orzechy - 16941 przepisów (strona:800/1130)

Owsianka z truskawkami i chia 116

bardzo łatwa w przygotowaniu. Jej bazę stanowią płatki owsiane i mleko (zwierzęce lub roślinne), reszta zależy już tylko od naszej inwencji. Ja zwykle dodaje do niej sezonowe owoce, orzechy oraz wiórki kokosowe - które są źródłem zdrowych tłuszczy. Dzisiejszą wersję postanowiłam wzbogacić o nasiona szałwii hiszpańskiej, czyli chia. Dostarczą mi one oprócz kwasów tłuszczowych Omega 3 również solidną porcję białka. Polecam

Moja Galeria Smaku
Tarta szpinakowo-truskawkowa według Pawła Małeckiego 131

dlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz tarty szpinakowo-truskawkowej przygotowaliśmy  ciasto morelowe z orzechami nerkowca  oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas.   Zdjęcia Lidl i królestwo garów

królestwo garów
Tarta rustykalna z owocami lata 235

porzeczki, ale możecie wybrać dowolne, ulubione przez siebie owoce.  Placek przed złożeniem tarty powinien mieć średnicę około 30cm. Sprawdźcie też przepisy na inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli nadzienie owocowe 400g owoców

Smakołyki Bereniki
Ciastka owsiane z olejem kokosowym 150

oleju kokosowego House of Asia ( De Care ) Olej kokosowy rozpuścić. Wsypać do niego resztę składników i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe). Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku

My simple kitchen
Orkiszowe ciasteczka z bananami, czekoladą i orzechami… 146

Ciasteczka, które wymyśliła sobie Zuzia. Ja piekłam marchewkowe, które jednak na bloga na razie nie trafią, bo daleko im do … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Najlepsze lemoniady na lato 247

poznałam tak ciepłej i sympatycznej osoby! Dodatkowo, organizatorzy tego spotkania rozpieścili nas wczoraj zwykłym, aczkolwiek ciekawym w sposobie, śniadaniem z belVitą, gdzie zostaliśmy zasypani ich ciasteczkami wraz z jogurtem, orzechami i toną świeżych owoców takimi jak: malinki, jeżynki i borówki. Już czekam na kolejną edycję SeeBloggers! Jeżeli jesteście zainteresowani kilkoma zdjęciami z tego spotkania, znajdziecie je na samym dole posta

Be Fit Be Strong
Pszenny chleb razowy z miodem, orzechami i jabłkiem 150

Kucharskiego: „Chleb, domowa piekarnia". Polecam! Składniki: 400 ml wody 20 g drożdży 3 łyżki miodu wielokwiatowego 400 g mąki pszennej razowej 200 g mąki pszennej typ 750 100 g orzechów włoskich 150 g startych na grubych oczkach kwaśnych jabłek 1 łyżeczka soli Przygotowanie: 1. Zaczyn: Drożdże wymieszać ze 100 ml wody. Dodać 100 g mąki pszennej typ 750 oraz miód

Nastoletnie Wypiekanie
Śmietanowa chatka 242

tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego

kgwjanczewo
Blondynka o Diecie Azteckiej 193

fizycznie, waga spada. Po co więc ta dieta?  Rozpisana jest na 3 fazy. Pierwsza faza smoothie, czyli zalecane jest picie trzech smoothie dziennie, po południu dozwolone są przekąski (orzechy brazylijskie, pomidory, seler, wiele innych i co ciekawe jest na liście nawet popcorn z mikrofali). Można wnioskować, ze głód nie dokucza. To akurat sprawdziłam, przygotowałam jedno z przykładowych smoothie

Blondynka Gotuje
Zdrowe krakersy pomidorowo-bazyliowe z serkiem kremowym 144

łyżki sezamu 3 łyżki wody 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto(nie powinno być zbyt lepkie). Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę i dość mocno spłaszczamy(im cieńsze, tym bardziej chrupiące). Pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 minut, aby nie były w środku miękkie. zdjęcia oczywiście były nadzorowane przez

FitKot
Ciasteczka budyniowe kotki 154

nich delikatny smak budyniu. Z ciastem dobrze się pracuje i można wykorzystać foremki z wytłoczkami - nic podczas pieczenia nie zniknie. Polecam też dodać do ciasta kilka łyżek mielonych orzechów - wtedy wychodzą jeszcze bardziej aromatyczne :) Ciasteczka budyniowe kotki 220 g mąki żytniej i orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(u mnie śmietankowy

FitKot
Czekoladowe łyżki 135

największą furorę na przyjęciu urodzinowym naszego 3-latka zrobiły czekoladowe łyżki wg Bistro Mamy  TUTAJ Użyliśmy: - opakowanie plastikowych jednorazowych łyżek - połamane czekoladowe mikołaje - łyżka oleju - kolorowe draże, posypki, orzechy Blachę do pieczenia wyłożyliśmy folią aluminiową, o brzegi oparliśmy łyżki. Czekoladę rozpuściliśmy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Ka sam rozpuszczał czekoladę (temperatura była

Atlas Smaków
Granola 137

szklanki ulubionych płatków błyskawicznych ( u mnie: orkiszowe ) 1 szklanka dozwolonych pestek ( u mnie: orzechy włoskie i laskowe, słonecznik i siemę lniane ) 0,5 - 1 szklanka pokrojonych owoców suszonych - najlepiej niesiarkowanych ( u mnie: żurawina, rodzynki i śliwka ) 3 łyżki oleju 100 ml miodu majowego W dużej misce wymieszać płatki z pestakami. Olej połączyć z miodem i wlać do płatków. Porządnie wymieszać

Atlas Smaków
Domowa nutella 194

chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ... 100 g suszonych daktyli 4 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć ) 2 kostki czekolady 85% 5 łyżek mielonych orzechów laskowych 1/4 szklanki wody spod daktyli / mleka 3,2% / mleka roślinnego Daktyle płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do miseczki. Zalewamy wodą do przykrycia daktyli, zostawiamy na noc. Następnie wszystkie

Atlas Smaków
Szwedzkie klopsiki 148

Okruszki chleba odsączyć i przełożyc do miski. Do chleba dodać mięso oraz resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę, uformować w dłoni kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i obsmażyć klopsiki na złoto. Zdjąć z patelni. Rozpuścić na niej kolejną łyżkę masła, dodać mąkę - rozprowadzić je dokładnie, zalać bulionem, mieszać

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania