jest tajemnicą, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia jest śniadanie. Koniecznie na słodko, z owcami, najlepiej o kremowej konsystencji, ale z chrupiącym dodatkiem. Najczęściej na ciepło. Do tej pory w moim śniadaniowym menu gościły owsianki, a w weekendy również omlety , placki i naleśniki . Ostatnio jednak odkryłam płatki jaglane i zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Ugotowane
Zawsze głodna!urośnie tak jak trzeba, bo jak wiadomo kukurydza nie zawiera glutenu. Kilka prostych specyfików i mamy omlet! Składniki: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki kukurydzanej 2 łyżki jogurtu greckiego garść szpinaku 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej sól pieprz papryka słodka Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia, sodę, sól, pieprz
Truskawkowa FiestaChyba do końca życia człowiek się uczy. Od zawsze smażę naleśniki i podaję z różnymi farszami. Na słodko i na słono. Z serem i z
Buniabaje w kuchnizdrowy, pożywny i co najważniejsze PYSZNY :). SKŁADNIKI: 1 OMLET, porcja dla ok 2 osób 4 jajka 4 łyżki płatków owsianych duża łyżka pokrojonego pora pół awokado 1/4 papryki bazylia łyżka oleju rzepakowego (do smażenia) pół małego jogurtu naturalnego kiełki np. rzodkiewki pomidorki koktajlowe przyprawy: pieprz, sól (dodatkowo polecam dodanie słodkiej papryki i odrobiny chilli jalapeno) PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dodatki: awokado(...)całej powierzchni patelni. Wlewamy masę, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy temperaturę na najniższą z możliwych. W między czasie przygotowujemy pomidorki (kroimy na połówki lub ćwiartki). Po ścięciu się wierzchu omletu obracamy go łopatką na drugą stronę, trzymamy pod przykryciem przez max 2 minuty. Tak przygotowany omlet wykładamy na talerz, kroimy jak pizzę. Na wierzch nakładamy jogurt naturalny (ilość dostosuj do siebie
Better Life By Auntie JuDziś zapraszam Was na omlet z truskawkami . W sezonie bardzo często gości na moim stole. W końcu trzeba korzystać póki te piękne, małe czerwone owoce są
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszny i puszysty jagodowy omlet śniadaniowy (z owocami lata) . Wspaniałe śniadanie na letnie dni. Możecie go podać z ulubionymi (dowolnymi) owocami lata
Słodkie okruszkiPiękne słońce zaczyna wychylać się zza chmur, a na moim talerzu równie słoneczne barwy. Pyszny mandarynkowy omlet śniadaniowy w towarzystwie wspaniałego 100% soku z mandarynek od
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na puszysty pomarańczowo cynamonowy omlet. Idealny na kolację, jak i śniadanie. Połączyłam w nim moje ulubione smaki pomarańczy i cynamonu. Jak dla mnie
Słodkie okruszkipapryka mielona słodka Przygotowanie: Mąkę mieszamy z przyprawami. Kiełki opłukujemy i dodajemy do mąki. Dolewamy mleko i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy oliwę z oliwek i łączymy. Całość wylewamy na rozgrzaną oliwę, łyżką pomagamy masie uformować koło o średnicy patelni. Przykrywamy patelnię i smażymy, dopóki spód nie zbrązowieje. Później przewracamy omlet na drugą stronę
Weganizm infantylnydrobne wady. Omlet bananowy ( KLIK ) sprawdził się idealnie, ale podejrzewam, że znalazłam dla niego godnego przeciwnika... razy dziesięć. Przewaga liczebna swoją drogą, ale w kwestii jedzenia nie chodzi tak bardzo o ilość, jak o jakość. W tym miejscu równie dobrze mogłaby pojawić się lista synonimów słowa "pyszny". Z zewnątrz- chrupiące, w środku- mięciutkie, a do tego słodkie i sycące
peanutbuttermonsterzapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając jedynie odrobiony oleju (na pędzelku) – co drugą partię. Patelnia
Poezja smakuposypalismy gotowe danie.Zachęcam do spróbowania. Nie wiem jak Wam ale dla mnie latem omlety i jajecznice smakują jakoś tak inaczej. Jajecznicę podałam na talerzach TAMARA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 6 jajek 5 łyżek mleka 2 parówki 3 plastry zóltego sera sól,pieprz, słodka papryka ulubione zioła do posypania- u mnie tymianek Wykonanie: Jajka rozkłócamy, dodajemy mleko, mieszamy. Parówki
Z Majeczką w kuchniaromatycznym czosnkiem i szczyptą rozgrzewającej gałki muszkatołowej. Do tego chrupiące grzanki ze słodką gruszką i serem pleśniowym - to chyba jedna z moich ulubionych wersji ;) Jedno uzupełnia smakowo drugie, a drugie pierwsze. Ciepłe smaki wypełniają po brzegi policzki nabrzmiałe w rozkosznym, śniadaniowym uniesieniu! I jest wspaniale i pysznie! :) Omlet dyniowy i grzanki z gruszką na 1 porcję Potrzebujesz: 2 jajka
Kuchnia w Słońcu Skąpanapostaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis (słodki sos o gęstej konsystencji oparty na sosie sojowym), sambal oelek czy pasta krewetkowa. Ponieważ(...)naleśników/omletów na średnim ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wylewamy masę jajeczną. Podgrzewamy przez kilka minut do ścięcia się jajek, które powinny utworzyć niezbyt gruby omlet. Unikamy nadmiernego zarumienienia. Na koniec przewracamy jeszcze na chwilę na drugą stronę. Gotowy omlet zdejmujemy z patelni, chwilę przestudzamy i kroimy w niezbyt długie i szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia
Kulinarna Pokusapostaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis (słodki sos o gęstej konsystencji oparty na sosie sojowym), sambal oelek czy pasta krewetkowa. Ponieważ(...)naleśników/omletów na średnim ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wylewamy masę jajeczną. Podgrzewamy przez kilka minut do ścięcia się jajek, które powinny utworzyć niezbyt gruby omlet. Unikamy nadmiernego zarumienienia. Na koniec przewracamy jeszcze na chwilę na drugą stronę. Gotowy omlet zdejmujemy z patelni, chwilę przestudzamy i kroimy w niezbyt długie i szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia
Kulinarna PokusaTrening dopiero w południe? Żaden problem, na przedtreningowe śniadanie idealny! Lub.. potreningową przekąskę. Syci na bardzo długo, zawiera sporą ilość białka.Jest słodki i smakuje
CzarnawisienkaDziś zapraszam Was na prosty omlet ze szpinakiem . Pyszne, szybkie, łatwe danie. Taki omlet najczęściej przygotowuje na śniadanie. Prostota i smak. A kiedyś – przyznam Wam
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na śniadanie pełne smaku i … niebiańskiego zapachu. A wszystko, to za sprawą mojej ulubionej zielonej herbaty Ginkgo Japońska Wiśnia . Jej zapach i
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszny, puszysty omlet nadziany borówkami. Po prostu niebo na talerzu Omlet dodatkowo wzbogaciłam płatkami jęczmiennymi. Pyszne, sycące danie, które doskonale nadaje się
Słodkie okruszki