ognia i studzimy Mąkę sojową, jajko, białka i 80g jogurtu miksujemy na gładką masę Dodajemy pożądaną ilość cynamonu i proszek do pieczenia Ciasto wyjdzie dość gęste, więc dolewamy wody do rozrzedzenia konsystencji- mniej więcej 6 łyżek i ponownie miksujemy Łyżką wlewamy ciasto na małą teflonową patelnię i smażymy omlety z obu stron Usmażone omlety przekładamy na przemian
peanutbuttermonsterSkładniki: 1 jajko 3 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki błonnika owsianego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty 7 łyżek wody Dodatki
Emcia PichciBezglutenowy omlet o smaku kokosa i chałwy z dodatkiem budyniu waniliowego. #bezdodatkucukru #bezglutenu #beznabiału Składniki: – 2 jajka – 60 g kremu kokosowego – 20 g budyniu waniliowego w proszku – łyżeczka oleju kokosowego – pół łyżeczki proszku do pieczenia + ewentualnie erytrytol do smaku Dodatki: – awokado, dżem brzoskwiniowy, tahini, wiórki kokosowe Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj(...)Złóż na pół i zjadaj z ulubionymi dodatkami np. awokado, dżemem, pastą tahini, która nadaje chałwowego smaku i posyp wiórkami kokosowymi. Wartość odżywcza omleta bez dodatków Kalorie: 396 kcal Białka: 15 g Tłuszcze: 27 g Węglowodany: 23 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! var stamp = parseInt(new Date
Mrs. EndorfinaStawiacie na tradycyjne kanapki lub owsiankę czy jednak sięgacie po omlety, placki, placuszki, a nawet naleśniki? Jeśli chodzi o te ostatnie, to polecam Wam przepis na pyszne naleśniki budyniowe . Proste i szybkie w przygotowaniu, podobnie jak dzisiejsze mini placuszki z mango. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy Składniki: 1 jajko (białko i żółtko osobno) 2 łyżki cukru pudru
Słodkie okruszkimieszamy. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. 3. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy do wysmarowanej margaryną tortownicy. Wkładamy cebulę i parówki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut. 4. Upieczony biszkopt przed podaniem polewamy ketchupem premium Folwark. Mikro pyraburgery z omletami szpinakowymi i kotlecikami z indyka p.Eweliny placuszki ziemniaczane
Moje domowe kucharzeniecukier. Całość 452kcal; 26g Białka; 25,7g Tłuszczu; 31,5g Węglowodanów – 2,7 Wymienniki węglowodanowe (WW)CU; 3,4 WBT Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS PRZYKŁADOWY OBIAD W CUKRZYCY CIĄŻOWEJ Składniki: 100g kaszy jęczmiennej ugotowanej al dente, zimnej – 122kcal, 6,9gB; 2,2gTł, 20gW omlet
Dorota Smakujezamiast powtarzać znane mi przepisy, poeksperymentować. Nie ukrywam, że najwięcej zagościło u mnie czarnych i czerwonych porzeczek. I tak powstały smakowite owsiane placuszki z czarną porzeczką oraz przepyszny, czekoladowy omlet, dla odmiany z czerwoną. Porzeczka idealnie wkomponowała się w moje śniadanie, dodatkowo zaopatrując je w ogromny zasób witamin i minerałów. Jej kwaskowatość przełamała wykwintny smak ciemnego kakao i słodycz świeżego(...)sól łyżka płynnego miodu (ja użyłam do polania po wierzchu, można jednak dodać do środka) olej kokosowy (do smażenia, można zastąpić innym) Przygotowanie : Oddziel białka od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj żółtka, kakao, szczyptę cynamonu, ewentualnie miód, zmiksuj. Na koniec wrzuć czerwone porzeczki, wymieszaj całość łyżką. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni
Smiling Shrimppomysł. Być może taki kotlet w „omlecie” przypadnie Wam do gustu i na stałe zagości na Waszych stołach:) 2-3 piersi kurczaka lub około 500 g piersi indyka 3 jajka mąka pszenna olej/masło klarowane sól, pieprz Mięso dzielimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy po jednym
Smaki Na TalerzuŻółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodajemy cukier, następnie mąki i mleko, delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, wylewamy masę jajeczną, wyrównujemy. Smażymy na małym ogniu z 1 strony, następnie przewracamy ostrożnie i smażymy z drugiej strony. Omlet zdejmujemy z patelni, kroimy w trójkąty, układamy ulubione
słodki bratekdodatek był przepyszny, delikatny i lekko wilgotny :D ~ Omlet biszkoptowy z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i musztardą ~ Składniki: jajko czubata łyżka mąki z ciecierzycy 120g szpinaku mrożonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia musztarda przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano Żółtko ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawiamy. Białko ubijamy z szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą
Kuchenny Skrawek Niebaprzestrzeganiem kilku kluczowych zasad. Przede wszystkim , ważne jest zadbanie o równowagę składników odżywczych. Dieta powinna być wzbogacona odpowiednimi proporcjami węglowodanów złożonych, białek i zdrowych tłuszczów. Idealnie mogłoby to wyglądać jak: 50% węglowodanów, 25% białek, 25% tłuszczów. Regularność spożywania posiłków również odgrywa istotną rolę. Jedzenie 4-5 razy dziennie o ustalonych porach przyczynia się(...)Jakie są źródła białka? Białko w naszej diecie możemy podzielić na dwa główne rodzaje: zwierzęce i roślinne . Do źródeł białka zwierzęcego zaliczamy: mięso, takie jak kurczak czy wołowina, ryby oraz owoce morza, nabiał, który obejmuje jogurty i kefiry. Te produkty dostarczają pełnowartościowego białka , zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy. Z kolei białko roślinne pochodzi
Marcepanowa kuchniaSzparagi są niskokaloryczne i pożywne, gdyż zawierają dużo białka. Uważane są za składnik zdrowej diety, gdyż mają tylko 18 kcal w 100 g. Są cennym źródłem witaminy C, witaminy K oraz witamin z grupy B, żelaza, potasu, magnezu, selenu i fosforu. Właściwości szparagów pozwalają przyrządzać je w formie zup, omletu, tarty, zapiekanki, są też efektywnym składnikiem sałatek. Pysznie
W mojej kuchnibiałka. Białka sycą nas bardziej niż węglowodany i tłuszcze, co oznacza, że dodanie produktów białkowych do głównego posiłku pomoże zredukować uczucie głodu i wesprze nas w unikaniu podjadania. Do tej grupy zalicza się rośliny strączkowe (fasolę, groch, soczewicę, tofu, itp.), ryby, drób, jajka. Zaleca się, aby częściej sięgać po białko roślinne, a rzadziej jeść białko(...)ekscytujące danie, ale jeśli ugotujemy je na mleku (roślinnym lub krowim), dodamy owoce (lub warzywa), źródło tłuszczu w postaci orzechów, czy też masła orzechowego i do tego białko: twaróg, tofu, może białko jajka, to od razu ta owsianka wygląda i smakuje o wiele lepiej I zgodnie z zasadą zdrowego talerza mamy w niej wszystko Na słodko polecam również
365 dni dookoła kuchniPrzepyszny, niezwykle miękki omlet w smaku przypominający najlepsze ciasto marchewkowe. Strukturą przypomina puszysty biszkopt pachnący cynamonem i... tak właśnie - świętami :) Mam nadzieję, że jeszcze nie macie dość tych smaków :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać cynamon i mąkę. Wylać
Chocolate Muffin Blogjaki pyszny i przede wszystkim zdrowy. Wasz codzienny omlet nie musi być nudny i monotonny - wystarczy tylko odrobina kreatywności i śniadanie staje się prawdziwą ucztą :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki miodu Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać
Chocolate Muffin Blog