każdym sklepie. Żeby wyszedł z nich porządny posiłek na śniadanie, które zapewni nam mnóstwo energii bez zapchania się samymi węglowodanami, dodałam twaróg. Wedle upodobań domowników dobrali jeszcze masło orzechowe lub dżemik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do skorzystania z przepisów na inne smaczne i zdrowe gofry w moim wykonaniu: GOFRY CYNAMONOWE w wersji bezglutenowej z mąki jaglanej, PIERNIKOWE GOFRY
zdrowo i aktywnieJestem tym ciastem po prostu zachwycona. Zdecydowanie moje smaki. Orzechowy posmak, dodatek gorzkiej czekolady oraz śliwek. Doskonałe połączenie i konsystencja. Początkowo byłam co prawda przekonana, że ciasto mi nie wyjdzie, bo musiałam piec go dłuuuużej niż podaje oryginalna receptura, a i tak po rozkrojeniu spód był lekko wilgotny. I teraz zaznaczyć muszę, że ciasto kiedy całkowicie przestygnie nabiera właściwej konsystencji
Smaki Na TalerzuKrem ala Ferrero Rocher, to pyszne połączenie orzechowej nuty z czekoladowo – śmietankowym smakiem. Jego gęsta konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko
Domowe Tortychlebek bananowo-jarmużowy z cynamonem Składniki: – 4 banany – 3 jajka (lub flaxseed eggs, czyli wymieszane 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody) – 100g masła orzechowego – 80g mąki kokosowej – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki cynamonu
Be Fit Be StrongPomysł na te muffinki wziął się z tego, że w lodówce znalazłam kilka marchewek, które musiały już być wykorzystane, a dodatkowo w szafce za dużo różnych maseł orzechowych (no straszne rzeczy normalnie! 😂). Zatem połączyłam te dwa składniki wraz z innymi i powstały one - muffinki marchewkowe . Są przepyszne! Leciutkie, idealnie słodkie i zawierają warzywo ! Składniki (12 muffinek): 170 g marchewki
Zdrowie na języku :Pgrochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, naturalny aromat waniliowy, wyciąg ze stewii (glikozydy stewiolowe). Jedna porcja (32 g) dostarcza 24 g białka. Składniki (5 ciasteczek): 100 g masła orzechowego 32 g roślinnego białka o smaku waniliowym (Plantforce - Siła Roślin) 1 łyżka mąki z lnu (25 g) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca 1 łyżka syropu daktylowego
Zdrowie na języku :PTorcik jogurtowy Monte to biszkoptowe ciasto orzechowe przełożone masą jogurtową z dodatkiem deserów mlecznych Monte. Ciasto jest lekkie i bardzo przyjemnie się go je 😉 Nie jest też przesłodzone. Ze względu na to, że desery Monte zawierają w składzie sporą ilość cukru, to masy dodatkowo nie słodziłam, dlatego po wymieszaniu jogurtu naturalnego z deserami warto spróbować czy taki smak nam odpowiada
Kuchnia MagdaLenyDomowe masło orzechowe jest bardzo proste w przygotowaniu i o wiele tańsze niż w sklepie. Wystarczy dobry sprzęt i... oczywiście orzeszki. Naprawdę warto je włączyć do swojej diety, ponieważ zawiera mnóstwo wartościowego białka, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz liczne antyoksydanty sprzyjające pracy układu sercowo-naczyniowego. Poza tym stabilizuje poziom insuliny, zawiera dużo błonnika i witaminy E - zwanej witaminą młodości, które sprzyja
Di gotujeSkładniki (2 porcje): 120 g płatków gryczanych 200 ml mleka sojowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżeczki słodzika, np. ksylitol, syrop klonowy 1 łyżka masła orzechowego 2 kostki gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki cynamonu 2 śliwki 4 pekany Przygotowanie: Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śliwki przekrój na pół i wydrąż pestki. Wszystkie
Zdrowie na języku :Pżyciu bywa czasami w drodze przypadku rodzą się jeszcze lepsze rzeczy. Miałam ogromną ochotę na ciastka jednak w lodówce dostrzegałam deficyty masła. Wpadłam na pomysł aby zastąpić go masłem orzechowym i tak zrodził się nowy przepis na jeszcze smaczniejsze ciastka
Diteczzrobienia domowego masła orzechowego przymierzałam się dawno,bo wiadomo,że te ze sklepu to mają szeroki skład. Oprócz orzechów jest cała masa różnych dodatków a w tym tłuszcz palmowy,który jest szkodliwy. Zrobienie masła jest bardzo proste a jak kupimy gotowe obrane orzechy to już pójdzie jak z płatka. Musimy mieć tylko dużej mocy blender by dał radę orzechom
Kolorowa kuchnia Elkilubią masło orzechowe, pokochają ten deser. Przypomina popularne szyszki, ale ma inne składniki. Bardzo szybko się go robi i tylko szkopuł w tym, że ma kalorii od groma. No, ale i nie je się go jak kartofle, więc do czasu można się skusić. 😁 Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniekonfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami ziemnymi oraz otarta skórką z pomarańczy. Smacznego! Artykuł Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDomowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami, jak lubicie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak. SKŁADNIKI 1/2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki masła orzechowego jajko 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki miodu 70g masła lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość
Mała w garnku miesza