jest galaretkowa masa z jabłkami. Szybki i łatwy do przygotowania, sprawdzi się na każdą okazję. Jabłecznik można przygotować na biszkopcie lub w szybszej wersji biszkopt można zastąpić biszkopcikami. Składniki : paczka okrągłych biszkoptów 3 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe 0,5 l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru do posypania biszkoptu: mielona kawa i ciemne kakao Przepis: Jabłka obrać i pokroić(...)wymieszać, wyłożyć na masę jabłkową, Ciasto oprószyć mieszanką kakao i mielonej kawy (bardzo dobrze przełamuje słodycz ciasta), Ciasto przechowywać w lodówce. Artykuł Jabłecznik z bitą śmietaną na biszkoptach (bez pieczenia) pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxpączki w karnawale nie tuczą. A ja mu wierzę. Na blogu Cztery Fajery znajdziecie też inne przepisy na pączki Tradycyjne pączki - przepis i film Pączki na zakwasie pszennym Paczki wiedeńskie gniazdka Pączki wiedeńskie składniki 250 ml wody 100 g masła szczypta soli 200 g mąki pszennej 4 jajka opcjonalnie 2 łyżki rumu lub likieru amaretto około(...)pieczenia. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką w kształcie gwiazdy (moja niestety ma zbyt małą średnicę). Na papier wyciskam okręgi o średnicy około 6-7 cm. Papier tnę na kwadraty o boku około 10 cm, tak, aby na każdym z nich znajdował się jeden pączek. 4. W szerokim płaskim rondlu rozgrzewam olej. Na gorący olej wkładam paczki papierem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataproszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, jajko, cukier, roztopione masło, cukier waniliowy, rum i skórkę z cytryny. Można dodać malutką szczyptę soli. Wszystko delikatnie mieszamy tak, by połączyć mąkę z pozostałymi składnikami. Gdy drożdże podwoją już swoją objętość, wlewamy je do przygotowanego ciasta i drewnianą warzechą wyrabiamy wszystko na jednolitą masę. Cały sekret przygotowania domowych pączków polega właśnie na doskonałym wyrobieniu
Gotujemy i jemychyba wszyscy dobrze znają, więc nie trzeba go specjalnie przedstawiać :) Trzy masy przełożone herbatnikami i posypane utartą czekoladą. Pyszności :) Na blogu nie ma jeszcze żadnego przepisu na ciasto bez pieczenia, a robi się coraz cieplej. Nie każdy będzie miał ochotę w upały włączać piekarnik, tak jak ja :) Mnie tam nic nie powstrzyma przed upieczeniem ciasta :) Jest sobota, ma być ciasto(...)pali, ale ciasto będzie :) W niedziele zawsze mam gości, dlatego każde popołudnie musi być słodkie :) Ciasto robiłam w blaszce 24 cm. na 34 cm. W przepisie wpisałam 3 paczki herbatników, ale z trzeciej paczki wykorzystałam nie całą połowę. Herbatniki które kupiłam były w paczkach po 200 g. Składniki: 3 paczki herbatników 1 puszka masy krówkowej (400 g.) 1 tabliczka czekolady
Agusiowe smakołykiamarantusa – bez pieczenia Powoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie po wytrawne pasty, przekąski i śniadania, ale te batoniki z amarantusa musiałem/bardzo chciałem zrobić. Niesamowicie proste i pyszne. Poza tym amarantus z paczki od Dobrej Kalorii zmarnować się(...)Wyjmij z pudełka (powinno bez problemu wyjść) i pokrój ostrym nożem na batoniki. I voilà. Twoje batoniki z amarantusa są już gotowe. Smacznego! Artykuł Batoniki z amarantusa – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmantemu otrzymałam niezwykle smaczną paczuszkę produktów Gellwe i Fitella. Mam już wiele pomysłów na ich wykorzystanie. Zapewne wielu z Was zastanawia się po co mi gotowe ciasta z paczki? Zdradzę Wam, że mam na nie całkiem inny pomysł niż podano na opakowaniu:) O szczegółach już wkrótce... A na razie (po raz drugi w moim życiu:)) skorzystałam z "gotowca(...)około dwie minuty, aż składniki się dobrze połączą. Następnie dołączone do opakowania papilotki ułożyć w foremce na muffiny i nałożyć ciasto do 2/3 wysokości papilotek, czyli około jednej łyżki. Piec ok. 16-18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:150ml zimnego mleka, krem jagodowy dołączony do opakowania,czekoladowe kamyczki dołączone do opakowania.Mieszankę na krem jagodowy zmiksować
Z miłości do słodkościnieco” dla zapracowanych łasuchów. Co potrzeba: 1 paczka suchych wafli, 1 puszka masy krówkowej (kajmak) Wykonanie: Pierwszy wafel smarujemy równomiernie 1/4 masy krówkowej, przykrywamy go drugim waflem, smarujemy 1/4 masy, przykrywamy go kolejnym, smarujemy i przykrywamy, aż do piątego wafla, którym przykrywamy czwarty posmarowany wafel. Na wafle dajemy papier do pieczenia lub folię, na to kładziemy deskę do krojenia
Bułka z ChlebemZamiast zasiadać wieczorem do swojego ulubonego serialu z paczką chipsów, polecam zabrać ze sobą miseczkę takiej ciecierzycy :D Składniki : 1 puszka ciecierzycy* kilka łyżek oleju ulubione przyprawy (np. papryka słodka, ostra, czosnek, zioła prowansalskie) sól Przygotowanie: Olej wymieszać z przyprawami, następnie wymieszać z odsączoną ciecierzycą, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 200*C przez około
Malinowo w kuchniWitajcie :) Nie macie pomysłu na ciasto? piec Wam się nie chce a macie ochotę na coś słodkiego :) jest na to rada, pysze błyskawiczne rafaello wystarczy budyń, kokos i herbatniki, ja użyłam od Cukrów Nyskich . Zapraszam do wypróbowania, do sobotniej kawki takie ciasto będzie w sam raz :) Składniki : 2 długie paczki herbatników kakaowych Cukry Nyskie kulki
Sama słodycz i szczypta chiliKruszonka 100 g masła 100 g cukru 1 paczka cukru wanilinowego 100 g mąki pszennej Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy kulkę ciasta, którą wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po wyciągnięciu rozwałkujemy i wykładamy na formę na tarte, pamiętając aby nie smarować boków tłuszczem. Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy przez 15 minut w temp
W Moim Magicznym Domuproszku ponadto: duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników szkolnych ok 250 g truskawek galaretka żółta galaretka czerwona Czerwoną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki kremu powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodając naprzemiennie serek i mleko. Tortownicę (moja śr. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki smarować z jednej strony kremem, układać "na sztorc
6niebopudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 2-3 małe paczki herbatników 3/4 szklanki wódki 100 g mlecznej czekolady kilka łyżek kremówki Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, połączyć. Dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez
Domowa cukiernia EwyDzisiaj prezentuję ciasto "Lodowiec", które nie wymaga pieczenia - dosyć niepozornie wyglądające, jednak w smaku - mogę zapewnić, że ma to coś, co sprawia, że sięgamy po kolejny kawałek. Do najlżejszych kalorycznie nie należy, ale w końcu raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie małe co nieco. Smacznego! Składniki: 2 paczki herbatników (lub biszkoptów) 1,5 łyżki kakao
psgotujemyaromaty naftowe i owoców z puszki oraz pieczonych jabłek). W ustach lekko matowe z dobrą strukturą. W kolorze starego złota.. Czerwone wina były zdecydowanie mocniej reprezentowane. Rozpoczęliśmy od Fernao Pires 2012 , To czerwone wino powstało z białych winogron fernao pires z 6% dodatkiem ulubionej Bagi. W nosie dominujący aromat pączków z różanym nadzieniem. Usta z dużą kwasowością
królestwo garówzabraknie Ci czasu na przygotowanie własnoręcznie pączków, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Szybkie i mięciutkie pączuszki w cynamonowej posypce, nic dodać nic ująć u mnie w czwartek na bank :) SKŁADNIKI: 300 g serka homogenizowanego (waniliowego) 3 jajka 1 1/2 szkl maki pszennej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru z prawdziwa wanilią olej
Kuchnia w opałach