pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:121/244)

Pierniczki całuski 114

kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 paczki przypraw do piernika Przygotowanie: Przyrządzić karmel z łyżki cukru i małej ilości wody Cukier zalać karmelem, dodać miód, masło, przyprawy piernikowe, po czy zagotować i ostudzić Do przesianej mąki dodać przygotowaną masę, jajka i sodę Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać kieliszkiem małe placuszki lub inne kształty Piec około 30 min. w temp

Proste Potrawy
Dyniowe pączki inaczej, czyli ebelskivers. 197

dietę. Jakby tego było mało, pączki są... wegańskie! Zamiast jajka użyłam bowiem naturalnego zamiennika żółtka - MyEy, który dodatkowo wzmocnił kolorystykę dania.  WEGAŃSKIE EBELSKIVERS Z DYNIĄ /przepis własny/ 70 g mąki owsianej 10 g wegańskiego żółtka  MyEy około 80 ml naturalnego mleka sojowego 80 g gęstego puree z dyni 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka syropu daktylowego

Poranek na słodko
Podwójnie bananowe serniczki z patelni. 123

Pączki będą później, teraz coś pożywnego, czyli serniczki. Rozpusta z samego rana, jak na Tłusty Czwartek przystało... .... ale za to zdrowa! :) PODWÓJNIE BANANOWE SERNICZKI Z PATELNI /przepis własny/ 200 g twarogu typu klinek 1 jajko 50-60 g mąki bananowej bio szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia mały banan masło/olej do smażenia (u mnie masło klarowane ghee) + pomarańcza

Poranek na słodko
Ciasto balowe-z krakersami,masą krówkową,kremem i śmietaną-wspaniałe 593

posypujemy bułką tartą. Wylewamy masę i pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. MASA -2 budynie śmietankowe po 40g -1 płaska łyżka mąki pszennej -750ml mleka -6 łyżek cukru -1 kostka masła lub margaryny 250g DODATKI -1 kubeczek śmietany 30%- 330ml -2 łyżki cukru pudru -1 śmietan-fix -1,5 paczki słonych krakersów -Pół tabliczki czekolady deserowej -Puszka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Parówki w cieście francuskim 162

najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat). Składniki: parówki 6-8 szt. ciasto francuskie 1 op. Ciasto kroję w paski na szerokość ok 1,5-2 cm a parówki na pół. Następnie parówkę owijam ciastem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni. Piekę aż ciasto będzie złoto-brązowe. Widzicie? Mówiłam

Kuchnia Viki
Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu) 198

cały czas miksując. Wsypać proszek do pieczenia i otarte skórki z pomarańczy i cytryny. Zmiksować. Ciasto powinno być dość gęste. Można je również zmiksować w blenderze. Drobny cukier połączyć z cynamonem. W dużym, niewysokim garnku rozgrzać olej do temperatury 175 ° C. Ciasto nabierać łyżką (1 łyżka = 1 paczek) zsuwać do gorącego oleju. Smażyć pączki po 5 sztuk, z obu stron

maniapieczenia
Bakeo.pl - Część III :) 139

mleko, miód, proszek do pieczenia, przyprawę wymieszaj w misce.  2. Dodaj połowę opakowania bakalii. Orzechy rozdrobnij/posiekaj. Dodaj do ciasta.  3. Na mocno nagrzaną patelnię nakładaj po 1,5 łyże masy. Placki przewracaj na drugą stronę w momencie pojawienia się pęcherzyków.  3. Podawaj obsypane pozostałą częścią bakalii.  Co znalazłam w swojej świątecznej paczce: Czego się dowiedziałam

Zdrowie na języku :P
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i kremowym serkiem + pieczone ziemniaczki + buraczki 282

ogromną niespodziankę świąteczną paczką , więc dziś ja postanowiłam im dogodzić i zrobić pyszny obiad , którego nie powstydzi się nawet najlepsza gospodyni!  Na Świątecznym stole zrobi furorę i zachwyci nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy!  Soczysta pierś z kurczaka … aromatyczne suszone pomidory … kremowy serek … delikatna szynka parmeńska … w połączeniu z chrupiącą skórką pieczonych ziemniaczków i soczystymi buraczkami

Ostra na Słodko
Mexican Nachos czyli Zapiekanka z Chipsami :) 221

przepis wymaga niewielu składników a mianowicie: paczka Nachos ( ja najbardziej lubię te o smaku naturalnym) salami fasola czerwona ser żółty sos pomidorowy, salsa, ketchup Przygotowanie: Salami kroimy w paseczki, fasole odcedzamy z zalewy a ser scieramy na tarce o grubych lub małych oczkach. Do naczynia żaroodpornego, formy do tarty lub jakiegoś naczynia do pieczenia wsypujemy część nachos. Polewamy je sosem

Olikowa kuchnia
DOMOWY CHLEB ORKISZOWY Z MIODEM. 131

niesamowity smak i aromat. Bardzo lubię kolor tego chleba i unikatowy zapach. Chleb domowy robiłam na zakwasie żytnim, z dodatkiem miodu, oliwy z oliwek i soli himalajskiej. Cały proces pieczenia chleba opisałam w poście  Domowy chleb pszenno- żytni , dodatkowo na Insta stories pokazywałam całą technikę zagniatania chleba, jak i samo ciasto i jego strukturę, aby ułatwić zadanie wszystkim początkującym(...)Składniki mieszamy i odstawiamy na 12 godzin w ciepłe miejsce. CIASTO: - w/w cały zaczyn - 850 g mąki orkiszowej typ 720 - łyżka soli - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 1/5 paczki świeżych drożdży - 3 łyżki miodu - 450- 480 ml letniej wody Świeże drożdże rozmieszaj z wodą i miodem. Wlej do miski z mąką i częściowo wymieszaj, odstaw na 10-15 minut

SMYKWKUCHNI
Najlepsze serowe pączki 369

Polecam nie tylko w karnawale;) Składniki: 200g półtłustego twarogu 1 duże jajko 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka spirytusu 1 szklanka mąki + do podsypywania 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia  do oprószenia: cukier puder Twaróg rozgnieść widelcem, rozetrzeć z cukrem, jajkiem i spirytusem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem, wsypać do masy(...)minut. Ciasto powinno być miękkie, może lekko się kleić. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące, formować kulki. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej. Pączki wrzucać na gorący olej, smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Na raz należy wrzucać tyle pączków, żeby podczas smażenia mogły same się obracać. Usmażone pączki wykładać na papierową serwetę, osączyć

Obiad gotowy
Kajzerki twarogowe na słodko + filmik 165

Polecam dziś kolejny pyszny przepis sprzed lat, z PRLu na twarogowe kajzerki w wersji na słodko . To jest modyfikacja przepisu na  Bułeczki drożdżowe z marmoladą . Takie kajzerki piekła moja mama . Są mięciutkie z pachnącą chrupiącą skórką , doskonałe z dżemem, czekoladą, miodem czy po prostu z masłem . Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu posta. * * * Składniki(...)pszennej (+ do podsypywania) 30 g drożdży świeżych 200 ml mleka 1 jajko 1 żółtko 1 białko 2 łyżeczki cukru do drożdży 3 łyżeczki cukru do ciasta szczypta soli 1 paczka cukru waniliowego 80 g masła 300 g twarogu suchy mak (do posypania kajzerek) Wykonanie: 1. Mleko lekko podgrzewamy. Drożdże wkruszamy do kubeczka, sypiemy dwie łyżeczki cukru, wlewamy odrobinę tego podgrzanego

Kawa z mlekiem
30-minutowe ciastka – z 2 składników! 188

kolei wzmocnią ‘nasercowe’ działanie potasu i magnezu z bananów.   Możemy wsypać garść posiekanych włoskich orzechów lub migdałów. Same w sobie będą miały prawie tyle kalorii co mały pączek, ale dostarczymy organizmowi dodatkowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym Omega-3 i jeszcze więcej dobroczynnego magnezu i potasu. Garstka rodzynek czy żurawiny wielkoowocowej podniesie słodkość i kaloryczność, bo obie zawierają(...)pieczenia i zachowują kształt) albo zwyczajną, tylko pokrojoną grubiej ostrym nożem. W połączeniu z bananem jest obłędna. Wsypcie to, co lubicie i czego potrzebujecie. Pamiętając o drobnym pokrojeniu, żeby bakalie dobrze połączyły się z masą i żeby finalnie nie była za sucha. Te ciasteczka niestety szybko się psują- są wilgotne, nie mają w sobie sody czy proszku do pieczenia

Karo in the Kitchen
Pączki hiszpańskie 114

nazywane również wiedeńskimi. Są zrobione z ciasta zaparzanego, takiego jak na ptysie. Zrobiłam w dwóch wersjach: wypasione z bitą śmietaną i bez niej, ale wszystkie obsypałam orzeszkami arachidowymi. Które pączki wybierzecie? Przyznam się, że wybór trudny. Ale to Wy musicie cię przekonać i zdecydować. Składniki (na 11 sztuk): 100 g masła 250 ml wody s zczypta soli 150 g mąki(...)łyżeczki mleka 1 łyżka soku   z   cytryny   Bita śmietana 250 ml kremówki (30%) 1 łyżeczka cukru pudru Ponadto: 1 l oleju do smażenia papier do pieczenia garść orzechów arachidowych do posypania Wykonanie: Zagotowałam wodę z masłem i solą. Do gotującej wody wsypałam mąkę. Zmniejszyłam ogień. Teraz energicznie mieszałam, żeby mąka dobrze połączyła się z wodą. Trzeba dobrze

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania