orzechowy - 3000 przepisów (strona:61/200)

Bezglutenowe ciasto orzechowo – czekoladowe 70

już jesień, koniecznie przygotujcie to ciasto, można je nawet zjadać z masłem i popijać gorącym mlekiem lub kawą! Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 1 banana – 1 łyżkę masła orzechowego – 1 łyżkę nutelli – 200 ml mleka ryżowego – opakowanie cukru waniliowego – opakowanie proszku – 300 g mąki bezglutenowej (Schaer) – 2 garście orzechów laskowych – 5 łyżek(...)oleju słonecznikowego Masło orzechowe, nutellę i mleko podgrzewamy razem aż całość się połączy (ja zrobiłam to na zasadzie kąpieli wodnej). W oddzielnej misce umieszczamy banana, cukier waniliowy, olej i nasz mleczny płyn, całość miksujemy aż konsystencja będzie płynna i bez jakichkolwiek grudek. Porcjami dosypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy za pomocą łyżki. Na samym końcu dodajemy orzechy

Szybko Tanio Smacznie
Ciasteczka owsiane 123

słodziutkie i przyjemnie chrupią. Składniki szklanka płatków owsianych błyskawicznych szklanka płatków jaglanych 4 łyżki oleju pół szklanki mleka (może być również wegańskie) 2 łyżki mąki pszennej łyżka masła orzechowego garść ulubionych bakalii np. rodzynek, suszonej żurawiny, nasion, wiórek kokosowych 3 kostki posiekanej czekolady deserowej 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2-3 łyżki miodu lub cukru (polecam także cukier kokosowy lub stewię(...)odżywcze w jednej sztuce: Kalorie: 50 Białko: 1,2 g Węglowodany: 7,6 g Tłuszcz: 1,8 g Przygotowanie Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, dodajemy bakalie, masło orzechowe, cukier/miód i wlewamy mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Następnie wlewamy olej i wsypujemy posiekaną czekoladę. Dosypujemy mąkę z sodą i wszystko łączymy. Najlepiej zagniatać całość

Analiza Smaku
Wegańska domowa czekolada 149

można już dostać w większości sklepów. To prawda, ale czasem nie mamy możliwości udać się do sklepu,, a poza tym własna czekolada to brzmi fantastycznie Moja jest w wersji orzechowo – owocowej. Jeśli chcecie możecie modyfikować ją w zależności od własnych upodobań – dodać kakao, więcej owoców, orzechy posiekane, czy tez inne dodatki, które przyjdą Wam do głowy. Możecie też(...)Masę odstaw na chwilę do przestygnięcia. Przygotuj silikonowe foremki: ja miałam taką w kształcie tabliczki czekolady, ale Ty możesz użyć innych, dowolnych. Do silikonowych form wlej masę kokosowo – orzechową. Wyrównaj wierzch. Czekoladę posyp liofilizowanymi owocami, a jeśli ich nie masz, możesz posypać ją wiórkami kokosowymi Silikonowe formy wstaw do zamrażalnika (najlepiej, gdy masa będzie chłodna) na ok. 3 godziny

365 dni dookoła kuchni
Mocno czekoladowa owsianka 92

apetyt na słodycze - ja po jej zjedzeniu do końca dnia nie mam już ochoty na nic słodkiego :) Owsiankę można podać z ulubionymi dodatkami, ja polecam podać ją z masłem orzechowym i bananem oraz oczywiście kawałkami gorzkiej czekolady. Składniki (1 porcja): 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka (u mnie roślinne) 1 łyżka kakao  1/2 łyżeczki cynamonu  słodzik(...)mnie 2 tabletki stewi 1-2 kostki gorzkiej czekolady  dodatki np. pokrojone orzechy (u mnie laskowe), banan, gorzka czekolada, masło orzechowe  Wykonanie: Płatki wsypać do rondelka, dodać kakao, cynamon, następnie zalać mlekiem i wsadzić do lodówki na na całą noc. Rano podgrzewać na średnim ogniu, mieszając. Pod koniec gotowania, kiedy uzyskamy ulubioną konsystencję, dodać gorzką czekoladę i wymieszać

Healthy food explorer
Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 98

60ml mleka – 60g erytrolu – 30g oleju kokosowego – skórka z 1 cytryny – sok z 1/4 cytryny Składniki na karmel: – 130g daktyli – 70g masła orzechowego – 4 łyżki wody Składniki na bakaliową posypkę: – 100-120g mix’u orzechów – 40g rodzynek Składniki na polewę: – 100g czekolady gorzkiej – 1/2 łyżki oleju kokosowego(...)okrągłe ciasteczka. Wykrojone ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach, studzimy. KARMEL: Świeże daktyle pozbawiamy pestek i miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę (jeżeli używamy suszonych daktyli – dodajemy 4 łyżki wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. POSYPKA: Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki

Be Fit Be Strong
Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie 90

stopniach przez 10-15 minut (aż lekko się zarumienią). Składniki na karmel: – 260-300g daktyli (ok. 2 szklanki) lub pasty daktylowej – 2 łyżki masła orzechowego *opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii – Jeżeli używamy suszonych daktyli, zalewamy je gorącą wodą i odstawiamy na godzinę. Odsączamy i miksujemy na pastę. – Jeżeli używamy świeżych daktyli – pozbywamy je pestki(...)miksujemy na pastę. Pastę daktylową miksujemy z masłem orzechowym i ziarenkami wanilii na gładką masę. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie po upieczonym ciastku i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki

Be Fit Be Strong
Szybkie ciasto Magdy 77

Czas Przygotowania : 40 min Czas Pieczenia : 40 min Gotowe w : 2 h Wymiary tortownicy : 26 cm.   Historia tego przepisu sięga kilkunastu lat. Moja koleżanka Magda

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kulki z masłem orzechowym, bananem i daktylami 91

spokojnie wytrzymają. Podobny przepis na KULE MOCY znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -160 g płatków (u mnie jaglanych) -pół szklanki daktyli bez pestek -1 banan -3 łyżki masła orzechowego +wiórki kokosowe do obtoczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba. 2. Płatki (suche) podprażamy(...)suchej patelni, aby nabrały chrupkości. 3. Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką.  4. Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe).  Wartości odżywcze

zdrowo i aktywnie
Pieczona owsianka z bananem i truskawkami 97

Składniki na 3 porcje: ▪ 100 g płatków owsianych POLSKIE MŁYNY ▪ 1 banan ▪ 2 jajka ▪ 1 łyżeczka cynamonu ▪ 200 g jogurtu naturalnego ▪ 1 łyżka masła orzechowego ▪ 1 łyżka mąki ziemniaczanej ▪ 200 g truskawek lub innych świeżych owoców Przygotowanie: 1. Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 15 minut, aby woda całkiem wchłonęła. 2. Jajka, banana, cynamon, jogurt, masło orzechowe i mąkę

zdrowo i aktywnie
Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” 158

ciastek: – 200g mąki owsianej (bezglutenowej) – 120ml mleka lub napoju sojowego – 20g miodu/syropu klonowego – 2 łyżeczki oleju kokosowego – 65g daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą(...)wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy 10 minut. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę (jeżeli używamy suszonych daktyli – dodajemy 2 łyżki wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy

Be Fit Be Strong
Fit batony owsiane z bakaliami i masłem orzechowym 118

Przepyszne, domowe zdrowe batony bez dodatku białego cukru. Fit batony z płatków owsianych, masła orzechowego, daktyli, żurawiny i orzechów z mlekiem kokosowym, słodzone odrobiną syropu klonowego (można wymienić na syrop z agawy lub naturalny miód o neutralnym smaku). Można przygotować je bez pieczenia i bez polewy (wówczas zapraszam po przepis tutaj ) lub upiec w piekarniku i oblać czekoladą. Najpyszniejsze(...)czekoladę gorzką, polecam bardziej dosłodzić masę na batony. Gotowe batony przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 4-5 dni. The post Fit batony owsiane z bakaliami i masłem orzechowym appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tort orzechowo-migdałowy 139

inny smak konfitury, np dostępną na stronie Manufaktura Wielkopolska konfiturę agrestową. Na hasło durszlak10 uzyskacie 10% rabatu na zakupy w e-sklepie. Promocja obowiązuje do 30 czerwca 2019r. Ciasto orzechowe: 10 żółtek 170 g cukru pudru 250 g mielonych orzechów (u mnie laskowe) 1 op. cukru wanilinowego Ciasto migdałowe: 10 białek 150 g cukru pudru 250 g mielonych migdałów(...)tortownicę o średnicy 24 cm. Odstawiamy, Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Wlewamy sok z cytryny. Dodajemy mielone migdały, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto migdałowe wylewamy na ciasto orzechowe, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę (do tzw suchego patyczka). W razie gdyby pod koniec wierzch zbyt mocno się rumienił, przykrywamy go papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Cappuccino Brazylijskie 126

miałam okazję przygotować podczas testowania ekspresu Nivona CafeRomatica 759. Przepis, opracowany przez Marcina Rusnarczyka, Mistrza Polski Baristów, idealnie nadaje się na jesień. Ta słodka i delikatna kawa z wyraźną orzechową nutą z pewnością umili mi jeszcze niejedno popołudnie :) Masło z orzechów brazylijskich Składniki: 200 g orzechów brazylijskich 1 łyżka miodu 5 ml oleju sezamowego (lub słonecznikowego) Przygotowanie: Orzechy brazylijskie miksujemy(...)miód i olej. Mieszamy. Cappuccino Brazylijskie Składniki: 2 łyżeczki masła z orzechów brazylijskich 1 łyżeczka miodu akacjowego Espresso Spienione mleko Przygotowanie: Do szklanki dodajemy składniki w następującej kolejności: Masło orzechowe z orzechów brazylijskich Miód Cappuccino przygotowane w ekspresie Nivona CafeRomatica 759 – za jednym przyciśnięciem palca! Przed wypiciem wszystko dokładnie mieszamy. Słodycz miodu połączona z wyrazistym smakiem orzechów brazylijskich

Mienta blog