Już nie długo tłusty czwartek!!! Warto, więc pomyśleć o domowej kandyzowanej skórce pomarańczowej. Mój ulubiony rodzaj pączków to właśnie takie z lukrem i skórką pomarańczową 💗 W sklepie zawsze wybieram te pączki, które mają jak najwięcej skórki. Kandyzowana skórka przyda nam się również do wypieków wielkanocnych, takich jak: mazurki, serniki i babki. Oprócz tego świetnie się komponuje również z makowcami
kulinarne odsłony patiJuż nie długo tłusty czwartek!!! Warto, więc pomyśleć o domowej kandyzowanej skórce pomarańczowej. Mój ulubiony rodzaj pączków to właśnie takie z lukrem i skórką pomarańczową 💗 W sklepie zawsze wybieram te pączki, które mają jak najwięcej skórki. Kandyzowana skórka przyda nam się również do wypieków wielkanocnych, takich jak: mazurki, serniki i babki. Oprócz tego świetnie się komponuje również z makowcami
kulinarne odsłony patiprzygotowaniu. Doskonała na deser, szczególnie w upalne dni gdy nie mamy ochoty długo stać przy kuchni Ja użyłam budyniu z paczki, oczywiście jeśli chcecie możecie zrobić swój domowy, bo taki zapewne najlepiej smakuje. Ja niestety nie miałam na to czasu i musiałam posiłkować się gotowym Z podanego przepisu wyszła mi jedna duża tarta
Marta GotujeOponki zwane u nas są po prostu "pączkami z dziurką". Nie robimy ich zbyt często, choć lubimy a do tej pory używałam tego (klik) przepisu, bez
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPĄCZKI NA TŁUSTY CZWARTEK! Kochani nie będę Was przekonywać na siłę, że właśnie mój anie inny przepis na pączki jest idealny. Jest wiele różnych przepisów na
SMYKWKUCHNIPrzepis na pączuszki z niezwykłą posypką dawno temu znalazłam tutaj , zapisałam do wypróbowania i w końcu przyszła pora ..Posypka z cukru pudru z dodatkiem
Moje domowe kucharzenieJak karnawał, to trza szaleć i smażyć pączki haha.. Tutaj podpatrzyłam przepis na pączki z dziurką..u mnie pączki z dziurką i małe pączuszki
Moje domowe kucharzenieMuffiny z różą – czyli pączki inaczej ;) Muffiny z różą to przepis, który ostatnio wypróbowałam i bardzo nam smakowało, więc się nim z Wami szybko dzielę
Kuchnia na wzgórzuChodziły za mną od dłuższego czasu..a jak już zobaczyłam w telewizji w programie Przepis dnia...musiałam zrobić...no i zrobiłam..zaciekawił mnie dodatek cynamonu, przyprawy
Moje domowe kucharzenieciekawych sosów - dodatków do dań mięsnych i rybnych. W rozdziale o napojach takie cuda jak: kwas chlebowy i buraczany, ale też receptury na domowe piwa! Ostatni rozdział - oczywiście słodkości!!! Tu arkas - czyli staropolski sernik, pączki na kilka sposobów, kluski z makiem i słodkie kremy. Niebo w gębie! Dużym atutem książki są piękne zdjęcia - patrząc na nie, aż ślinka cieknie
Moje Kuchenne Rewelacjekonfiturą śliwkową, przepis tutaj: https://ugotowac.blogspot.com/2018/01/paczki-z-ziemniakami.html 2. chocolate con churros czyli małych przekąsek przygotowanych z ciasta parzonego i podanych z domowym sosem czekoladowym, przepis tutaj: https://ugotowac.blogspot.com/2016/02/churros-z-sosem-czekoladowym.html 3. twarogowych mini pączków, przepis tutaj: http://ugotowac.blogspot.com/2015/10/twarogowe-paczusie.html 4. racuchów przygotowanych na bazie ciasta drożdżowego nadzianych kawałkami jabłek, przepis tutaj: https://ugotowac.blogspot.com/2018/01/racuchy-z-jablkiem.html
Ugotowaćmożna obtoczyć w drobnym cukrze lub po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Z poniższego przepisu można przyrządzić około 40 sztuk . Pączki jabłkowe Składniki: 240g mąki pszennej 150g jogurtu naturalnego 150g startych i odciśniętych jabłek 60g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżka wódki, spirytusu lub innego alkoholu 2 łyżki soku z cytryny olej do smażenia cukier puder(...)oprószenia pączków Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - do miski przesiać mąkę, cukier puder i sodę oczyszczoną, składniki dokładnie wymieszać - starte jabłka wymieszać z sokiem z cytryny, odcisnąć z soku - do składników suchych dodać jogurt, roztrzepane żółtka, alkohol, domowy cukier waniliowy oraz jabłka, wszystko wymieszać do uzyskania gęstego ciasta - ciasto powinno być gęste, ale klejące, nie nadaje się
Smakołyki BerenikiJeżeli po upieczeniu faworków, pączków pozostały Wam białka to zachęcam do upieczenia domowego tortu bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej
Ugotowaćwięc jeśli nie macie pomysłu na obiad to koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Składniki : 2 cukinie 200g żółtego sera 400g sera riccota pieprz, sól paczka świeżego szpinaku słoik sosu pomidorowego arrabiata (najlepiej domowej roboty) Przygotowanie : Cukinię obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paski (jak na zdjęciu) następnie solimy ją i odstawiamy żeby puściła wodę (inaczej zapiekanka zrobi się
zdrowa vege kuchniaWykonanie siostry. Przepis z książki "Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce" Anneki Manning. Świetnie smakują z domowym dżemem - u mnie wiśniowym. Składniki: 450 g mąki pszennej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 75 g pokrojonego na kawałki schłodzonego masła 2,5 łyżeczki cukru 300 ml mleka Wykonanie: Do dużej miski przesiać mąkę, proszek i sól. Palcami
Pasja Smaku