omlet ze szpinakiem - 269 przepisów (strona:9/18)

OMLET ZE SZPINAKIEM NA BIAŁKACH - KOLACJA DIETA 1500 KACL. 206

mąki (płaskie) 1 łyżeczka masła do smażenia ćwierć szkl.ugotowanego szpinaku szczypta soli szczypta granulowanego czosnku **************************************************** Białka ubić mikserem z mąką,mlekiem szpinakiem, przyprawić.Masło roztopic na małej patelni,wylać na nią białka ,zmniejszyć ogień i zostawić ,aż omlet nam się zetnie.Nie mieszamy i nie podważamy.Przekładany na talerz.Herbata niesłodzona bez ograniczeń.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Frittata z pieczarkami i szpinakiem 155

Frittata w wersji mini. bardzo podobna do omletu wzbogacona jest różnymi dodatkami. Robi się ją bardzo szybko i tak naprawdę można wszelkie dodatki do niej wykorzystać, zioła, paprykę, kukurydzę, kiełbaski. Frittatę również robimy w większej wersji na patelni, którą możemy zapiec w piekarniku lub w naczyniu żaroodpornym. Jest świetna na śniadanie. Więc panowie zbliża się czas walentynek i jeśli chcecie(...)zaskoczyć pysznym śniadaniem do łóżka POLECAM. Przecież nasze szczęście jest bezcenne :))) SKŁADNIKI :składniki na 6 mini 4 jajka  3 pieczarki średnie  garść świeżego szpinaku  3 łyżki mleka  2 łyżki oleju rzepakowego  sól, pieprz do smaku szczypiorek, tymianek świeży wedle uznania  SPOSÓB WYKONANIA : - pieczarki, szpinak myjemy osuszamy - rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni - rozgrzewamy patelnie

Basia w kuchni
Omlet francuski ze szpinakiem i cheddarem 145

powoli, przechylając patelnię na boki i delikatnie odgarniając, aby rzadka masa wpływała pod spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, posypać go serem i szpinakiem, smażyć jeszcze chwilkę, aż masa przestanie być surowa. Przy pomocy łopatki złożyć omlet na pół i zsunąć go na talerz. Jeść od razu, póki ciepły

Kuchenne zapiski Edyty
Jak gotować makaron? 190

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit przepisy na blogu 157

odżywianiem. PLACKI DIETETYCZNE Z BANANA ŁOSOŚ W SOSIE POROWO-CZOSNKOWYM SAŁATKA Z RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK(...)FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA NALEŚNIKI Z MĄKI JAGLANEJ PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SERKA WIEJSKIEGO PASTA Z AWOKADO ZDROWIE ZAWARTE W SKORUPCE

W kuchennym oknie Ewy
Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą 199

Kiedy nie macie chęci na stanie przy patelni a zjedlibyście coś pomiędzy omletem a jajecznicą - zróbcie jajeczne muffinki - same się praktycznie robią, a z dodatkami można pokombinować :)  Dzisiaj jedna z moich ulubionych wersji - muffiny ze szpinakiem, fetą i papryką :)  Pyszności :)  SKŁADNIKI (na 9 sztuk - 1 szt. ok. 60 kcal) 4 jajka 100 g fety 1/2 szt. czerwonej

Moje Kuchenne Rewelacje
Francuska bagietka. 148

konfitura morelowa - rukola pierś z kurczaka - winegret - czerwona cebula - sałata tuńczyk - majonez - kapary - tarty ser grillowana kiełbasa - musztarda Dijon - tarty ser - pomidor omlet - smażony boczek - keczup - szczypiorek salami - pomidory - oliwki - tarty ser - bazylia brie - suszone pomidory - młody szpinak szynka - jajko na twardo - majonez - czarnuszka - rzodkiewki serek kremowy - anchois - kapary - zielona pietruszka

zadanie-gotowanie
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 177

oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą i fenkułem z morelami.   Bardzo podoba mi się przystępność przepisów

Ugotowane pozamiatane
Brukselka z patelni z kaszą gryczaną 204

Pewnie każdy z nas je zna, prawda? A może zamiast ich unikać zróbmy je na nowo? Inaczej, smaczniej, ciekawiej. Ja do szpinaku przekonałam się już dawno. Lubię go w sałatkach, daniach z makaronem czy chociażby w omlecie, na który przepis ostatnio podawałam. Znacznie gorzej szło mi z brukselką. Nie przepadam za jej zapachem podczas gotowania, ani za smakiem

Simple Dish
Strata – zapiekanka chlebowa bez strat, nie tylko na śniadanie 192

słodkie drożdżowe pieczywo, z dowolnymi dodatkami. Strata to wytrawna wersja tego dania – dania z resztek. Czerstwe pieczywo, boczek, cebulka i szpinak, jajka i mleko, ser i pieczarki. Całość – w zależności od tego gdzie wbijecie widelec – smakuje jak quiche, pizza, omlet i francuski tost. Nie tylko na śniadanie – strata super sprawdzi się i na obiad! Mleko, chleb i jajka to podstawa(...)patelni, na chrupko. Odsączamy boczek z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i łamiemy na mniejsze kawałki.   Na patelnię wkładamy odrobinę masła i szklimy pokrojoną w półplasterki szalotkę. Liście szpinaku drobno kroimy lub rwiemy. Na 20-30 sekund wrzucamy szpinak na patelnię do cebuli, zmniejszy swoją objętość. Ściągamy szpinak z cebulką do osobnej miseczki.   Pieczarki kroimy w półplasterki

Karo in the Kitchen
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 124

uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania

Martyna Cooks
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 106

uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania

Martyna Cooks
Omlet ze spaghetti i szpinakiem 139

Szybki śniadaniowy omlet z wykorzystaniem ugotowanego spaghetti. Porządne śniadanie jest podstawą całego dnia! 100 g makaronu spaghetti 3 kulki mrożonego szpinaku 3 jajka 2 plastry serka topionego o smaku szynki Sól Pieprz Oliwa z oliwek Szczypiorek Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanego makaronu to gotujemy go do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy makaron i kulki mrożonego szpinaku

VioletoweKucharzenie
Pomysł na… omlet 147

migdałowa. Może być każda, jaką tylko macie pod ręką. 1 łyżka gwarantuje, że omlet pozostanie puszysty, 2 łyżki – że będzie mniej puszysty, a bardziej zwarty. Co jeszcze możemy dodać? To zależy, czy chcemy na słodko, czy wytrawnie. Można z żółtkami zmiksować banana, twaróg lub szpinak. Można dodać kakao, posiekane orzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki

Kucharzyca
Omlet szpinakowy na parze z wędzonym łososiem 210

Dzisiaj przedstawiam propozycję śniadaniową – dietetyczny omlet na parze. Ja wykorzystałam przystawkę thermomixa do wykonania tej potrawy, ale możecie wykorzystać każde inne urządzenie w którym możecie gotować na parze. Naczynie koniecznie trzeba wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki: 2 małe jajka 70 g mrożonego szpinaku 40 g łososia wędzonego fit 50 ml mleka 0,5% Sól Pieprz vegeta Wykonanie: Rozmrażamy szpinak(...)Odstawiamy do przestygnięcia. Do miseczki wpijamy jajka. Roztrzepujemy. Dodajemy przestudzony szpinak i mleko. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę. Naczynie do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia ( brzegi powinny być lekko uniesione aby masa nie wypływała ). Wylewamy masę i gotujemy na parze aż omlet się jednolicie zetnie. Wyjmujemy razem z papierem. Odstawiamy do wystygnięcia

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania