Ostatnio otręby stały się popularne, wiele osób pyta mnie , jak je można jeszcze jeść, z czym podawać, poza tym co proponuję na blogu? Fajnie, że niektórzy się przekonali do otrębów i z ulgą stwierdzają, że niepotrzebnie się ich obawiali. Obiecałam kolejny pomysł na otręby, a przy okazji postanowiłam wziąć udział w konkursie. I stworzyć coś nie tylko smacznego, ale także zdrowego, bogatego w wartości odżywcze. Gdy zima zaczyna dobiegać końca, brakuje nam nie tylko słoneczka, ale także witamin, a... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.