Dziś zapraszam Was na prosty omlet ze szpinakiem . Pyszne, szybkie, łatwe danie. Taki omlet najczęściej przygotowuje na śniadanie. Prostota i smak. A kiedyś – przyznam Wam
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na śniadanie pełne smaku i … niebiańskiego zapachu. A wszystko, to za sprawą mojej ulubionej zielonej herbaty Ginkgo Japońska Wiśnia . Jej zapach i
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszny, puszysty omlet nadziany borówkami. Po prostu niebo na talerzu Omlet dodatkowo wzbogaciłam płatkami jęczmiennymi. Pyszne, sycące danie, które doskonale nadaje się
Słodkie okruszkiCiąg dalszy wariacji omletowych :D Tym razem użyłam mąki żytniej i słodkich zarodków pszennych - uwielbiam je wyjadać prosto z paczuszki :D Nie mogło zabraknąć ukochanej dyni, w postaci puree :D Jak dobrze, że mam jeszcze kilka słoiczków dyniowego puree :D Omlet jest mięciutki i bardzo puszysty :) Jeżeli chcesz, możesz dodać jakieś słodzidło :P Składniki: 2 małe jajka S 2 białka
Zdrowie na języku :Ppomoc przy przygotowaniu takiego śniadania. Dziś zapraszam Was na omlet z brokułem łodygowym oraz pysznym pachnącym latem pomidorem malinowym. Brokuł łodygowy może nie być dostępny wszędzie, wtedy do przygotowania omletu możemy wykorzystać zwykłego brokuła, wycinając z niego różyczki z młodymi łodyżkami. Brokuł łodygowy - co to jest ? Brokułu łodygowy – nazywany też brokulikiem - to odmiana klasycznego brokuła, który jest(...)słodkim, łagodnym smakiem. Brokuł ten charakteryzuje się podwyższoną zawartością związków prozdrowotnych, w tym głównie antyoksydantów, które mają duże znaczenie m.in. w profilaktyce przeciwnowotworowej. Zaliczany on jest do warzyw o największej ilości witamin, soli mineralnych, przeciwutleniaczy oraz substancji antyrakowych. Może zawierać nawet dziesięć razy więcej antyrakowej glukoiberyny w porównaniu z tradycyjną formą tego warzywa. ------------------------------------------------------------- Omlet z brokułem łodygowym
Kulinarne przygody Gatityniewątpliwymi zaletami jest też łatwość i szybkość przyrządzenia, jak i całkiem atrakcyjny wygląd. Omlet z papryką, pomidorami i mielonym mięsem 2015-08-18 21:24:17 Sycący, ale lekkostrawny omlet z papryką, pomidorami i mieloną szynką wieprzową. Pożywna i łatwa do przyrządzenia przekąska dobra o każdej porze dnia. Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 duże (L) jajka 1/2 małej zielonej(...)mieloną słodką paprykę. Następnie mieszamy je dokładnie z pokrojoną papryką, pomidorami, cebulą i mielonym mięsem. Na dużej patelni (ok. 28cm) ze średniej wysokości krawędzią rozgrzewamy na średnim ogniu 2-3 łyżki oliwy. Wlewamy na nią masę z jajek i dodatków, rozprowadzając równomiernie po całej powierzchni. Podgrzewamy przez ok. 8 minut na niezbyt dużym ogniu, w międzyczasie dzieląc omlet miękką łopatką
Kulinarna PokusaZdrowy omlet na płatkach żytnich. Idealny na śniadanie, prosty w przygotowaniu. Tak przygotowany omlet najlepiej smakuje w towarzystwie świeżych owoców – polecam Wam truskawki. Dla
Słodkie okruszkiDziś szybki i pyszny omlet z serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami . Prosto, a jakże smacznie. Ciekawy smak uzyskujemy dzięki dodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać
Słodkie okruszkiUwielbiam dania z jajkami. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – lekki omlet z pieczarkami, jarmużem i szpinakiem. Szybko, pysznie i zdrowiej od tradycyjnego omletu
Słodkie okruszkiowsiany szpinakowy placek nadziany serem żółtym; roszpunka z pomidorkami, keczup(potem) Czasami najdzie mnie z rana na coś nie słodkiego...ale najlepiej by było z
More food, love and dreamshiszpański omlet z ziemniakami, w tym wypadku wzbogacony wędzonym boczkiem. Dobry zarówno na główny posiłek, jak i w roli przystawki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 450g niezbyt dużych ziemniaków (3-5 szt.) 6 dużych (L) jajek 150g średnio przerośniętego boczku bez skóry i kości 1 średnia cebula (150g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka mielonej słodkiej papryki(...)mieszając. W połowie tego czasu, gdy wytopi się już dużo tłuszczu, wrzucamy również cebulę i smażymy razem z boczkiem. Jajka rozbijamy w misce trzepaczką, dodając sól, pieprz oraz mieloną słodką paprykę. Następnie dodajemy ziemniaki, oraz boczek i cebulę (ale bez nadmiaru tłuszczu), mieszając składniki. Na średnim ogniu rozgrzewamy ponownie tę samą patelnię, na której smażyliśmy boczek – razem
Kulinarna Pokusatani deser o konsystencji flanu. Mój Mąż stwierdził (słusznie zresztą), że smakuje jak omlet z czereśniami, więc na śniadanie sprawdzi się idealnie :) Czereśnie można zastąpić dowolnymi owocami, wtedy też zmienia się nazwa deseru z clafoutis na flaugnarde . Taka ciekawostka :) Składniki: 500 g wydrylowanych ciemnych słodkich czereśni 250 ml mleka 60 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 45 g przesianej mąki
Domowa Cookierenka AgiNaleśniki to zawsze dobra opcja. Można je serwować na śniadanie, obiad i kolację. I na słodko i wytrawne. Są łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze
HealthyCreationsW oryginalnym przepisie ten suflet jest na słono, jednak przerobiłam go na słodki :) Jest pyszny! SUFLET Z NALEŚNIKÓW zmodyfikowany przepis z książki "Kuchnia Polska" // 1 porcja
chili & sugarWłaśnie takie idealnie nadają się do dzisiejszych dań – są miękkie i słodkie, dzięki czemu nie potrzebujemy już cukru, a konsystencja wychodzi taka jak należy. Kakao oczywiście niesłodzone, naturalne (nie żaden „Puchatek”!), a mleko kokosowe z jak najkrótszym składem, bez cukru. Ok, zaczynamy. 1. OMLET BANANOWO-KAKAOWY SKŁADNIKI 4 jajka 1 dojrzały banan (najlepiej z czarnymi kropkami
Powiedz dietom nieNajbardziej lubię te pieczone. Na zdjęciu ''ciacho'' z tego przepisu: pieczony omlet przełożony galaretką herbacianą z truskawkami TERAZ PODSTAWA: YOU NEED: - piekarnik 180* - ok 40 minut Robiąc śniadanie, robię już mięso na resztę posiłków. Tak bywa w rok akademickim. Teraz raczej jadam dania słodko i jakieś takie wymyślnie. ;) PIERŚ Z KURCZAKA: - odpowiednią ilość (dzienną) kroję
fitolarun.blogspot.comwypadek nie spodziewałam się zbyt wiele. Pudding okazał się wspaniały - w smaku przypomina omlet lub naleśniki, z tą różnicą, że jest baaardzo puszysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Brytyjczycy podają go jako dodatek do mięs lub pieczeni w sosie, ale rewelacyjnie smakuje też na słodko. Można go jeść zarówno na ciepło (i tę wersję polecam
My Culinary Art