kojarzyć, taki to już owoc :) Do naleśników dodałem też banana :) , choć ostatnio się zarzekałem, że długo go nie zjem, nie wytrzymałem :) Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 0,5% 2 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka 1 kaki 1 banan 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego 4 kostki czekolady gorzkiej 4 kostki(...)kostkę. Kaki czasem ma pestki w samym środku owocu, czasem nie, zależy chyba od odmiany, albo dla kogo to pestka, a dla kogo nie :) U mnie były, więc je wyjąłem. Wrzuciłem je na tackę z folii aluminiowej do parowaru, obok zrobiłem drugą tackę i wrzuciłem banany pokrojone w plasterki. Czekoladę białą kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do małego plastikowego
Parowar Facetaszklanki cukru * 3 gruszki * sok z cytryny * cukier puder Wykonanie: Gruszki obrać ze skóry, przeciąć na połówki i usunąć gniazda nasienne. Owoce delikatnie ponacinać wzdłuż, na głębokość 2 mm. Gruszki skropić sokiem z cytryny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem z masłem. Połączyć w miseczce mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na gładką, puszystą masę
kolorowotorcikowosklepach zaczynają górować truskawki... W sezonie nie może u mnie zabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za to z bogatym wierzchem:) Do tego duuużo białej czekolady i ani jednego jajka:) Po prostu rozpływa się w ustach... Przepis pochodzi od Doroty Składniki: 500 g twarogu półtłustego, 300 g białej czekolady, cukier waniliowy
Z miłości do słodkościsię skupiać na tym co czytam, ale to trudniejsze niż myślałam. Wczoraj na przykład podczas mojej nauki, stworzyłam te oto Czekoladowe paluszki z suszonymi owocami. Proste i smaczne, skusicie się? " Składniki : 350 g czekolady mlecznej szklanka ryżu preparowanego 6 suszonych moreli 1/3 szklanki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo mikrofali. Żurawinę i ryż wrzucamy
Słodkie Przyjemnościpiekarnika i pieczemy około 45 minut - do suchego patyczka Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy cukrem pudrem albo rozpuszczoną mleczną/gorzką czekoladą. Można przygotować również sos czekoladowy. Podajemy ze świeżymi owocami Smacznego! sos czekoladowy: Masło, cukier puder i mleko rozpuszczamy w rondelku, gdy składniki się połączą dodajemy kakao i mieszamy intensywnie. Sos możemy wykorzystać jako dodatek do ciast
Słodkie Przyjemnościmąki, wymieszać. Jajka lekko roztrzepać, dodać mleko, olej i ekstrakt, wymieszać. Czekoladę grubo posiekać. Do suchych składników dodać mokre, wymieszać tylko do połączenia. Wsypać czekoladę, przemieszać. Dodać jeżyny, delikatnie wymieszać, żeby nie rozgnieść owoców. Piec w 180 st. C. przez 25-30 minut, do suchego patyczka. Ostudzić na kratce. Smacznego! Słyszałam pogłoski, że w tym tygodniu pogoda
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy
Oryginalny smakwielbiam ciasta czekoladowe, dlatego mimo kuszących, sezonowych owoców zdecydowałam się upiec właśnie to ciasto. :) Zachęcił mnie niewielki dodatek mąki i stosunkowo mała ilość cukru (prócz czekolady i orzechów laskowych rzecz jasna :)). Całość polałam polewą czekoladową. Ciasto można upiec dzień wcześniej, smaki się wtedy lepiej przegryzą. Warto się skusić. Podobne ciasto już pojawiło się na blogu, z tą różnicą
coolinarnastrefa.blogspot.comPyszny czekoladowy deserek na szybko, dla dużego i małego:) Deserek pyszny w takiej wersji jak podałam ale można go również wzbogacić ulubionymi owocami. składniki: 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki 30 % przyprawa do dań słodkich Kamis lub 4 kostki czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (ja używam gorzkiej z biedronki 60 % ale można użyć
Monia miesza i gotujeniego kawałki orzechów, ale spokojnie możecie wykorzystać inne bakalie lub zrobić z samymi bananami. Znakomicie będzie także komponował się z różnymi rodzajami czekolady. Poza tym, to świetny patent na wykorzystanie zleżałych owoców. Dodatkowo, urzeknie Was prostotą przygotowania i zapachem. Wspomnieć należy, że jest uzależniający, więc na pewno nie poprzestaniecie na jednym kawałku. Przypominam, że do dzisiaj
Fabryka pomysłówdużą zawartością owoców (ja użyłam domowego) 2 galaretki owocowe - takie na 0,5 l wody każda (najlepiej wiśniowe lub o smaku owoców leśnych) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: trochę startej na grubych oczkach czekolady lub czekoladową posypkę Najpierw przygotowujemy spód. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Formę (najlepiej sztywną - metalową, ewentualnie szklaną czy ceramiczną) wykładamy papierem do pieczenia lub folią
Ratunku obiadmożna je gotować, grillować, parować, piec, a ugotowane mrozić i przechowywać nawet kilka miesięcy. Doskonale smakują z ziołami, mięsem, rybami, warzywami, owocami… Do przygotowania tortu użyłam domowej konfitury z czeremchy z dodatkiem czekolady i cynamonu, różanego cukru pudru, cassia własnej roboty i szlachetnej czekolady do dekoracji. Puszysty krem różany na bazie serka mascarpone świetnie łączy
SzczyptaSmaQszklanki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy Kremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia) - opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA) Dekoracja: - owoce: ananas/brzoskwinia z puszki -kiwi , winogrona , truskawki itp. - posypka (kawałki czekolady) - sos czekoladowy (lub inny , jaki chcesz) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz(...)według instrukcji , i odstawić do lodówki. 3. Biszkopt dzielimy na 4 warstwy krojąc ostrym nożem . Czasem gdy biszkopt dobrze urośnie da się nawet na 5 części. 4. Otwieramy puszki owoców , zlewamy sok do dużej szklanki/miski dodajemy sok z całej cytryny (ale nie koniecznie). Kładziemy na jakiejś dużej podkładce pierwszą (najlepiej najgrubszą) część biszkoptu, nasączamy ją sokiem z puszki
Gotuj Z Muzykądajmy sobie chwilkę przyjemności :) Tortownica : średnica 26 cm Składniki: 500 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 30 % 100 g gorzkiej czekolady 2 szkl. mąki 1 i 1/3 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1/2 szkl. posiekanych bakalii lub kandyzowanych owoców ( ja użyłam owoce kandyzowane) 1/3 szkl. obranych orzechów pistacjowych 4 jajka sok z połowy cytryny 4 łyżki cukru pudru(...)wyłóż papierem do pieczenia. Natłusc i przełóż masę. Piecz do 30 minut w 180 C. Mascarpone wymieszaj z owocami kandyzowanymi ( bądż bakaliami) i posiekanymi orzechami. Dodaj kremówkę ubitą z pudrem i aromat. Na końcu wrzuc posiekaną gorzką czekoladę i znów wymieszaj. Brązowy cukier rozpuśc w pół szkl. wody i dodaj sok z cytryny. Miskę wyłóż folią spożywczą. Ciasto przekrój
Słodkości i nie tylkoSady , targi i stragany obfitują w przepysznym gruszkach ! Każdego roku z niecierpliwością wyczekuję jesieni, by móc cieszyć się ich smakiem. Lubię zarówno te niesamowicie soczyste , przy
Ostra na Słodko