pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:142/244)

Ciasto grysikowe z galaretką i owocami 238

Ciasto dorwane gdzieś z gazetki, oczywiście zmodyfikowane na moje własne potrzeby i smaki i oto mamy fajne, tanie na małą blaszkę ciasto grysikowe z galaretką i

W Moim Magicznym Domu
Pączki bawarskie 327

też bardzo słodkie a więc do osłodzenia dodajemy na wierzch troszeczkę powideł  śliwkowych i ozdabiamy każdego pączusia bita śmietaną. źródło : /" Krok po kroku "/ Składniki na ok. 25 pączków: 250 ml mleka 30 g drożdży 70 g cukru 500 g mąki  sól skórka starta z cytryny 3 żółtka łyżka rumu 80 g masła olej do smażenia 200 g bitej(...)wykrajamy kółka. Wykrojone kółka układamy na papierze do pieczenia i czekamy ok. 15 minut do wyrośnięcia. Na środku każdego kółka robimy palcem wgłębienie. Do rondla wlewamy olej ok. 3 cm wysokości garnka i gdy olej się bardzo dobrze rozgrzeje wkładamy kółka na rozgrzany tłuszcz. Smażymy pod przykryciem do momentu gdy spód pączka się zabarwi na brązowo. Następnie obracamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto kawowe bez pieczenia 243

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo pyszne ciasto bez pieczenia. Robi się je szybko i przyjemnie. Na ciasto składa się kilka warstw: herbatniki kakaowe, pyszny krem oraz lekka pianka z dodatkiem kawy. Całość smakuje bosko, świetnie się kroi i cudnie wygląda.  Polecam serdecznie :-)  przepis na blaszkę 25x25cm KAWOWA PIANKA -0,5 tabliczki mlecznej czekolady(...)litr mleka  -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki -3 żółta -3/4 szkla cukru -cukier waniliowy -250g masła lub margaryny DODATKOWO -1,5 paczki herbatników kakaowych (u mnie bonitki) Paczka miała 250g  -troszkę czekolady do posypania ciasta Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od kremu a konkretniej od bazy kremu czyli budyniu. Z litra mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Blok czekoladowy z bakaliami 85

bakalie od Helio. Składniki:  200 g masła  1/2 szklanki wody 4 łyżki kakao  3/4 szklanki cukru  1 opakowanie granulowanego mleka w proszku  mała paczka zwykłych herbatników opakowanie orzechów laskowych prażonych od Helio opakowanie kandyzowanej czarnej porzeczki od Helio Przygotowanie: W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło,dodajemy cukier, kakao i 1/2 szklanki wody. Mieszamy(...)cukier dokładnie rozpuści się.  Do ciepłej masy dodajemy po szklance granulowanego mleka i mocno mieszamy. Dodajemy orzechy i porzeczkę. Ponownie dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Najpierw nakładamy trochę i wciskamy tak, by masa dobrze wypełniła brzegi. Następnie dokładamy resztę i dociskamy, aby nie zostały w bloku pęcherzyki powietrza. Na koniec w masę wciskamy ciastka

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto krówka 231

Jedną część rozwałkować/wcisnąć w formę i piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. W taki sam sposób upiec drugą część ciasta. Ostudzić. Ja piekłam w temperaturze 160ºC na funkcji termoobieg około 12 minut (piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu(...)kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka płatków migdałów Wykonanie : Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, posypać płatkami migdałów. Przechowywać w lodówce. Placki przełożyłam

cucinare
Rogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku 219

masy makowej i zawiń tak aby ich wąski koniec znalazł się pod rogalikiem. Przygotowane rogaliki układaj na blaszkach pokrytych papierem do pieczeniapiecz partiami 12-14 minut w 220 °C. Grzanie góra-dół.     Wraz z Bogusią stale poszukujemy kulinarnych inspiracji, które potem możemy przygotować wraz z dzieciakami. Uważamy(...)najbardziej przypada do gustu pomoc przy wyrabianiu, gnieceniu dowolnego rodzaju ciasta. Dzisiaj przygotowaliśmy rogaliki drożdżowe z makiem , są mega pyszne i najlepiej przygotowuje je się całą paczką.   Kwestia nadzienia   My przygotowaliśmy wersję z makiem ale równie dobrze, możecie przygotować inne nadzienie np. czekoladowe, czy orzechowe. Rogaliki drożdżowe z makiem

kuron.com.pl
CIASTO SMERFOWE 122

Ciasto smerfowe to szybki i prosty deser bez pieczenia.... a'la sernik na zimno... waniliowy z borówkami. Nazwę swą zyskało dzięki lekko niebieskiemu kolorowi. Lekki deser - pianka w stylu ptasiego mleczka, który błyskawicznie znika z talerza. Ciasto to powstało z potrzeby chwili i zostało już u nas na stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali(...)duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka Frugo niebieska 2-3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki wrzątku 300 g borówek amerykańskich lub jagód Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę zalewamy

Kuchnia MagdaLeny
Chrust (faworki) 116

Uwielbiam chrust! Mając wybór pomiędzy pączkami, a faworkami, zawsze wygrają te drugie Jednak ich przygotowanie wymaga trochę czasu i siły. Ciasto jest twarde i ciężko jest je rozwałkować. Jednak uwierzcie mi efekt końcowy jest warty wszystkich wysiłków. Chrust jest idealnie kruchy i po prostu pyszny. U mnie w domu cały talerz zniknął w jeden wieczór. Chrust (faworki) Składniki(...)mąki 5 żółtek 2 łyżki śmietany 18% łyżka spirytusu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: tłuszcz do smażenia (olej, smalec) cukier puder do posypania Mąkę przesiewamy. Dodajemy żółtka, śmietanę, spirytus, proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto ma być twarde i zbite. Aby ciasto było bardziej kruche po upieczeniu należy je porządnie „zbić” wałkiem. Wyrobione ciasto uderzamy wałkiem

PatiGotuje
Pizza domowa na ostatki. W końcu powróciła do Kuchni po mojemu .... 162

tymczasem ja zapraszam na domową pizzę. Tak jak wspominałam w poprzednim wpisie - ze słodkim mi nie po drodze. Poza tym sprawdźcie sami co trzeba zrobić, żeby zrzucić jednego pączka ...Cóż niektóre propozycje są naprawdę kuszące, ale ja i tak wole słone niż słodkie. I jak mam coś spalać to niech będzie to boska domowa pizza 😉 Po jakże długiej(...)Troszkę pracy ale moc smaku. Mówcie co chcecie, a ja będę powtarzać przy każdej okazji - zamawiana pizza nie umywa się do takiej domowej. No chyba, zże taka z pieca zjadana na plaży prosto z pudełka lub na rybkach w Piorunowie. Sezon plenerowy jednak jeszcze zdecydowanie przed nami, więc wróćmy do wersji, że..... nie ma jak to domowa pizzunia

Kuchnia po mojemu
Pączki, a raczej ich blady zamiennik. 143

pączków. A sama Wikipedia mówi..... ,, Pampuchy  ( pączki/bułki/kluski na parze ,  pyzy (drożdżowe) ,  kluski parowe ,  parzaki ,  parowańce ,  parowce ,  buchty ) –  rodzaj pączków, klusek, pyz z ciasta drożdżowego  gotowane na parze" Tego pomysłu się uczepiłam i postanowiłam trzymać. Wiedziałam co zrobię, ale jak to urozmaicić? Co dodać aby było rekompensatą tego rumianego(...)drożdży 3 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy) 2 jajka 4 łyżki oleju niepełna szklanka mleka (około 200 mil) kilka kropli wanilii  szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki do podsypania  Krem: 400 g gęstego serka 0,5 szklanki adwokata szklanka mleka w proszku Polewa: 50 g gorzkiej czekolady łyżka masła 2 łyżki mleka łyżeczka oleju 2 łyżki

Dieta moja pasja
Proste ciasto piernikowe na białkach 132

Bardzo często niestety po pewnym czasie i tak je wyrzucamy, nie mając pomysłu do czego je zużyć. Dzisiaj pokażę Wam, do czego ja zużyłam 6 białek pozostałych po ostatnich pączkach  i oponkach. Ciasto z piernikową nutą, z dużą ilością kakao jest bardzo proste, ponieważ nie potrzeba miksera, nie potrzeba ubijać białek, nie potrzeba dużo czasu ... Gdy jednak chcemy zrobić(...)lodówce, włóżmy miseczkę z białkami do naczynia z gorącą wodą i mieszajmy je od czasu do czasu aż się ogrzeją do temperatury pokojowej. To ciasto najlepiej smakuje w dniu pieczenia, lekko ciepłe.    Z lodami waniliowymi :) Proste ciasto piernikowe na białkach tortownica 24 cm 6 białek 1 szkl. cukru 2 łyżki płynnego miodu 100 g rozpuszczonego masła

Posadzone i zjedzone
Ciasto krówka 707

Jedną część rozwałkować/wcisnąć w formę i piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. W taki sam sposób upiec drugą część ciasta. Ostudzić. Ja piekłam w temperaturze 160ºC na funkcji termoobieg około 12 minut (piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu(...)kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka płatków migdałów Wykonanie : Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, posypać płatkami migdałów. Przechowywać w lodówce. Placki przełożyłam

cucinare
Rolada cytrynowa 164

Choć dziś tłusty czwartek, ja już prezentowałem pączki i faworki. Dziś chciałbym wam zaproponować coś już na walentynki, przecież do nich zaledwie 2 dni  Składniki: 4 białka 200 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego  8 żółtek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1/2 l śmietany kremówki 5 łyżek soku z cytryny skórka otarta(...)wyparzonej cytryny 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Piekarnik nagrzać do 200 st C , blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę ze 100 g cukru, solą i cukrem waniliowym, poczym żółtka połączyć z pianą. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając trzepaczką rózgową połączyć z masą jajeczną. Ciasto wylać na blachę, równomiernie rozprowadzić i piec

Konrad Gotuje
Shrek ;) 174

opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie:Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy oba cukry i miksujemy na najwyższych obrotach miksera(...)piany dodajemy po 1 żółtku i miksujemy kilka minut aby masa była puszysta. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników.Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.Zostawiamy do ostygnięcia.Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową.Masa budyniowa: Budynie mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy w garnku i przygotowujemy budyń

Czerwona Porzeczka
Pesto z bazylii 132

O makaronach czytamy, makarony oglądamy, makarony jemy. Zawsze i w każdej ilości. My po prostu lubimy makarony. Zwykle są to dania naprawdę proste i wyjątkowo smaczne

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania