Jak Tłusty Czwartek to jest wpis na pączki..te co prawda były robione w niedzielę i znaku po nich nie ma,ale dziś będą kolejne.Jakiś
Moje domowe kucharzenieJak karnawał to muszą być i pączki..w sumie dopiero pierwszy raz robiłam w tym karnawale, ale jeszcze trochę czasu jest , więc mam nadzieję , że coś
Moje domowe kucharzenieKarnawał chyba najwyższy czas zacząć..a jak karnawał to oczywiście pączki i inne smażone smakołyki..na początek pączki koreańskie..bardzo smaczne ...polecam..przepis podpatrzony tutaj
Moje domowe kucharzenieTłusty czwartek i obowiązkowo muszą być pączki...sporo przepisów już wypróbowałam , sporo czeka w kolejce do wypróbowania..i nie mogłam zdecydować się jakie pączki zrobić..aż
Moje domowe kucharzenieKarnawał trwa..więc u mnie pączkowo...przepis dostałam od znajomej..i musiałam od razu wypróbować..były pączki na piwie , wodzie gazowanej , z gotowanym budyniem , na białkach
Moje domowe kucharzenieDziś Tłusty Czwartek i pączki muszą oczywiście być..i to takie zrobione samodzielnie,,a nie ze sklepu.. 600 g mąki 50 g drożdży 1
Moje domowe kucharzenieWszyscy ostatnio pieką pączki nabrałam chęci i ja :) uwielbiam takie swoje, domowe ale nie lubię ich smażyć, zawsze chcę przedobrzyć ze smażeniem żeby nie były w środku surowe i wychodzą mi ciemne :) ale najważniejsze że były pysze i wszystkim smakowały :) Do pączków jako nadzienie użyłam wyśmienitych Powideł śliwkowych Eterno . Zapraszam :) do kawki czy mleka
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: śliwki 3 kg, woda 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, żelfix 2 opakowania, cukier 30 dag umyte śliwki wypestkować i włożyć połówki śliwek do
W Mojej Kuchni LubięTłusty czwartek już za chwilę! Porzucamy na ten jeden dzień myśl o dobrej kondycji, dużych bicepsach, jędrnych pośladkach, seksownym sześciopaku i zdrowej diecie! Jemy pączki cały dzień! Z różą, malinami i cukrem pudrem, domowym lukrem, kremem toffi i kajmakiem, słonym karmelem, słodką konfiturą i kandyzowaną skórką pomarańczy. Jemy i nie myślimy. Zapominamy o tym, że nadmiar szkodzi, że jeden pączek
GRUBY WAŁEKCukier puder wymieszać z sokiem i polać ciastka. Posypać dekoracyjnym cukrem. *Dzięki firmie Premium Rosa mam przyjemność testowania znakomitych przetworów owocowych marki Nasze Domowe i syropów Premium Rosa. Już po otwarciu paczki miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że syropy i konfitury zawierają w sobie tylko owoce w znacznej ilości i cukier. Bez żadnych chemicznych dodatków. Filozofia produkcji
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakoś już tak się utarło, że pączki smażę nie w Tłusty Czwartek a w Dzień Babci. Osobiście wolę i jeść i smażyć te mniejsze, dlatego wycinam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaW karnawale przynajmniej raz trzeba usmażyć pączki lub oponki. Jako, że mój czas ostatnio jest ograniczony to nie porwałam się na pączki ale zrobiłam szybkie serowe
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNiedawno kurier przyniósł mi bardzo aromatyczną paczkę, pełną herbatek marki TEEKANNE. Ucieszyłam się, bo bardzo lubimy wszelkiego rodzaju herbaty, zwłaszcza jesienią kiedy wieczorami zaszywamy się
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasmak dzieciństwa i domowy deser “na szybko”, kiedy w domu nie było akurat innych słodyczy. Przygotujecie go dosłownie z kilku składników! W oryginalnym przepisie mojej cioci zamiast twarogu do oponek daje się serek homogenizowany. Ciasto po zagnieceniu wygląda nieco jak kruche i jest ekspresowe w przygotowaniu. Jak dla mnie to idealna alternatywa dla pączków! Dużo łatwiej niż(...)smażenia! Z podanych składników zrobiłam 60 oponek o średnicy ok. 4 cm. Jeśli podobają Wam się paczki oponki to zapraszam Was do zobaczenia domowych donutów z kolorową posypką, uroczych donutów w wersji mini lub pysznych czekoladowych pączków oponek z Oreo . Składniki: 250 g drobno mielonego twarogu, sera na sernik z wiaderka lub serka homogenizowanego (ja dałam twaróg) 2 szklanki mąki
Ciastkozercymikserem zaopatrzonym w haki. Dobrze wyrobione ciasto obsypujemy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyjmujemy je lekko przegniatamy i formujemy pączki (nadzienie dowolne, ja użyłam dżemu wiśniowego domowej roboty) obwarzanki i donaty. Gotowe wyroby przykrywamy ściereczką na kolejne 20 min. Rozgrzewamy tłuszcz i partiami smażymy. Posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy lukrem
Gotowanie jest łatwe