kokosowe, ale tak dobre, że mogłam zapomnieć o zdjęciu, a teraz jest owsiane. Robione już dwukrotnie, bo z tej ilości wychodzą dwie buteleczki i tak naprawdę znikają przeważnie do owsianki na śniadanie :) Teraźniejsze zrobiłam na potrzeby konkursu Inki, tam tez w tle mogliście zobaczyć je po raz pierwszy ;) Składniki: 100g płatków owsianych 750ml zagotowanej, ale nie wrzącej wody Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziedolej 4 szklani świeżej wody. Zblenduj na najwyższych obrotach. Dodaj daktyle, sól i ponownie zblenduj. Całość przelej przez sito wyłożone gazą. Rozdrobnione migdały można użyć do ciast, owsianki czy zrobić ser wegański. Smacznego
wegujemypostawiłam na blanszowane, ekologiczne migdały, które podobnie jak nasiona dyni, pestki słonecznika i sezamu oraz orzechy są bogactwem minerałów i kwasów tłuszczowych. To doskonałe dodatki do sałatek, kasz czy owsianek. Pestki i ziarna, przed wykorzystaniem, najlepiej podprażyć na suchej patelni, wtedy wydobędziemy z nich to, co najlepsze! Najważniejszym krokiem, zanim jeszcze zaplanujemy codzienne menu śniadaniowe, jest wybranie najlepszego sklepu
Moja smaczna kuchniafiliżance wygląda naprawdę zjawiskowo. Nagietek (którego zdjęć nie mam..) okazał się bardzo delikatny w smaku, prawie niewyczuwalny. Spróbowałam również ziaren konopi w wersji "solo". Można je dodać do owsianki, sałatek, mięsa, koktajli itd. Na pewno niedługo znajdziecie u mnie na blogu masę przepisów z ich wykorzystaniem. Kwasy zawarte w konopiach wpływają świetnie na obniżenie cholesterolu i ciśnienia krwi. Zawierają masę
Czarnawisienkadzień nie widujemy się bowiem zbyt często). Nie liczymy kalorii, ale cieszymy się smakiem. Robimy więc kanapki w najbardziej kolorowych wersjach, jak tylko się da, zimą często jemy owsianki, czasem C. robi naleśniki, a ja - gofry. Bywa też, że piekę puchate placuszki w amerykańskim stylu, które polewamy miodem lub syropem klonowym i zajadamy się nimi, aż miło. Tym razem
Pożeraczka, czyli raz adobrzegóry nogami na ok. 15 minut. Jeśli wieczka się zassają to nie ma potrzeby pasteryzacji. Zapraszam Was także do moich koleżanek na przep i sy z cynamonem: Zapiekana owsianka z gruszkami i cynamonem u Pauliny
Mania Wypiekaniawykonany z organicznych kokosów, uprawianych bez użycia syntetycznych pestycydów i nawozów. Znajdziesz tu 100 % kokosa, bez żadnych dodatków. Krem nie jest uwodorniany. Nadaje się świetnie do wypieków, potraw wytrawnych, owsianek, naleśników i innych dań. Możesz rozpuścić go z wodą i otrzymasz mleko kokosowe! Jedynie jakie mam zastrzeżenie to takie, że bardziej preferowałabym aby produkt ten znajdował się w słoiczku
Zdrowie na języku :Pkasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące. 400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia Elkimożecie zwiększyć proporcje i przygotować więcej. Wtedy jednak pamiętajcie żeby słoiki zapasteryzować przed odstawieniem ich na zimę ;-) A taka złota konfiturka idealnie sprawdza się jako dodatek do sera białego, owsianki czy omletów :-) SKŁADNIKI 2 szklanki dyni startej na drobnej tarce 1/2 szklanki wody 6 łyżek cukru cynamon aromat pomarańczowy Wodę zagotowujemy z cukrem, a następnie dodajemy do syropu startą dynię
Czary - gary w kuchniTrzeba często mieszać. Do musu jabłkowego dodajemy miód i przyprawę piernikową. Odstawiamy do wystudzenia. Do szarlotki zużyłam około 2/3 tego musu resztę można wykorzystać np. do naleśników lub do owsianki. Kaszę jaglana należy dobrze przepłukać pod ciepłą wodą. Następnie gotujemy ją ze szczyptą soli. Warto pogotować ją 5 minut dłużej aby była bardziej kleista. Ugotowaną kaszę odstawiamy aby lekko przestygła
Przysmaki KarolkiCiekawa jestem czy kleik ryżowy jest Waszym miłym wspomnieniem z dzieciństwa, czy wręcz przeciwnie? Ja od zawsze lubiłam wszystkie kaszki, kleiki, owsianki itp. Do dziś goszczą one w mojej porannej śniadaniowej miseczce. Kleik ryżowy z jabłkami, miodem i nutką cynamonu to pomysł na pożywne śniadanie nie tylko dla dzieci. Polecam! Składniki: (na 2 porcje
Nastoletnie WypiekanieBLOG: http://cookitlean.pl/ Zupa krem z dyni i gruszek BLOG: http://www.poracoszjesc.pl/ Bezglutenowe kluski śląskie z dynią i sosem kurkowym BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Ravioli z dynią BLOG: http://madameedith.com/ Owsianka dyniowa BLOG: http://www.truetastehunters.com/ Babeczki dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG
Kuchnia Bazyliiciepło i na zimno. Drobne kasze z powodzeniem zastępują mąkę w zagęszczaniu sosów i zup jako jej bezglutenowa alternatywa Używa jej się również do gotowania kleików zamiast tradycyjnej owsianki. Jak ugotować kaszę gryczaną? Kaszę gryczaną można kupić w porcjowanych woreczkach. Nie przemawia do mnie gotowanie w woreczkach, bo kaszę trzeba opłukać przed gotowaniem. Płukam ją tak długo aż woda będzie
codojedzeniagrochu. Natomiast wegetariańskie z białka serwatkowego. Wszystkie białka są naturalne, bez żadnych dodatków, nie aromatyzowane, dzięki czemu masz pełną swobodę stworzyć swój ulubiony koktajl, shake czy nawet owsiankę. Niektóre są ekologiczne, a nie które pochodzą z upraw konwencjonalnych. Poręczne saszetki można wrzucić do torebki, torby, plecaka i mieć zawsze przy sobie. Recenzja, których batoników najbardziej Was interesuje
Zdrowie na języku :Ptradycyjny mus w słoikach. Takie jabłka trzymają się bardzo dobrze przez całą zimę, choć nie ma w nich ani odrobiny cukru. Można je używać do jabłeczników, naleśników czy owsianki. Można je też jeść z kleksem kwaśnej śmietany, jako przekąskę lub deser. Powiem Wam jak robię taki mus: Obrane jabłka w dowolnej ilości trę na tarce o dużych otworach (można też
Posadzone i zjedzone