zrobić od razu na dwa dni. Dobrym dodatkiem będzie kasza, a do tego surówka lub sałatka (u mnie była to mizeria z ogórków). SKŁADNIKI 800-900 g mięsa wieprzowego 80 g margaryny 3 czerwone papryki 2 cukinie 2-3 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) 3 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka
Passions hobbies lifejednym naczyniu mieszamy siemię lniane z wodą i odstawiamy. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki. Do naczynia z siemieniem dodajemy musztardę. Mieszamy aż składniki dokładnie się połączą. Cukinia: Cukinię myjemy, odkrawamy brzydkie końcówki i kroimy poprzecznie na 2 lub 3 części w zależności od jej rozmiaru. Następnie, każdy kawałek kroimy na grubsze plastry (“filety” ). Na patelni rozgrzewamy olej. “Filety(...)zarumienienia ze wszystkich stron. Usmażone filety układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, że wchłonął nadmiar oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką np. z ogórka, pomidora i sałaty zielonej w pomarańczowym sosie . Smacznego! Artykuł Filety z cukinii w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plZielone curry z kurczakiem. Zielone curry z kurczakiem Autentyczne tajskie zielone curry z kurczakiem , cukinią, porem i pędami bambusa. Kurczak w curry to jedno z najbardziej znanych dań kuchni tajskiej i pomimo złożonego smaku danie jest bardzo proste i szybkie do zrobienia w domu! Ten przepis na zielone curry wykorzystuje podstawowe metody przygotowania potrawy, które można(...)kurczaka po indyjsku>>> Żółte curry z kurczakiem>>> Śledzie z curry i ogórkiem konserwowym>>> Śledzie w sosie curry>>> Tortellini z brokułami w sosie curry>>> Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry>>> Zupa dyniowa z curry>>> Ziemniaki smażone z curry
Moja Książka Kucharskamoim warzywniaczku pełno cukinii więc szkoda żeby się zmarnowała i przetwarzam ją jak tylko mogę. Bazując na przepisie warzywny mix z ogórkami stworzyłam cukiniowy sos. Wystarczy potem dodać jakieś mięsko i mamy pyszny sosik do makaronu lub ryżu. W planach mam też sos słodko-kwaśny z cukinią. Nigdy jeszcze takiego nie robiłam, przepis dostałam od znajomej więc
Monia miesza i gotujeSkładniki: 2 tortille 1 filet z kurczaka 1/2 ogórka 1/2 puszki czerwonej fasoli garść rukoli kawałek czerwonej papryki 1/2 cukinii 1/2 bakłażana ulubione przyprawy ketchup Przygotowanie: Kurczaka przyprawić i podsmażyć … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i fasolą
czarrna od kuchnibędą powtórki. Składniki - 3 większe marchewki - 2 małe cukinie - pół łyżeczki czosnku mielonego - koperek - łyżeczka masła - sól do smaku Wykonanie Obrana marchewkę i cukinię ze skórką szatkuję na cieniutkie plasterki, przy pomocy tarki do ogórków. Przekładam do rondelka, zalewam wodą, tak aby tylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym
Kuchnia z widokiem na ogródZeszły tydzień znów stał pod znakiem przetworów. Własne ogórki były na tyle duże, by zebrać je i zakonserwować, a cukinia, którą dostałam od Mamy też już wołała o pomstę do nieba i litość nad nią. Nie było jej mało, bo po obraniu i wydrążeniu pestek coś koło 5kg, a i to nie wzięłam całej. Pozostałe dwie leżą i czekają
Kuchnia w czekoladzieróżne konfiguracje kulinarne z twarogiem. Twarogiem, który w domu uwielbiamy. Znam i przygotowuję w domu wersje ze szczypiorem, cebulką, suszonymi pomidorami, ziołami, ogórkiem (świeżym, konserwowym, kiszonym), papryką (pieczoną, świeżą lub marynowaną), czy pieczoną cukinią. To wersje wytrawne gdzie nie żałuję świeżo zmielonego pieprzu i ziół - z solą już nieco ostrożnie. Wersje na słodko? Proszę bardzo. Twarożek świetnie
Zasmakuj Kuchniokazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem domowy żytni chleb z fasolowym "smalczykiem" oraz ogórkiem małosolnym Wśród słodkich propozycji znalazły się: tarta z pieczonym jogurtem i owocami muffinki z jagodami kruche rogaliki z nadzieniem oraz lemoniada i oranżada na soku brzozowym. Byłam
Obiad gotowyKotlet mielony. Bułka do hamburgerów. Podsmażona cukinia z czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką, cayenne i solą. Pomidor, papryka, ogórek, cebula. Kapusta czerwona. Sos z ketchupu i majonezu
JejKuchniaPonadto ma właściwości odkwaszające organizm i wspomaga proces trawienia. Na zdrowie Kochani! Składniki na 800 ml soku: 1/4 dużej cukinii (40-centymetrowej), 2 duże marchewki, 2 małe jabłka, 1 świeży ogórek, mały kawałek kapusty, 1 łyżeczka oleju lnianego. Wykonanie: Wszystkie składniki na sok wyciskamy kolejno w wyciskarce. Do gotowego soku dodajemy łyżeczkę oleju lnianego. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiubogaty okres w świeże owoce i warzywa nie zdarza się w żadnym innym miesiącu, mamy w czym wybierać, maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, młode cukinie, kabaczki, dynie, które smakują teraz najlepiej, młode jabłka, gruszki, brzoskwinie, ogórki gruntowe czy prawdziwe pomidory niehodowane w foliach. I jak tu nie kochać wakacji? Nie da się ;-))) Dzisiejsza propozycja to bardzo lekka i kobieca sałatka
SMYKWKUCHNIroku na zimę robię pikle z ogórków w zlewie musztardowej . W ten sam sposób można przygotować również cukinię. Do zalewy dodałam ostrzejszą musztardę kaszubską ale może być każda inna oprócz francuskiej. Zalewa z dodatkiem musztardy może nie prezentuje się zbyt apetycznie ale nadaje warzywom fajnego posmaku. Jeśli ktoś ma nadwyżkę cukinii to polecam takie cukiniowe pikle, zimą będa
Monia miesza i gotujesię z Wami swoim doświadczeniem. W roboczo nazwanych przez na s „trumienkach” rosną między innymi: jarmuż, patisony, cukinie, seler, marchew, buraczki, pietruszka, poey, groszek, bób (już po), czosnek, ogórki, cebule… Mój ekologiczny patent na mszyce zadziałał. Między bobem i groszkiem posadziłam czosnek. W zeszłym roku robiłam miksturę z czosnku i tym spryskiwałam
greenscarf