ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Placki z masła orzechowego idealna porcja energii na początek dnia. Bardzo smaczne i pożywne o czym mogą poświadczyć moi koledzy i koleżanki z pracy :D Składniki: -> 2 banany -> 3 jajka(...)łyżki zmielonych płatków owsianych -> 1 duża łyżka masła orzechowego -> 2-3 kostki gorzkiej czekolady -> 3-4 kostki mlecznej czekolady -> 1 łyżeczka oleju kokosowego -> Olej do smażenia -> Szczypta soli Wykonanie: Najlepiej wybrać dojrzałe banany, które są miękkie. Rozgniatamy je przy pomocy widelca. W osobnej salaterce wbijamy jajka, które mieszamy ze sobą i przelewamy do bananów
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Dzisiaj ciasto bez pieczenia. Pyszne, kremowe z dodatkiem nutelli, przełożone herbatnikami nasączonymi kawą cappuccino z likierem. Do jego przygotowania użyłam kawy cappuccino w proszku o smaku orzechowym. Domownikom deser bardzo smakował :) i zresztą mnie też. Ciasto dosyć szybkie w przygotowaniu, tylko trzeba poczekać, aż kawa ostygnie. Jeśli ostatnia warstwa kremu stężeje zanim nałożymy ją do blaszki, proszę ją krótko podgrzać(...)łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru wanilinowego 16g 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym 100ml gorącej wody Do nasączenia: 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym 80-100ml gorącej wody 4 łyżki likieru migdałowego lub kawowego (użyłam Kahlua
Mała CukierenkaPrzepis idealny dla wszystkich fanów masła orzechowego, jego kokosowy odpowiednik jest równie pyszny! A zrobiony w domowym zaciszu smakuje jeszcze lepiej. ;) Wraz z Dominikiem jesteśmy ogromnymi fanami masła orzechowego, moglibyśmy jeść je non stop. Ja niestety jestem uczulona na orzechy i raczej powinnam unikać jedzenia ich, ale czasami trudno jest mi się powstrzymać, za co niestety przypłacam później reakcją alergiczną(...)być także cukier puder lub zwykły biały), a następnie miksujemy całość, co jakiś czas pozwalając odpocząć blenderowi. Po ok. 2-3 minutach blendowania masa powinna gęstnieć i przypominać masło orzechowe (nawet kolorem). Jeśli niestety Wasze wiórki kokosowe odmówią współpracy (jak moje), a masa mimo blendowania wciąż będzie sucha, to dodajcie do niej ok. 3-4 łyżki oleju kokosowego i zblendujcie
Cooking MonsterUwielbiam kaszę jaglaną. Ostatnio często gości u mnie na śniadanie. Ciesze się latem, owocami, więc wykorzystuje ten okres jak tylko mogę. Dzisiaj jaglana z czarną porzeczką, bananem i masłem orzechowym. Cudowny, kremowy smak. Miłego dnia! Składniki: pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka kokosu 1 banan syrop klonowy czarne porzeczki, borówki(...)inne owoce Wykonanie: Kasze ugotuj według instrukcji. Do ugotowanej kaszy dodaj wiórka kokosowe, masło orzechowe, pół banana, i rozgnieć widelcem. Całość przełóż do miseczki, dodaj pokrojonego w plastry banana i porzeczki. Całość polej syropem klonowy. Smacznego
Kukuleczkideserów mojego C. w nowej odsłonie. Tego typu kisiel bowiem pojawił się już na blogu; tym razem jednak zrobiony jest z rabarbaru, a dodatkami są kremówka ze skyrem i orzechowa kruszonka. Skyr to taki duński serek; coś pomiędzy serkiem homogenizowanym, a jogurtem naturalnym. Tym drugim można go zastąpić bez większego uszczerbku na smaku. Deser jest boski - słodko-kwaśny, mocno rabarbarowy(...)pęczek w lodówce na jutrzejsze ciacho), więc spróbujcie koniecznie! Przepis znalazłam na blogu Sofies spisekammer , czy też Spiżarka Zosi - jeśli komuś zależy na polskim tłumaczeniu. Kisiel rabarbarowy z orzechową kruszonką Składniki: (na 4-6 porcji) 600 g rabarbaru 300 g truskawek 500 ml wody 1 laska wanilii 100 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej orzechowa kruszonka: 50 g mielonych
Pożeraczka, czyli raz adobrzeodżywki białkowej o smaku czekolady i orzechów Whey Protein 1 łyżeczka otrębów Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować. Można smażyć je w silikonowych foremkach lub normalnie wylewając ciasto na patelnię. Sos orzechowy: 2 łyżeczki masła orzechowego w proszku PB2 2 łyżeczki wody 1 łyżeczka miodu Składniki wymieszać w kubeczku. Gotowe naleśniki polać jogurtem naturalnym, udekorować truskawkami i polać sosem orzechowym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogomlet bez mąki ( idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie) podany z najlepszym kremem białkowym o smaku truskawkowo-waniliowym, kawałkami melona i świeżych truskawek. Polewa to krem czekoladowo-orzechowy Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu(...)Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki białkowej o smaku truskawkowym np. Iso Whey Zero Jogurt połączyć z odżywką i wymieszać. Polewa: 1 łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego Cavalier lub 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru 1 łyżeczka masła orzechowego w proszku PB2 lub zwykłego* odrobina wody Składniki wymieszać. Smacznego! *masło PB2 zawiera 85% tłuszczu mniej dzięki rewolucyjnej
Chocolate Muffin BlogZostały mi białka, więc upiekłam orzechowe bezowe ciastka orzechowe. Ciastka bezowe przełożyłam lekkim kremem z mascarpone. Robi je się szybko, a jeszcze szybciej znikają z talerza! Bezowe ciastka można przełożyć kremem. Przygotowałam prosty krem z mascarpone i białej czekolady. Bezowe ciastka orzechowe Składniki: 32 ciastka 3 białka ½ łyżeczki cynamonu 150 g włoskich orzechów, zmielonych + 50 g drobno pokrojonych
codojedzeniażółtka) 3/4 szklanki cukru 2 pełne łyżki cukru 2 pełne łyżki kakao 5 pełnych łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na ciasto orzechowe: 250g orzechów włoskich 5 białek 200g cukru 1,5 łyżki płynnego miodu łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 0,5 litra mleka(...)pieczenia i przelać ciasto, wierzch wyrównać. Piec przez 30-40 minut w 180'C do suchego patyczka. Po tym czasie wystudzić i przeciąć na dwa poziome blaty. Ciasto orzechowe: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy powoli cukier. Posiekane drobno orzechy wymieszać z mąkami, proszkiem do pieczenia i miodem. Delikatnie wszystko pomieszać z ubitymi białkami. Formę
Tagebuch po polskutestów otrzymałam: mąkę kasztanową * mąkę ryżową * napój ryżowy z orzechami laskowymi i migdałami , mleczko kokosowe * dżem truskawkowy bez cukru * mix orzechowy * pyłek kwiatowy , wiórki kokosowe * fasolę konserwową * wafle wielozbożowe z chia MĄKA KASZTANOWA Powstaje w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Cechy charakterystyczne: bezglutenowa bogata w błonnik(...)miedź, cynk, wapń, fosfor dobre źródło kwasu foliowego lekkostrawna polecana w chorobach wątroby bogata w garbniki i bioflawonoidy zyskuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i przeciwutleniające Odznacza się delikatnym aromatem orzechowym. Świetnie sprawdza się w wypiekach, dobrze współpracuje z innymi mąkami. Pod wpływem temperatury nadaje potrawom ciemnej barwy. Wartości odżywcze na 100 g produktu: energia: 371 kcal białko
Zdrowie na języku :Podsączonej z nadmiaru wody garść umytych liści szpinaku, bardzo drobno posiekanego 2 łyżki kakao niesłodzonego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki miodu (można użyć innego słodzika) 1/2 łyżki masła orzechowego do owsianki i 1/2 łyżki do podania 3 pokruszone orzechy włoskie do podania szczypta soli 1. Płatki wraz z mlekiem i solą doprowadź do wrzenia. Trzymaj na ogniu, aż większość(...)płynu zostanie wchłonięta. Co jakiś czas mieszaj. 2. Dodaj szpinak i cukinię. Wymieszaj. 3. Dodaj kakao, wiórki (nie wszystkie, zostaw trochę do posypania), miód i 1/2 łyżki masła orzechowego. 4. Energicznie wymieszaj i trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez przez 1-2 minuty. 5. Zdejmij z ognia, polej resztą masła orzechowego, posyp wiórkami i pokruszonymi orzechami. Energia (1/2 całości) Białko
Powiedz dietom niePonieważ Wielkanoc zbliża się pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Dziś moja pierwsza propozycja - pyszna kostka na kruchym spodzie z lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą orzechową z kawałkami orzeszków ziemnych od firmy Helio. Muszę Wam się przyznać, że ta masa, mi wielbicielce orzeszków ziemnych bardzo posmakowała i coś czuję, że się pojawi jeszcze nie raz. A samo ciasto Prezentuje(...)minut w 170 st. C Krem: 3 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka masła puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio Mleko zagotowujemy. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy
Cynamonowe szczęściecodzisw.menu . Od tego czasu trochę się jednak zmieniło – bezmięsne chili zrobiłam parę razy i dopracowałam (mam nadzieję) do perfekcji. Dzisiaj odkryłam, że najlepiej smakuje zawinięte w tortillę przesmarowaną masłem orzechowym i z dodatkiem awokado. Pycha! Przepis na tortillę znajdziecie tu: klik Przepis na domowe nachosy tu: klik Chili sin carne z czekoladą i kawą Składniki chili sin carne(...)minuty. Na koniec dodajemy czekoladę. Dokładnie mieszamy i wyłączamy gaz. Podajemy z podgrzaną na suchej patelni tortillą, nachosami lub ryżem. Dobrze smakuje z takimi dodatkami jak: dojrzałe awokado, masło orzechowe i ogórek konserwowy. Ja najbardziej lubię z domową tortillą, przesmarowaną domowym masłem orzechowym z dodatkiem awokado… To moja wielka, nowa miłość. Artykuł Wegańskie Chili sin carne z czekoladą
Fill The Bowlnależę do tej pierwszej grupy,dlatego robię z tymi nasionkami różne kombinacje smakowe. Poprzednio pokazałam wam wersję czekoladową, a tym razem połączyłam kawę i praliny nadziewane masłem orzechowym. Smak kawy, czekolady i lekko słonawy posmak masła orzechowego rewelacyjnie łączą się w tym pudding. Taki pudding można zjeść zarówno na deser albo jako słodkie śniadanie. PUDDING CHIA z KAWĄ i PRALINKAMI(...)Składniki: 3 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 szklanki gotowej kawy na zimno (do kupienia w marketach) garść płatków migdałowych 2-3 pralinki z masłem orzechowym (np.typu Reese's) Przygotowanie: Nasiona chia wsypujemy do kawy, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do wchłonięcia płynu. Powstanie galaretkowaty pudding. Pudding posypujemy pokruszonymi pralinkami oraz płatkami migdałowymi. Smacznego
Bon appetit mon amie