lecz awaryjnie - w przypadku braku szansy przygotowania jej zdrowego obiadu. Z kaszek smakowych nigdy nie korzystałyśmy ze względu na skład i "tonę" cukru. Natalia do dziś ze smakiem zjada owsiankę, jaglankę i przeróżne płatki z dodatkiem owoców oraz innych dodatków. Z tego to jestem naprawdę dumna! Warto ze świadomością decydować o składnikach, które trafią do malutkiego brzuszka naszego maleństwa. Początki
Di gotujedążę do tego aby to zrobić. Codziennie piłowałam ten skalpel aż w końcu zrobiłam cały. Zaczęłam też wprowadzać inne treningi i patrzeć na to co jem. Pokochałam jaglanki, owsianki i omlety. :-) Najwięcej osiągnęłam gdy w lutym 2017 roku Ewka zrobiła wyzwanie do lata. Widząc zmieniające się ciało, ogrom pewności siebie, uśmiechu i radości z dnia codziennego sprawiało, że ćwiczenia miały
VioletoweKucharzenienajlepsze w bananie! Z bananów powstał następnego dnia chlebek bananowy , chrupiąca skórka, wilgotne ciasto, to było pyszne! Ostatnio banany smakują mi w różnych przepisach, np. pieczona owsianka z bananami i to właśnie ich wersja na ciepło tak mi odpowiada :) PS. Na zdjęciu połowa chlebka, bo reszta została zjedzona przed sesją ;) Chlebek bananowy / keksówka 25 cm Składniki: 3 bardzo
Moja smaczna kuchniaJesień, zima oraz wczesna wiosna, kiedy poranki są jeszcze zimne to czas kiedy towarzyszą mi rano ciepłe śniadania. Mogą to być wszelkiego rodzaju owsianki, muesli, granole, budynie, kasze, placki, jajecznice oraz wiele innych smakowitych potraw. Ostatnimi czasy w moim śniadaniowym menu dość dobrze rozgościły się płatki ryżowe. Lekkostrawne, sycące, bogate w żelazo i wapń. Dodatkowym ich atutem jest brak glutenu
Życie ze smakiemprodukt mleczny jest źródłem pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswajalnego wapnia, ale w odróżnieniu od mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne, i zawiera cenne
Kuchnia MagdaLenyprodukt mleczny jest źródłem pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswajalnego wapnia, ale w odróżnieniu od mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne, i zawiera cenne
Kuchnia MagdaLenymarca nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się ta rewelacyjna książeczka o sympatycznej Zuzannie :-) Główna bohaterka to 8 letnia dziewczynka, która przyszła na świat wyskakując z kociołka pełnego bulgoczącej owsianki. W magicznej Kainie Smaku jest to zjawisko jak najbardziej normalne, więc nie ma się co dziwić, bo tutaj z wulkanów tryska chilli, a na platformach wiertniczych wydobywa się kisiel
kruche babeczkismak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu. Nie potrzebuję nawet z niczym tychże owoców podawać. Jabłka dodaję do ciast , banany do owsianki, z kiwi czy pomarańczy robię sałatki owocowe. Gruszki najczęściej łączę z serem pleśniowym i podaję w formie sałatki. Ostatnio jednak z guszek zrobiłam deser na słodko, bajecznie łatwy zresztą. Gruszki ugotowałam
mecooksmoich bliskich z łóżka, jak obietnica smacznego śniadania. I jak zapewne większość dzieci, moja córka woli te na słodko. Tym bardziej że często je przyrządzamy, więc na wspomnienie o owsiance z owocami lub naleśnikach z dżemem buzia sama się jej uśmiecha. Jednak doskonale wiem, w jaki sposób podać warzywne śniadanie, aby zostało zjedzone z takim samym entuzjazmem. Przede wszystkim angażuję
Mienta blogposiekanym szczypiorkiem to idealne piątkowe śniadanie. Tym bardziej, jeśli macie dużo weekendowych planów, to taki posiłek da Wam dużo energii i zapewni sytość do samego obiadu. Wielbiciele jajek i owsianki pokochają ten przepis. Omlet owsiany, to połączenie delikatnego omletu z płatkami owsianymi, a całość w zależności od upodobań i zawartości lodówki może być przygotowana na słodko lub na słono
Dietologdobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy. Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia
Kuchnia MagdaLenydobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy. Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia
Kuchnia MagdaLenyJaglanka na mleku sojowym to lekki, zdrowy, pożywny i pyszny pomysł na śniadanie. Łatwy i szybki do zrobienia posiłek, który doda nam energii na cały dzień :) Tak przygotowaną owsiankę można podać zarówno ze świeżymi jaki i suszonymi owocami. Dosłodzić można ją miodem (ale nie jest to konieczne). Z kaszą jaglaną zaprzyjaźniłam się już jakiś czas temu i przyjaźń ta trwa
Zrób to smaczniemedycynie ludowej używano naparu z liści malin jako środka przyśpieszającego poród maliny to owoce niskokaloryczne - zawierają tylko 33 kcal w 100 g Przepisy z malinami 1) MALINÓWKA 2) ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI 3) RODZINNY OMLET BISZKOPTOWY Z OWOCAMI (Z PIEKARNIKA
Kuchnia MagdaLenyGryczanka to świetna alternatywa dla owsianki. Zamiast płatków owsianych używa się do niej płatków gryczanych, które są bezglutenowe oraz zawierają dużą ilość dobrze przyswajalnego białka. Poza tym, korzystnie wpływają na pracę mózgu, szczególnie w stanach zmęczenia psychicznego, wzmożonego wysiłku umysłowego, a także wzmacniają koncentrację. Dzięki zawartości błonnika pokarmowego poprawiają perystaltykę jelit, a także dają na długo uczucie sytości. Śniadanie
Kuchnia MagdaLeny