ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:44/197)

PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEGO KURCZAKA 963

łyżki majonezu (w zależności od upodobań) 1 łyżeczka ostrej musztardy 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz A jak to zrobić: Wędlinę, jajka i ogórek zmiksować w naczyniu blendera. Dodać posiekaną szalotkę, majonez, musztardę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce

Kuchnia w opałach
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 210

owocowy z miodem ; blog: Czerwień i błękit Czekoladowy omlet z czerwoną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Surówka młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu) ; blog: Czerwień i błękit Ogórki z miodem i musztardą (2 sposoby) ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane extremalne ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane ekstremalne ; blog: am.art kolor i smak Chałwa słonecznikowa(...)arbuzem, awokado i krewetkami ; blog: SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem ; blog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem - przetwory na zimę ; blog: Przepisy mojej mamy Bananowy sernik na zimno z nutką cytrynową ; blog: Smiling shrimp Śniadanie idealne - domowa granola waniliowa z jogurtem i musem malinowym ; blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki wołowe z przepisu babci 134

naszych korzeni. W połączeniu z kluskami...no masakra! <3 Któż byłby w stanie się oprzeć ? Składniki 4 szt kotletów wołowych z łopatki (po 200 g) musztarda sarepska 100 g słoniny 1 duży ogórek kiszony majeranek suszony mąka olej do smażenia 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki +100 ml wody sól, pieprz     Przygotowanie Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy musztardą, oprószamy majerankiem. Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony. Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml), dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Śledzie pod pierzynką 3762

 Dzisiaj propozycja na najlepszą sałatkę śledziową jaką jadłam w całym swoim życiu (serio: )) Sałatka składa się z samych pysznych warstw takich jak buraki czy jajka

Kolizje Smaków
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 315

kolację. Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą    SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz 1/3 pora (środkowa część) 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Pora pokroić na cieniutkie plasterki i dodać do miski. Ja przekładam pora najpierw na sitko(...)przelewam gorąca wodą. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Z wierzchu posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami 120

znanych potraw. Udostępnij Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami – składniki 8 przepiórczych jajek 4 jajka kurze 2 kiszone ogórki 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka curry 1 łyżka soku z cytryny 1 / 2 łyżeczki musztardy dijon sól, cukier, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka przepiórcze i kurze włożyć do garnka(...)kostkę, jajka przepiórcze przekroić na pół. Szczypiorek umyć, posiekać. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. W miseczce wymieszać składniki sosu – jogurt, majonez, curry, musztardę, sok z cytryny. Sos wymieszać z kiszonymi ogórkami oraz kurzymi jajkami, doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Delikatnie wmieszać połówki przepiórczych jajek, można je także ułożyć na sałatce jajecznej wyłożonej na półmisek

niecodziennikpary
Sos tatarski 207

Składniki: 5 dużych jaj; 7 średnich ogórków konserwowych; Duży słoik marynowanych pieczarek (o wadze netto, po odsączeniu ok. 420 g); 2 łyżeczki musztardy (u mnie delikatesowa); 2 łyżki kwaśnej, gestęj smietany 18 %; 6 łyżek majonezu; Sól; Pieprz; Szczypta białego cukru. Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Drobno pokroić. Ogórki odcedzić(...)zalewy. Drobno pokroić. Dodać do posiekanych jajek. Pieczarki odcedzić z zalewy. Drobno pokroić. Dodać do jajek z ogórkami. Dokładnie wymieszać. Do miski z jajkami, ogórkami i pieczarkami dodać majonez, śmietanę i musztardę i dobrze wymieszać. Sos przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Sos, do czasu podania, przechowywać w lodówce. Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi spora

Gospodyni Miejska
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 212

śniadanie czy na kolację domowa pasta z wędzonej makreli do chleba zawsze smakuje świetnie. Przepis na pastę z wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć(...)trochę na desce za pomocą widelca, dodaj do makreli razem z majonezem, musztardą i koperkiem, dopraw pieprzem. Wszystko rozgnieć widelcem, dodaj drobno pokrojonego ogórka i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem dobrze jest schłodzić pastę co najmniej przez kilkadziesiąt minut w lodówce. Rada: do pasty niektórzy dodają też twaróg lub jajka albo jedno i drugie. Naszym zdaniem jednak najlepsza jest, gdy składa

Kulinarna Polska
Surówka z pora, marchwi i ogórków kiszonych 272

Składniki: 1 por, 2 większe marchwie, 4 ogórki kiszone, 2 nieduże jabłka, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 2-3 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie: Por przekroić wzdłuż i dokładnie umyć, drobno pokroić. Marchew, ogórki kiszone i obrane jabłka z wykrojonym środkiem zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, popieprzyć, dodać musztardę, majonez i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka ziemniaczna z kiszonymi ogórkami 245

zapraszam do kuchni!. Składniki: - 8 średnich ziemniaków - 5 jaj - 30 dag dobrego wędzonego boczku - 4 łyżki kukurydzy, groszku lub fasoli z puszki - 8 średnich kiszonych ogórków - pęczek szczypiorku - 3 łyżeczki majonezu - 3 łyżeczki musztardy - sól i pieprz 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach z jedną łyżeczką soli. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Jajka gotujemy(...)studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Boczek pokrojony w słupki obsmażamy na rumiano i dodajemy do ziemniaków.  2. Następnie dodajemy jeszcze ogórki pokrojone w kostkę oraz drobno posiekany pęczek szczypiorku, musztardę, majonez, kukurydzę i przyprawy, mieszamy i gotowe

Apetyczna babeczka
Roladki z karkówki z ogórkiem i papryką 222

zawinęłam warzywka z własnych przetworów - kiszone ogórki oraz paprykę konserwową. Roladki podałam z kluskami śląskimi i buraczkami . składniki: ok 1 kg karkówki 2-3 kiszone ogórki 4-5 kawałków papryki konserwowej musztarda sarepska lub delikatesowa 3/4 l gorącej wody sól,pieprz 2 listki laurowe olej do smażenia 3 łyżki mąki pszennej Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie(...)wyszło siedem plastrów. Następnie karkówkę rozbić cienko tłuczkiem. Ogórki kiszone i paprykę pokroić w paski. Na desce ułożyć rozbity plaster karkówki i posmarować grubo musztardą ok 1 łyżki. Następnie przy dolnym brzegu ułożyć po 3-4 paseczki pokrojonych warzyw i zwinąć w roladkę. W ten sposób przygotować wszystkie roladki. Gotowe roladki spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem aby się

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA JARZYNOWA 225

sitku. Cebulę obrać – pokroić w kostkę – wsypać do miski – lekko posolić – zamieszać + zblanszowane pory + ziemniaki pokrojone w kostkę (używam do krojenia sitka) + marchew, seler, pietruszkę pokrojone w kostkę sitkiem + ogórek pokrojony w drobniutką kostkę – zamieszać + „Posypkę zieloną” – zamieszać + majonez – wymieszać – gotowe. n/z: jarzyny ugotowane w plasterkach czekają by je pokroić w kostkę  n/z: pory zaczęły gotować się(...)suszonych zielonych warzyw: cebulka ze szczypiorem, koperek, pietruszka, seler, lubczyk, pokrzywa, - w wersji kolacyjnej może być dodane smażone lub gotowane mięso, np. z rosołu. - odradzam dodawanie musztardy, jabłka i kiszonego ogórka i groszku. Te składniki powodują, ze sałatka jest ciężkostrawna i szybko kiśnie. n/z: sitko do krojenia ugotowanych jarzyn do sałatki. Jeśli ktoś jeszcze nie ma, powinien się

Tradycyjna kuchnia inaczej
Świąteczna sałatka śledziowa 145

szklanki wody 1 łyżeczka cukru sałatka : 3 marchewki średniej wielkości 1/2 małego selera 2 duże ziemniaki 3 korzenie pietruszki średniej wielkości 2 małe cebule 5 ogórków kiszonych średniej wielkości 1 łyżka ostrej musztardy 2 łyżki majonezu, gęstego 1,5 łyżeczki pieprzu 1 płaska, łyżka cukru sól do smaku Śledzie odcedź z zalewy, przełóż do pojemnika i zalej mieszanką wody(...)które jest bardzo nieapetyczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marchewkę, ziemniaki, pietruszkę i selera ugotuj do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w kawałki takie jak ogórek. Przełóż wszystko do miski, dodaj posiekaną drobniutko cebulkę , majonez, musztardę, cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy składniki połączą się i sałatka będzie najsmaczniejsza. Serwuj

Ogrodnik w podróży
Tradycyjne rolady wołowe 231

wykwintne. Idealne na niedzielny obiad lub wizytę teściów:) Składniki: 850 g wołowiny 2 duże cebule 1 ząbek czosnku kilka suszonych grzybów 3 duże ogórki kiszone 200 g boczku surowego wędzonego lub słoniny musztarda, sól, pieprz, papryka ostra i słodka, oliwa dratwa do zawiązania roladek Przygotowanie: Kupując mięso na rolady wołowe zwróćcie uwagę na to aby wołowina była w jednym(...)sól, pieprz i musztardę (ja używam sarepskiej ale możecie użyć takiej jak lubicie). Każdy kawałek mięsa solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i posypujemy cebulą. W najwęższym końcu układamy kawałek boczku, ogórka i zawijamy. Jeśli macie duże kawałki dokładamy jeszcze boczku i ogórka. Całą roladę zawijamy ciasno i związujemy dratwą. Roladki układamy w brytwannie, wlewamy odrobinę oliwy i podsmażamy je na złoty

Kulinarna Patilogia
Tajskie burgery kokosowe 179

małe 2 bułki pełnoziarniste 1 łyżka curry 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżka mąki kokosowej 1/2 małej puszki mleczka kokosowego 1 łyżeczka ketchupu 1 łyżeczka musztardy Olej kokosowy do smażenia Sałata, ogórek konserwowy, cebula Przygotowanie: Kurczaka mielimy. Ugniatamy z curry, sosem sojowym, mąką kokosową i łyżką mleczka kokosowego. Formujemy dwa kotlety i smażymy na oleju kokosowym.  Resztę mleczka(...)kokosowego łączymy w miseczce z musztardą i ketchupem. Bułki kroimy na pół, spód smarujemy sosem na bazie mleczka kokosowego.  Układamy sałatę, cebulę i ogórka konserwowego. Nakładamy kotlety, smarujemy ponownie sosem i przykrywamy bułką

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania