Składniki: 3/4 szklanki mleka 4 łyżki płatków owsianych nektarynka Sposób przygotowania: 1. Mleko zagotować. Dodać płatki i często mieszając gotować 3-4 min. 2. Po tym czasie owsiankę przelać do miski, przykryć talerzem i zostawić na kolejne 3-5min. 3. Nektarynkę umyć i pokroić w dowolny sposób. Dodać do owsianki
A Ty Smakuj Mnierabarbar i truskawki zapiekane pod wegańską tofu-owsianką, podane ze słodem kukurydzianym ~ Dziękuję za Wasze komentarzy dot. wczorajszych zdjęć :) Na prawdę bardzo miło było mi je czytać! :* Wczoraj ogólnie miły dzień - zakończenie roku szkolnego, sesja udana... :) A żeby dobrze rozpocząć wakacje - dzisiaj i jutro zumbowy maraton w Warszawie - impereza LOVE2MOVE - może ktoś się wybiera? :D Tak więc wracam(...)gładką masę, dodajemy pozostałe składniki (jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka roślinnego) i mieszamy. Do naczynia żaroodpornego nakładamy wcześniej przygotowany rabarbar i truskawki a na wierzch wykładamy owsiankę. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamssłoika. Zalewamy gorącą kawą i dodajemy trochę mleka (tyle ile kto lubi do kawy). Całość mieszamy i odstawiamy. Jeśli miksturę przygotowaliśmy w słoiku można go zakręcić i nim potrząsnąć. Owsiankę wkładamy do lodówki nawet na całą noc. Rano wyjmujemy i zjadamy - można podać saute lub z owocami. Oczywiście jeśli nie lubimy zimnych owsianek to można ją podgrzać w garnuszku
Mania Wypiekaniapieczona owsianka* z marchewką i cynamonem podana z masłem orzechowym i twarożkiem~ *4 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki otrębów pszennych Zdjęcia wiosenne jakieś takie. Ale owsianka...jesienna? Nie trafiłam w zimę. Chociaż twarożek w kolorze śniegu, przecież. Ale mam dość śniegu, niech już znika. Wczoraj takie ładne słońce było. I stresujący dzień w szkole był, ale wszystko skończyło się dobrze
breakfast of dreamsbasmati z malinami (również w środku) i tahini naturalnym ~ *z dodatkiem wody różanej Za rzadko jem ryż na słodko! Muszę to zmienić :) Może małe wyzwanie - miska ryżu zamiast miski owsianki? ^^ Nie, owsianki nic nie zastąpi :) Zmiany, zmiany...Wczoraj na blogu odkryłam przed Wami kolejną zmianę :) Mianowicie - będę pisać dla Was "artykuły". Jeden już się pojawił, nie zostawiliście pod nim dużego
breakfast of dreamspopping z amarantusa , -paluszki orkiszowe z sezamem (nie mogę znaleźć ich na stronie więc nie podlinkuję :c), - płatki 5 zbóż (które niedawno wypróbowałam i świetnie sprawdzają się gotowane jak owsianka!), - owsiankę królewską . Już niedługo przepisy z użyciem tych składników, a tymczasem zapraszam Was do sklepu, może znajdziecie coś dla siebie? ;) (kliknij na obrazek aby przejść do sklepu
chili & sugarrano lubią np. zjeść śniadanie, a muszą w międzyczasie wyszykować dzieci do szkoły, wysuszyć włosy i zrobić parę innych rzeczy. Po prostu wrzuca się do multicooker składniki np. na owsiankę i idzie się zająć ważniejszymi sprawami. Owsianka zrobi się sama. Nic nie trzeba mieszać czy pilnować. Możecie być pewni, że się nie przypali. W skład zestawu wchodzi misa z nieprzywieralną
Marder&Marder ManufactureDruga propozycja podania owsianki COCO od Vegg.pl . Pierwszą możecie zobaczyć TUTAJ :) Tym razem owocem przewodnim był banan, dodany do owsianki w postaci musu. Nie zabrakło również pysznych dodatków zawartych już w gotowym zestawie od Vegg :) Składniki: 50 g płatków owsianych 200 ml mleka kokosowego 1 banan 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka pasty daktylowej 1 łyżka
Zdrowie na języku :PMoje dzieciaki uwielbiają na śniadanie owsiankę. Robię ją z różnymi dodatkami. Dzisiaj była z truskawkami i płatkami migdałowymi. Wstawiam na bloga , bo może ktoś skorzysta z tego pomysłu na śniadanie nie tylko dla dzieci. Składniki: 1/2 l mleka 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki miodu lub cukru 2 łyżki płatków migdałowych truskawki Wykonanie: Mleko wlać do garnka, wsypać płatki(...)gotować stale mieszając (lubią się przypalać) Po ugotowaniu wymieszać z miodem i wlać do miseczek. Posypać migdałami i podawać z truskawkami. Smacznego. owsianka z truskawkami
O kuchni z uczuciemCzyli coś na jutrzejsze śniadanie ;) Składniki: duże jabłko 0,5 szklanki owsianki (w zależności od wielkości jabłka i ile się w nim zmieści owsianki po wydrążeniu) cynamon garść ulubionych suszonych owoców (ja dałam 3 sztuki pokrojonych daktyli) Sposób przygotowania: Jabłko myjemy;) odkrawamy górę jabłka (to będzie nasza przykrywka) , a następnie przy pomocy noża i łyżeczki drążymy jabłko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćogień dość często mieszamy, aż mleko się zagotuję i dodajemy sól, cynamon i miód odstawiamy z ognia i dodajemy (wcześniej roztrzepane) jajko cały czas szybko mieszając ponownie wstawiamy owsiankę na mały gaz i ciągle mieszamy, aż zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać gotową owsiankę posypujemy jeszcze do góry cynamonem ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktórym jedna ze zgłoszonych osób ma szansę wygrać GENIALNE nagrody ufundowane przez FIRMĘ KUPIEC ! Aż sama chciałabym zabrać w nim udział! ;) Zwycięzca otrzyma: Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny Kaszę Kuskus Owsiankę malinowo – żurawinową Owsiankę z truskawkami Kaszę mannę waniliową Musli tropikalne Crunchy z pomarańcza i czekoladą Otreby granulowane z truskawkami Otręby żytnie Udział w konkursie może zabrać każdy, kto: Mieszka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćburzy mózgów wybrałam. turutu tuuu (fanfary) Nagrodę ufundowaną przez firmę Kupiec otrzymuje: Adriana za Otrębowe ciasteczka śniadaniowe która składa się z: Ryżu Pełnoziarnistego Parboiled Naturalny Kaszy Kuskus Owsianki malinowo – żurawinową Owsianki z truskawkami Kaszy mannę waniliową Musli tropikalne Crunchy z pomarańcza i czekoladą Otrębów granulowanych z truskawkami Otrębów żytnich Mam jeszcze niespodziankę ;) po namowie cudowna firma Kupiec zgodziła
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOczywiście nie należy się oszukiwać – mleko migdałowe prawdziwym mlekiem nie jest – to woda migdałowa, która ze względu na smaczny smak świetnie nadaje się do wszelkich koktajli, owsianek oraz… kawy (nie wolno tylko dodawać do bardzo gorącej). Jest też dobrym zamiennikiem mleka dla osób uczulonych na laktozę oraz dla wegan. Jeśli lubicie mleczne owsianki lub kawę cappucino
Poezja smakuOwsiankę uwielbiam zwłaszcza w sezonie letnim, gdzie można podawać ją z najróżniejszymi owocami. W tym przepisie proponuję z truskawkami i borówkami amerykańskimi. Żeby owsianka oprócz walorów smakowych zachowała również te zdrowotne, nie idźcie na łatwiznę - kupujcie płatki zwykłe, najlepiej ekologiczne, zamiast tych oznaczonych jako błyskawiczne
Milion Smaków