gotowany kakaowy tofurnik (wegański), podany z domowym masłem orzechowym ; herbata pomarańcza-czekolada~ Gotowany tofurnik po raz drugi :) Na prawdę zachęcam do spróbowania! Wersja bananowa TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~kostka 300g tofu naturalnego (u mnie Solida) ~50ml mleka roślinnego ~2-3 łyżki soku z cytryny ~czubata łyżka budyniu czekoladowego + 50ml mleka roślinnego ~czubata łyżka kakao ~łyżeczka cukru waniliowego ~cukier/stevia do smaku
breakfast of dreamsgotowany sernik waniliowo- karobowy z masłem orzechowym z syropem klonowym i pecanami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~40ml mleka (u mnie migdałowe) + 2 łyżki budyniu waniliowego ~łyżka karobu BIO ~cukier/stevia do smaku Ser mieszamy z jajkiem, przekładamy do garnuszka i zagotowujemy ciągle mieszając. Mieszamy budyń z mlekiem. Gdy ser będzie już się gotował wlewamy rozmieszany budyń i gotujemy
breakfast of dreamswegański kukurydziany omlet biszkoptowy z borówkami, z masłem orzechowym~ Można? Można! Sama w to nie wierzyłam i dużo ryzykowałam robiąc taki eksperyment przed szkołą, ale najwyżej poszłabym do niej bez śniadania :D Nie chwaliłam się Wam, ale w weekend zrobiłam wegańskie bezy - przepis niedługo dodam! :) Gdy się udały od razu pomyślałam o wegańskim biszkopcie. Jednak najpierw mała próba w postaci
breakfast of dreamsborówkowa owsianka z masłem orzechowym~ Wczoraj pogoda faktycznie sobie z nas zażartowała - 14:30, czas sesji i nagle, jak w zegarku zaczął padać deszcz...Całe szczęście byłyśmy blisko studia i przez pierwsze 15-20 minut tam robiłam zdjęcia, potem mimo wszystko zdecydowałyśmy się wyjść, deszcz nie był jakiś wielki, dałyśmy radę, zdjecia wyszły moim zdaniem super :) Dzisiaj kolejna sesja
breakfast of dreamsbudyń waniliowy na mleku owsianym w słoiku po maśle orzechowym z kiwi
breakfast of dreamskakaowy placek owsiany na jogurcie sojowym z nektarynką (w środku) podany z masłem orzechowym i drugą nektarynką
breakfast of dreamsKARMEL: 30 daktyli 2 łyżki masła z nerkowców Daktyle zalewamy wrzątkiem na minimum 15 minut. Po tym czasie odławiamy je z wody, w której się moczyły, dodajemy masło orzechowe i miksujemy blenderem na gładką masę. Masę tę wykładamy na nasz kaszosernik i ponownie wkładamy do lodówki. Najlepiej, gdyby to była cała noc. Ja nie wytrzymałam i ukroiłam kawałek ;) Skomentuj
MamaOskarkaKawowy kukurydziany budyń; z bananem i masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowym) I ta reakcja gdy się spojrzy na zegarek i jest później niż myślałaś
More food, love and dreamsKakaowa kasza manna; z masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowym) i bananem A co tego masła to kupiłam
More food, love and dreamspołączenia się składników. Gotową masę przekładamy do blaszki (22 cm)wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Masa orzechowa: 300 g orzechów szklanka mleka 1/2 szklanki cukru kostka masła Wykonanie: Orzechy obrać ze skórki i zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Do garnuszka wsypać cukier, dodać mleko
Krakowskie smaki AniMuffina bananowa z dodatkiem płatków owsianych; masło orzechowe-kakao-daktyle-czekolada-kawa Czyli wszystko co dobre, w jednej muffinie. I nawet kształt ma normalny xd W sam raz po tygodniu szkoły, który w sumie nie był taki zły, oby tak dalej ^^ Faceb
More food, love and dreamsMakaron w sosie orzechowo-dyniowym*; z miodem i malinami *masło orzechowe, pure z dyni, cynamon, słodzik, woda/mlekoNic dodać, nic ująć.A po szkole będę piec Halloween'owe ciasto do szkoły, bo po co uczyć się na sprawdziany
More food, love and dreamsBananowy krem z ciecierzycy z masłem orzechowym i czekoladą; malinySzkoda, że tak szybko się skończyło. ;)Na szybko. Gotowe. Szybko zdjęcia. Rozmazane. No, nic. Ale czasami wolę pospać te 10min dłużej
More food, love and dreamsbardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób
Kolizje Smakównaleśniki, zasadniczo nie różniące się od tych polskich. Warto jednak zwrócić uwagę, że naleśniki są na Węgrzech popularne jeszcze bardziej, niż u nas, a wersja Gundel palacsinta, z kremem orzechowym, skórką pomarańczową, rodzynkami i rumem, uważana jest za dobro narodowe. Pogacze Pogacze to małe słone bułeczki, często zapiekane z serem żółtym lub twarogiem. Węgrzy uwielbiają je jako dodatek do wina
ProstePesto.pl