ogórki w zalewie curry - 200 przepisów (strona:8/14)

Sałatka z ryżem i serem żółtym 192

Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Szynkę, paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Majonez mieszamy z solą, pieprzem, curry i tak przygotowany sos łączymy z sałatką. Przed podaniem warto sałatkę wstawić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ogórki konserwowe z curry. 122

octu 10 % 1,5 szklanki cukru 1 łyżka soli opakowanie curry ( 15-20 g ) Sposób wykonania :   O górki dokładnie opłucz, przekrój na połówki lub ćwiartki ( gdy są bardzo małe mogą być całe ). Do słoików wsyp zioła podane w przepisie. Poukładaj ciasno ogórki w przygotowanych słojach. Składniki na zalewę połącz razem , zagotuj. lekko przestudzoną zalewą napełnij słoiki z ogórkami

Przepisy i porady kulinarne
Śledzie po Duńsku | Śledzie z Majonezem i Śmietaną | Pyszna Sałatka Śledziowa 273

Matias - solone na sos: 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 1/2 pęczka koperku 1 pęczek szczypiorku 1 cebula 2 ogórki konserwowe 3 łyżki kaparów 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka curry do smaku sól, pieprz szczypta cukru oraz jajka ugotowane na twardo koperek do posypania gotowej sałatki Link do filmu z przygotowania: Śledzie po duńsku Przygotowanie(...)dokładnie mieszam. Umytą i osuszoną zieleninę (koperek, szczypiorek) drobno siekam i dodaję do sosu. Odsączone kapary z zalewy również siekam i dodaję do sosu. Cebulę i ogórki kroję w drobną kostkę i dodaję do sosu. Do sosu dodaję przyprawy, curry, doprawiam solą , pieprzem i szczyptą cukru i całość dokładnie mieszam- sos jest gotowy. Ugotowane jajka kroję w ćwiartki

Uwaga Babcia Gotuje
Ogórki z cebulą w curry 223

curry, paprykę, pieprz i gorczycę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 3 godziny. W tym czasie przygotuj zalewę: do garnka wlej ocet i wsyp cukier. Zalewę zagotuj i odstaw do wystudzenia. Schłodzone ogórki wyjmij z lodówki. Ogórki wraz z cebulą przełóż do przygotowanych wcześniej słoików, a wodę, którą puściły ogórki, dodaj do wystudzonej zalewy

blog.moje-pasje.info
Śledzie w przyprawie curry, z cebulą i ogórkiem konserwowym 77

przepisem :) Składniki: 250 g filetów śledziowych (ok 2 filety) 1 szklanka wody 1/3 szklanki octu Dodatkowo: 1 szalotka lub 1/4 dużej cebuli 1/2 szklanki pokrojonych ogórków konserwowych 1/2 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru 1/3 szklanki oleju Przygotowanie: Filety śledziowe pokroić w paski o szerokości około 2 cm. Wodę wymieszać z octem i zalać(...)piórka i sparzyć wrzątkiem na sicie. Sok z cytryny wymieszać z cukrem aż się rozpuści, dodać przyprawę curry i olej, wymieszać. Włożyć do tej zalewy śledzie i wymieszać. W słoiku na dnie ułożyć pokrojoną cebulkę, następnie śledzie oraz pokrojone ogórki konserwowe, zalać resztą zalewy. Przy większej ilości można ułożyć kilka warstw w jednym słoiku. Słoiki ze śledziami

Kocham..lubię..gotuję..
Koreczki z ogórków i papryki do słoików 77

sporo, a największym powodzeniem cieszą się ogórki w słoikach. Do naszych ulubionych należą ogórki w curry  oraz konserwowe . Jednak co roku staram się zrobić coś nowego. Tym razem postawiłam na koreczki ogórkowe z dodatkiem papryki i cebuli w słodko-kwaśnej zalewie octowej. Będą one świetnym dodatkiem do obiadów i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 151

obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale smakuje cukinia w musztardzie oraz cukinia w zalewie miodowej . Ostra musztarda w połączeniu z zalewą słodko – kwaśną i pokrojoną w plasterki, kostkę czy słupki cukinią ze skórką

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z makaronem włoskim 332

soli czosnkowej sos - 2 łyżki śmietany 18 % - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka przyprawy curry Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem delikata oraz soli czosnkowej. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Szynkę, ogórki oraz szczypiorek kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki łączymy i polewamy przygotowanym sosem

Zainspirowana w kuchni
Cukinia w curry na zimę 262

szkl. octu 10% 1,5 szkl cukru 1,5 łyżki soli 2 łyżeczki curry PRZYGOTOWANIE: składniki zalewy zagotować na dno słoika dać plaster cebuli i mały kawałek selera(ja daje tyle co chrzanu do ogórków),trochę gorczycy,i paski cukinii,zalewamy zalewa i pasteryzujemy

Swojskie jedzonko
Ogórki w curry i papryce 176

w curry i papryce.  Składniki wkładane do każdego słoika: ogórki 1/3 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili 1 łyżeczka gorczycy liść laurowy 1 gałązka kopru z nasionami 2 krążki cebuli 1 ząbek czosnku 4 ziarna pieprzu czarnego 3 ziarna ziela angielskiego Składniki zalewy: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 łyżki

Smak mojego domu
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 4124

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – pewnie część z Was zaraz się oburzy, że serwuję taką chemię, ale z drugiej strony trzeba odpowiedzieć sobie na

Kulinarne Przeboje
Ogórki z curry 258

SKŁADNIKI -5 kg ogórków (2,5 porcji zalewy) -liść selera -cebula -czosnek ZALEWA -1,5 litra wody -jedna szklanka octu 250 mil. -2 szklanki cukru -40 g soli -2 łyżki curry WYKONANIE 1.Ogórki umyć pokroić w grube talarki 0,5-1 cm 2.Napełnić sloiki 3.Dodać 3-4 listki serera na słoik, gruby

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka z ogórków i papryki w zalewie gyros 211

słoików. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z ogórków i papryki w zalewie gyros – Składniki: ok. 1,5 kg ogórków gruntowych (najlepiej średniej wielkości, ale mogą być też duże ogórki, chociaż one z reguły mają dużo nasion i lepiej je wykorzystać do zrobienia ogórków curry lub ogórków w musztardzie) 2 płaskie łyżki soli kamiennej niejodowanej(...)trzeba dolewać wody do zalewy). W ten oto sposób powinno powstać ok. 1,3 litra zalewy. Po tych kilku godzinach zlać zalewę do garnuszka, a warzywa przełożyć do słoików (u mnie 4 duże słoiki o pojemności 900 ml) i uzupełnić je zalewą (sokami, które puściły warzywa wraz z octem, olejem itd.). Słoiki porządnie zakręcić i zapasteryzować (gotować przez

Kulinarne Przeboje