padli. Nawet nie zdążyliśmy powróżyć z majonezu. Składniki: bułka do hamburgera mięso mielone jajko trochę bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego boczek ser sałata ogórek konserwowy pomidor sałata czerwona cebula sos tatarski sos bbq musztarda Mięso wsadzamy do miski, dodajemy przyprawy, jajco i bułkę. Mieszamy. Formułujemy kotleta i smażymy na małej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia(...)dorzucamy 2 plastry boczku. Przekrawamy bułkę i do piekarnika (niech podgrzeje i przypiecze ciutkę). Zaczynamy od dołu: bułka, sos tatarski, sałata, plaster sera, kotlet, plaster sera, musztarda, sos bbq, pokrojony w plasterki ogórek, plaster pomidora, 2 plastry boczku, pokrojona w krążki czerwona cebula, przykrywamy bułką. Wsadzamy do piekarnika na chwilkę i rozdziawiamy szeroko otwór gębowy aby wszystko zmieścić. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkisałat z roszponką (miałam gotową ) 1 jajko 1/2 ogórka 2 plasterki polędwicy sopockiej szczypior Sos. 1/4 szklanki oliwy 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy sól ,pieprz do smaku Wykonanie Krok 1 . Jajko ugotować na twardo. Ogórek umyć i obrać ze skórki, pokroić w plasterki , szynkę w paski. Krok 2 . Do oliwy dodać musztardę ,sok z cytryny,sól i pieprz. bardzo dokładnie
Eli Gotowaniebułką :) Składniki: * 3/4 szklanki kaszy bulgur (przed gotowaniem) (użyłam Skworcu ) * 3/4 puszki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech ) * 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej * 4 ogórki konserwowe * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy stołowej (użyłam Orzech ) * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odlać z zalewy, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Sałatkę przechowywać w lodówce
Zrób to smacznieNaturrino z sosem z gruboziarnistej musztardy z dodatkiem miodu Składniki: golonka pieczona Naturrino 1 szt. mieszane młode liście sałat 50 g pomidory cherry 50 g ogórek świeży 50 g czerwona cebula 10 g musztarda gruboziarnista 20 g miód 5 g oliwa z oliwek 20 g sól, świeżo mielony pieprz Kroimy warzywa i przekładamy je do miski, następnie dodajemy umyte młode
karmelowyMój pierwszy notes z przepisami założyłam będąc jeszcze w liceum i wciąż bardzo często z niego korzystam. Mam zapisane w nim receptury na mnóstwo dań, które
Przepisy AleksandrySkładniki: 2 cykorie 4 ogórki konserwowe pół cebuli czerwonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Cukinię kroimy w krążki, zostawiając twardą końcówkę. Ogórki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z musztardą. Polewamy surówkę sosem i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostułyżeczka chrzanu z słoika 1 łyżka płaska musztarda kremska 5-6 łyżek majonezu * 1-2 łyżki gęstej słodkiej śmietany * sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie: Podgrzybki, ogórki, cebulę, drobno pokrojone jajko, chrzan, musztardę, majonez i śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do lodówki by sos się
Ala piecze i gotujesól, pieprz świeżo mielony, sok z cytryny, 1/2 cebuli, sardynka w oleju z puszki, 2 korniszony lub ogórek konserwowy, 1 łyżka grzybków w occie, 1 żółtko jajka przepiórczego, Mięso posiekać – nie mielić. Mięso wymieszać z żółtkiem, musztardą, 2 łyżkami oliwy. Cebulę, grzybki, ogórki posiekać. Na talerzu ułożyć mięso, na mięsie ułożyć surowe żółtko jajka przepiórki. Obok ułożyć posiekaną cebulę
królestwo garówlodówce i sałatka za każdym razem może smakować troszkę inaczej 😋 SKŁADNIKI: 3 serki wiejskie 6 jajek ugotowanych na twardo 8 rzodkiewek 1 mały świeży ogórek pół pęczka szczypiorku garść rzerzuchy 1/2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Z serka wiejskeigo odlej odrobinę śmietanki (by sałatka nie była za rzadka) i przełóż go do miski. Dodaj pokrojone(...)większą kostkę jajka, rzodkiewkę pokrojoną w półplastreki, ogórka w kostkę oraz posiekany szczypiorek i rzerzuchę. Dorzuć musztardę (opcjonalnie), posól i popieprz całość do smaku, wymieszaj. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyInstagramie --> kliknij tutaj Składniki: * około 1 kg szynki wieprzowej * 1 cebula * pół czerwonej papryki * 2 ogórki konserwowe (użyłam Moryń ) * plasterki boczku wędzonego (tyle ile rolad) * plasterki wędzonej szynki (tyle ile rolad) * 2 łyżki musztardy sarepskiej * sól, pieprz do smaku * olej do smażenia * 3- 4 liście laurowe * 5- 6 ziaren ziela angielskiego Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić(...)plasterki, tyle ile będzie rolad. Szynkę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko. Oprószyć solą i pieprzem po obu stronach, następnie na jednej stronie mięso posmarować musztardą. Na posmarowanym mięsie ułożyć boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę oraz cebulę. Całość zawinąć w roladę, na końcu spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć rolady z obu stron. Podsmażone rolady przełożyć do garnka
Zrób to smaczniegroszkiem i kukurydzą (duża miska): 10-12 średnich ziemniaków (1 kg) 2 średnie marchewki duże jabłko por 4 jajka około 8 ogórków konserwowych (300 g) puszka kukurydzy konserwowej puszka groszku konserwowego 5-6 łyżek majonezu łyżka musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Marchew i ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy(...)twardo i również studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Pora i ogórki kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Po wymieszaniu próbuję sałatkę i ewentualnie jeszcze doprawiam albo dodaję majonez, jeśli jest zbyt sucha. Sałatkę
e-PrzepisyKulinarneogórka kiszonego 4 kawałki chleba Musztarda Majeranek Sól Pieprz Olej do smażenia Bulion SOS: garść mrożonych grzybów (kapeluszy) 2 łyżki suszonych masło śmietanka 12 % 1/2 małej cebuli sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Schab cienko rozbijamy, solimy, pieprzymy, cienko smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem. Na każdy płat mięsa układamy (w najszerszym miejscu) kawałek boczku, cebuli, chleba i ogórka, Całość zwijamy w roladkę, Kładziemy
Kopystką po garachmoim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.Składniki :40 dag filetu z łososia1 łyżka majonezu1 łyżeczka musztardy Dijonłyżka siekanego koperkusól, pieprz2-3 łyżki wody 1 duży ogórek zielonyPrzygotowanie :Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą
Mechanik w kuchnisłusznej sprawie warto czasami zgrzeszyć, wyszło naprawdę pysznie. :-) 2 filety z łososia 100g twardego sera długodojrzewającego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 5 marynowanych podgrzybków 1/2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki chrzanu sól, pieprz 1. Filety z łososia nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 20 minut. 2. Ser ścieramy na małych oczkach(...)obficie filety. 3. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut. 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem. 5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Szefowa kuchni