kalarepkę, pokrojoną w plastry panierujemy i smażymy w głębokim tłuszczu. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, z masłem i koperkiem oraz mizerią ze świeżych ogórków lub z jajkiem sadzonym i kefirem. Ja swoją podałam z kaszą jaglaną, z cukinią, pomidorami i tymiankiem . The post Panierowana kalarepka appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaróżnicować w kuchni smaki. Tak więc, po raz kolejny tradycyjne mielone (dziś z indyka) przygotowałam z tartą marchwią. Pasuje także cukinia, pieczarki, pomidory, kiszonki takie jak papryka marynowana lub dowolne (korniszony, małosolne lub kiszone) ogórki. Do takich kotletów można dodać także ugotowany uprzednio ryż lub kaszę gryczaną. Będzie pysznie! A kotlety podać z ziemniakami i surówką, na ciepło
Zasmakuj Kuchnibyć ciekawą odmianą na niedzielnym stole. Surówka z ogórka smakuje najlepiej tuż po przygotowaniu, kiedy ogórek jest chrupiący i jędrny. Jeśli lubicie pikatne smaki, dodajcie do warzyw więcej papryki chili. Smacznego! Sprawdźcie także inne przepisy na surówki i sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem Sałatka z papryką i cukinią Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Surówka
Kuchnia BazyliiTzatziki : 1 duży jogurt naturalny typu greckiego (my preferujemy z Biedronki) 2 średnie ogórki gruntowe 1 średni ogórek konserwowy 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka majonezu pieprz sól Grecka sałatka : 1 sałata lodowa 2 średniej wielkości pomidory 1 większy ogórek gruntowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1/2 czerwonej cebuli oliwki (my lubimy zielone z papryką, ale mogą być inne(...)łyżki oliwy z oliwek 1/2 cytryny Placuszki : Do miski, po uprzednim umyciu w ciepłej wodzie, ścieramy cukinie (przez większe oczka tarki). Dodajemy rozdrobniony twaróg, wbijamy 2 jajka, wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem odrobiną soli i rozcieramy w dłoniach sporą ilość ziół. Wyrabiamy ciasto dodając bułkę tartą, aż masa przestanie się mocno kleić do rąk. Odrywamy po kawałku
vegetaniekoniecznie co roku robi „sok babci Kisi” (czyli sok z sok z dyni i jabłek ) kilka rodzajów ogórków, różne wina, jak są to grzybki. I co roku też eksperymentuje – w tym roku np. postawiła na cukinię i zrobiła kilka rodzajów. Ja w związku z tym nie mam już motywacji do robienia przetworów – chociaż sama idea(...)jednak mam zrywy półprzetworowe i coś mi do głowy wpada – kilka lat temu zrobiłam dżem pomarańczowy i był boski, robiłam konfiturę z arbuza, mój ulubiony dżem morelowy albo ogórki na ostro (to niestety mało udany eksperyment bo były tak ostre, że nikt ich nie mógł zjeść). Ale są to sporadyczne zrywy. W tym roku naszło mnie na ajvar
Cooking for Emilyktóry nadaje smaku. Świetne dla osób na diecie, posmakują też dzieciom. Ja zjadłam z sosem jogurtowym z dodatkiem ogórka, czosnku i koperku. Pyszne będą też z sosem pomidorowym. Pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 średniej cukinii 1 mała marchewka 1/2 cebuli ok 40 g sera żółtego albo twardej mozzarelli 1 jajko 2 łyżki mąki
Smaczny zeszytSałatka z ogórków na zimę Sałatka z ogórków to jeden z najłatwiejszych sposobów na zamknięcie cudownego smaku ogórków w słoikach. Dzięki temu przez długi czas będziemy mogli zajadać się pysznymi ogórkami. Ta sałatka z ogórków to obowiązkowa pozycja na liści przetworów na zimę. Przepis na sałatkę z ogórków jest bardzo łatwy, a samo(...)OGÓRKÓW Składniki 2 kg świeżych ogórków 1 kg cukini 250 g marchewki 300 g cebuli 500 g papryki (czerwonej/żółtej) 4 ząbki czosnku 4 łyżki soli Dodatkowo do każdego słoika 4 ziarna pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 2 ziela angielskie 1 liść laurowy ZALEWA 1000 ml wody 250 ml octu 10% 1 łyżeczka soli 1 szklanka cukru Wykonanie Ogórki
Alle Dobre!cukinia 400 g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy pół czerstwej bułeczki kawałek sera żółtego ok 50 g 1 pomidor 3 łyżki oliwy bazylia oregano szczypta mięty 1 szkl kaszy gryczanej 1 łyżeczka ogórka kiszonego suszonego 1 łyżka oleju sól Do garnka wlać 500 ml wody, dodać suszone ogórki, sól, i łyżkę oleju, zagotować, wsypać kaszę(...)czasu do czasu mieszając gotować aż kasza wchłonie cały płyn. Przykryć i zestawić z ognia. Cukinię pokroić w podłużne plastry (ja użyłam do tego szatkownicy) Posolić i odstawić by trochę zmiękła. Przed użyciem przepłukać na durszlaku. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, czerstwą bułeczkę pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Nabierać porcje mięsa i zawijać je w plastry cukinii , ustawić
Gotowanie jest łatwenaturalnym. I posypane cynamonem. Sandwiche zapiekane z serem żółtym mierzwionym,kurczakiem uprzednio podsmażonym na patelni, cukinią również uprzednio przysmażoną na patelni, czerwoną cebulą. Polane obficie ketchupem włocławek. I ostatnie typowane przez kolegów z poza kraju : chleb ze smalcem babci Basi i ogórkami kiszonymi popite Beherovką i ...poprzestańmy na tym A Wy z czym jecie ulubione kanapki? Co jest
Fiolka w kuchniindyka – 400g cukinia starta na grubych oczkach 400g cebula – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki marchewka jajko – 1 sztuka płatki owsiane – 2 łyżki przyprawy: sól, pieprz, chilli, kurkuma, bazylia Przygotowanie: Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię zasypać płaską łyżką soli i odstawić aż puści soki. Po upływie czasu odcisnąć cukinię. Cebulę i czosnek(...)Domowe Bułeczki z Czarnuszką Kolejność warstw burgera: dolna cześć bułki, musztarda rosyjska – łyżeczka, plaster sera wędzonego, sałata, pomidor, mięso, ogórek konserwowy, ketchup, górna część bułki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Burgery z Mięsem z Indyka i Cukinią pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plsmaczna pasta z fety z dodatkiem pomidorka, cebuli i przypraw. Idealna na kanapki w towarzystwie świeżego koperku. Jeśli chcecie możecie modyfikować pastę i zamiast świeżego pomidorka dodać świeżego zielonego ogórka. Kilka słów o fecie pochodzącej z Grecji ... ser jest połączeniem mleka owczego z kozim bądź produkowany jest wyłącznie z mleka owczego; jednak gdy Grecy wyrabiają mieszankę obu wyżej wymienionych serów(...)się w wysokich temperaturach (szybko się topi), można go swobodnie dodawać do zapiekanek makaronowych lub faszerowania warzyw, np. papryk, bakłażanów, cukinii, które następnie zapiekamy w piecu; idealny dodatek do sałatek (słynna sałatka grecka składająca się z grubo pokrojonych pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli w plastrach, słodkiej papryki, oliwy, fety, kolorowych oliwek, niekiedy dodaje się kapary, anchois przyprawiając suszonym oregano
Zasmakuj Kuchnipomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Kurczak w kremowym sosie z pieczarkami. Możemy ugotować od razu większą porcję i raz zjeść go np. z kaszą gryczaną i kiszonymi ogórkami, a kolejnym razem z makaronem. Oszczędność czasu przede wszystkim! Samo danie jest bardzo szybkie i pyszne w przygotowaniu. Polecam Kurczak w kremowym sosie z pieczarkami – składniki (4 porcje(...)zagotowuję. Jeśli jest taka potrzeba to doprawiam danie. Na koniec zdobię je posiekaną natką pietruszki. Podaję z kaszę gryczaną i ogórkami kiszonymi, a następnego dnia z makaronem. Smacznego! Spróbuj także: zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią, indyk w porach i cukinii. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej
Natka Pietruszkiułożyć na rozgrzanej płycie grilla i opiekać po kilka minut z każdej strony podawać z ulubionymi dodatkami. Super smakuje z perskim ogórkami, jogurtem i miętą (przepis tutaj ) lub tzatzikami (przepis tutaj ) i np. sałatką ziemniaczaną z cukinią (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciepłej wody 20 g świeżych drożdży spora szczypta soli pół łyżeczki cukru łyżka oliwy sos: 3-4 łyżki domowego ketchupu z cukinii —>KLIK dodatki: ok. 100 g tartej mozzarelli 50 g pokrojonego salami dobrej jakości świeży ogórek świeża bazylia cytrynowa Drożdże zasypujemy cukrem, dodajemy 2-3 łyżki ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut. Mąkę przesiewamy i mieszamy
Mienta blog