Omlety, owsianki oraz pankejki to ostatnio moje ulubione opcje śniadaniowe. Sprawdzone podstawowe przepisy działaja cuda, a niewielkie modyfikacje, które powoli wprowadzam nadają nowy smak moim śniadaniowym pysznościom. Dzisiaj wpadł mocno kokosowy omlet z orzechami polany czekoladowo-orzechowym sosem. Krótko mówiąc, RAFAELLO w wersji fit. SKŁADNIKI 3 jajka 35 g mąki owsianej 10 g mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu
TetiisheriStir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne koktajle, zupy kremy itp. :) Konferencja Łódź bloguje, która odbędzie się
Cooking Monsterchemicznych dodatków. Mogą znaleźć przeróżne zastosowanie w kuchni, zresztą pewnie sami wiecie z czym najbardziej lubicie takie produkty :) Ja tahini najczęściej dodaję do hummusów, z kolei masło orzechowe do owsianek i placków :) HUMMUSY Aktualnie w ofercie ekologicznej znajdziemy dwa rodzaje hummusów - naturalny i z suszonymi pomidorami. Skład tych produktów jest idealny, taki jak powinien być :) Czyli woda, cieciorka
Zdrowie na języku :Pjako mieszkanka Opola nie mogę kupić produktów świeżych) mały minus za połamaną czekoladę ;) Zakupione składniki zdążyłam już częściowo wykorzystać. Zrobiłam owsiano-ryżowe mini galette z truskawkami oraz pieczoną owsiankę z truskawkami, bananami i czekoladą. Przepisy w najbliższym czasie pojawią się na blogu :) Ciekawa jestem czy Wy czasami robicie zakupy spożywcze on line i jeśli tak, to dlaczego
bistro mamawięc powidła są dosyć kwaśne. Ale o takie właśnie mi chodziło. Spokojnie możecie dosłodzić je zgodnie ze swoimi upodobaniami. Są świetnym dodatkiem do śniadaniowej bułki, będą pyszne z owsianką czy jogurtem. Z tej ilości owoców wyjdzie nam ok 350 ml powideł. Nie pasteryzowałam ich, po ostudzeniu słoik wstawiłam do lodówki i zjadaliśmy owoce na bieżąco. Pycha! składniki 600 g rabarbaru
Stare GaryWami podzielić moim pomysłem na szybką, zdrową, a zarazem lekką sałatkę z pomidorem, rzodkiewką i chia . Kocham te małe nasionka. Często robię z nimi lekkie desery, koktajle, jaglanki lub owsianki . W sałatkach sprawdzają się równie dobrze. Spróbujcie, polecam. Zdrowo, zielono, szybko i pysznie – czasem nie trzeba niczego więcej Taka lekka sałatka z pomidorem, rzodkiewką i chia smakuje doskonale jako
Słodkie okruszkiUwielbiam placuszki. Zwłaszcza te z delikatną nutą kokosa. Ostatnio zaniedbałam moją kochaną poranną czynność smażenia placuszków. Było dużo szybkich, owocowych owsianek, płatków ryżowych itd. Jednak dziś znów stanęłam przed patelnią i usmażyłam pyszne kokosowe placuszki na mascarpone podane z soczystą brzoskwinią. Mniamm… Serdecznie Wam je polecam. Spróbujcie. Przepis na te pyszne placuszki dodaje do akcji „ Błyskawiczne piątki
Słodkie okruszkiOstatnio ciągle "plackuje" :D Moje śniadania to przeważnie przeróżne placuszki, z różnych mąk i dodatków. Można napisać, że z codziennej owsianki przerzuciłam się na placki :) Poniższe są wykonane z mąki owsianej , certyfikowanej jako bezglutenowa, słodzone erytrolem , a główny dodatek stanowią czereśnie . Jeszcze nie tegoroczne, a zeszłoroczne, mrożone :( Ale i tak były pyszne :) Placuchy wychodzą bardzo mięciutkie, delikatne i przyjemnie
Zdrowie na języku :Postygły i zrobiły się zwarte. Flapjacki są doskonałe do zabrania na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Pokruszony flapjack (jak musli) możemy zalać mlekiem robiąc z niego pyszną śniadaniową owsiankę. Smacznego. The post Batonik owsiany. Flapjack appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętruskawkowy - rozpoczęty ! Kocham, kocham, kocham ... Jedne z najlepszych, najbardziej wyczekiwanych owoców. Doskonałe do wielu wypieków, deserów, sałatek, koktajli. W sezonie zjadam je bardzo często na śniadanie, dodając do porcji owsianki lub jaglanki, do jogurtu z granolą, do omletu, placuszków, twarożku i ... długo by wymieniać ;) Dzisiejszy przepis polecam szczególnie kuchennym leniuszkom. Nie napracujecie się, a efekt ostateczny, czyli gotowa zapiekanka
kolorowotorcikowoUwielbiam wszelkie owsianki, batony, czy ciasteczka owsiane, a dzisiejszy przepis jest połączeniem ich wszystkich. Świetne do pochrupania na pierwsze i drugie śniadanie, przekąskę czy deser. Banalnie proste i niesamowicie interesujące w smaku. Bez sztucznych dodatków i ulepszaczy. Czy może być coś lepszego? Nie sądzę :) Składniki: - 200g mieszanki nasion i orzechów (u mnie: słonecznik, nerkowce i orzeszki ziemne) - 150g płatków owsianych
Be Fit Be Strongwody.Gotujemy na małym ogniu , aż woda zrobi się biała jak mleko.Odcedzamy i przelewamy do sloików lub butelek.Trzymamy w lodówce.Zresztek płatków możemy zrobić pyszne ciasteczka , albo używać do porannej owsianki na śniadanie .Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokochasz ten smak! Suszone jagody goji można spożywać na surowo, podobnie jak np. rodzynki. Należą do grupy superfoods, a nazywane są czerwonymi diamentami. Świetnie smakują jako dodatek do porannej owsianki czy w duecie z herbatą. Dodane do lemoniady nadają się nie tylko pięknego koloru, ale dzięki temu, że pęcznieją po namoczeniu w wodzie, smakują jak rodzynki! Koktajl truskawkowy z suszonymi
Moja smaczna kuchniacoś dla siebie :) . Pierwszym ulubieńcem w maju są jagody goji. Nie wiem czemu, ale dopiero w tym miesiącu pierwszy raz ich spróbowałam. Bardzo mi zasmakowały, dlatego dodawałam je do owsianek, koktajli i jadłam je jako przekąskę. W maju było kilka upalnych dni, w które najlepiej chłodzić lodami. Moja przyjaciółka powiedziała mi o tych lodach arbuzowych
wegujemyPierwszy raz jadłam taką owsiankę- jaglankę z owocami. Zawsze jakoś twierdziłam, że to nie może być dobre... Zachęcona wieloma zdjęciami, które aż krzyczały "Zjedz mnie!" postanowiłam spróbować. Jako że nie dostałam w sklepie kaszy, to zakupiłam płatki jaglane. Może to i lepiej, bo czas przygotowania takiego śniadania wydaje się być naprawdę błyskawiczny ;) Składniki: Na 2 porcje: 400ml mleka
Kuchnia w czekoladzie