ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:166/331)

Drożdżowe pierożki z pikantnym farszem 341

szklanki letniej wody 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 4 gramy świeżych drożdży Farsz: 200 gram kabanosów pieczonych 1 czerwona papryka 10 malutkich ogórków konserwowych 1 mała puszka czerwonej fasoli 150 gram sera żółtego Ostra papryka Dodatkowo: Papier do pieczenia 1 jako Czarny sezam do posypania Mąką do podsypania Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy niewielką ilość(...)olej, wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Umytą paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, kabanosy i ogórki kroimy w cienkie plasterki, fasolą odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki farszu łączmy ze sobą, doprawiamy do smaku ostrą papryką. Ciasto przekładamy na stolnicę

Bajeczna Kuchnia
Ryba po japońsku. 112

Składniki: -700 g. filetu z dorsza -ogórki konserwowe -papryka konserwowa -2 cebule -duży koncentrat pomidorowy -8 łyżek ketchupu -2 szklanki wody -1 szklanka oleju -4 łyżki octu -1 łyżka cukry -sól -pieprz -1,5 szklanki mąki -2 jajka Sposób przygotowania: Ciasto: 1,5 szklanki mąki, szklankę wody i 2 jajka łączymy ze sobą za pomocą miksera. Ryba: Filet(...)solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Zalewa: Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz zagotować w garnku. Warzywa: Ogórki i paprykę kroimy w cienkie paski. Cebule kroimy w cienkie plastry. W naczyniu układamy rybę, pokrojone ogórki, paprykę i cebulę. Całość zalewamy zalewą. Po wystudzeniu odstawić

Magia jedzenia.
RYBA W OCCIE 101

Ryba w occie z kolorową posypką. składniki: 1 kg filetów rybnych 4-6 sztuk ogórków konserwowych 2-4 cebule półlitrowy słoik papryki czerwonej w occie zalewa: 3 łyżki octu 1 łyżka oleju 2 szklanki wody 4 łyżki kethupu 1 mała puszka koncentratu pomidorowego dodatkowo: sól pieprz vegeta mąka jajko Sposób wykonania: Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem(...)naleśniki.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście. W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ogórki , paprykę i cebulkę pokroić w kosteczkę. W naczyniu układać naprzemiennie usmażoną rybę i farsz, aż do wyczerpania składników. Wszystko zalać chłodną zalewą

Darcia w kuchni
Sałatka gyros z chipsami o smaku grillowanych warzyw 410

mnie dość duża) 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa sól do smaku 100 g chipsów o smaku grillowanych warzyw 1 cebula 5 ogórków konserwowych 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 4 łyżki sosu kebab-gyros ostrego  Folwark 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu łagodnego Sposób przygotowania: Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy cieniutko, cebulkę(...)cebulką układamy pierwszą warstwę w naczyniu szklanym polewamy sosem kebab gyros. Następnie wykładamy warstwę mięsną. Przykrywamy znów warstwą z kapusty.  Smarujemy cienko majonezem, układamy pozostałe składniki tak aby ogórki były na wierzchu, delikatnie solimy całość, polewamy ketchupem, przykrywamy reszta kapusty i chipsami.  Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.  Podajemy. http://folwark.com.pl

Wanilia i Kardamon
Sałatka z jajkami 49

Sałatka z jajkami lub jajka w sałatce. Danie można podać jako sałatkę z pokrojonymi jajkami w środku, lub polówki jajek obłożyć sałatką. 200 g cebuli najlepiej cukrowej, 3 ogórki konserwowe (około 150 g), 2 łyżki musztardy (u mnie musztarda francuska), kilka grzybków marynowanych, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 200 ml majonezu, 5 – 6 jajek, sól, cukier, sok z cytryny(...)Cebule przekroić wzdłuż na pół i pokroić połówki w cienkie plasterki wzdłuż, w tak zwane piórka. Cebule włożyć do miski, oprószyć solą, cukrem i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Ogórki pokroić w wzdłuż w plasterki, a następnie w paseczki, w tak zwaną zapałkę. Grzybki pokroić w plasterki. Wymieszać cebulą z  ogórkami, grzybkami i natką pietruszki. Dodać musztardę

królestwo garów
Domowy burger BBQ 94

nasz test: Grill elektryczny SILVERCREST z Lidla – czy warto? Składniki 250g mięsa mielonego wołowego 3-4 łyżki wody sól pieprz odrobina musztardy Dodatki do burgera pomidor cebula ogóreczek konserwowy majonez sos BBQ żółty ser Sprawdź przepis na: Domowy sos barbecue Przepis na burgera BBQ Do miski wkładamy mięso, dodajemy sól, pieprz, odrobine musztardy i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety(...)strony Na chwilę przed zdjęciem burgerów z rusztu kładziemy na niego przekrojoną bułkę, aby się podgrzała. Następnie spód bułki smarujemy majonezem, następnie kładziemy burgera, ser żółty, plaster pomidora, cebuli, ogórka konserwowego i całość polewamy sosem BBQ. Przykrywamy burgera drugą połówką bułki. Domowy burger BBQ Smacznego ! Artykuł Domowy burger BBQ pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ryżowa z papryką - pyszna i prosta 165

będziemy potrzebowali: 200 g ryżu (przed gotowanie) duży strąk papryki 1 cebula czerwona lub biała 200 g dobrej wędliny (użyłam szynkowej z pieprzem) pęczek natki pietruszki 250 g ogórków konserwowych 1 mały korzeń selera na sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego kremowego 3 łyżki majonezu 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra 1 łyżka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wystudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w cienkie 2-3 centymetrowe paseczki. Wędlinę kroję w cienkie paseczki. Cebulę kroję w cienkie półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekam, ogórki kroję w drobną kostkę. Selera obieram, ścieram na tarce o średnich oczkach i polewam sokiem z cytryny. Przygotowanie sosu: Do majonezu dodaję jogurt, koncentrat pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, papryką

Uwaga Babcia Gotuje
Placek po cygańsku 232

ziemniaków (10 średnich) średnia marchew cebula 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Sos: 250 g mięsa mielonego (dałam wołowo-wieprzowe) 2 ząbki czosnku papryka czerwona 3 ogórki konserwowe cebula szklanka passaty pomidorowej (lub zmiksowanych pomidorów) sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, natka pietruszki Przygotowanie Najpierw przygotowujemy sos (można to zrobić nawet dzień przez podaniem). Mięso smażymy(...)całość zalewamy passatą pomidorową. Można również dodać 1/3 szklanki wody, jeśli chcemy, żeby sos był trochę rzadszy (ja tak zrobiłam). Sos dusimy jakieś 10-15 minut, na koniec dodajemy ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy jeszcze 2-3 minuty i zdejmujemy z ognia. Przygotowujemy placki. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki i cebulę ścieramy

e-PrzepisyKulinarne
Domowy hamburger wołowy z frytkami 163

Składniki na 4 sztuki: 4 bułki 500 g wołowiny 1 lekko czubata łyżka musztardy Dijon gruby, świeżo mielony pieprz do smaku 3-5 łyżek zimnej wody dodatki: sałata, pomidor, ogórek konserwowy, cebula, etc. musztarda, ketchup Mięso posiekać ostrym nożem lub zmielić maszynką do mielenia na średniej grubości sitku. Dodać musztardę, pieprz i wodę. Dokładnie wyrobić mięso. Woda doda mięsu soczystości(...)patelni grillowej.) Podczas smażenia każdy kotlet dociskać lekko łopatką. Bułki przekroić, opiec lekko - na grillu, patelni, w tosterze lub piekarniku. Dolną część posmarować lekko musztardą, położyć sałatę, plastry pomidora, ogórka, piórka cebuli. Na tym ułożyć kotlet i przesmarować go lekko ketchupem. Przykryć drugim kawałkiem bułki. Frytki Składniki: ziemniaki olej rzepakowy do smażenia sól do smaku ketchup, majonez Ziemniaki obrać, pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Niby Hot Dogi 166

szklanki wody pół szklanki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 4 dag świeżych drożdży Dodatkowo: 10 szt. parówek ok. 15 dag żółtego sera 1-2 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki pieprz, oregano, bazylia ketchup 1 żółtko + kilka łyżek mleka do smarowania W naczyniu wymieszać mąkę z solą. Zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże,posypać je cukrem. Wymieszać mleko(...)dodać olej. Gdy składniki się połączą wyłożyć na blat i wyrobić elastyczne ciasto. Umieścić w naczyniu pod pokrywką i odstawić aby ciasto podwoiło objętość. Ser zetrzeć na grubej tarce, ogórki i paprykę pokroić w kostkę, wszystko razem wymieszać i przyprawić. Ciasto wyłożyć blat obsypany mąką, krótko wyrobić. Rozwałkować lub rozciągnąć rękami nadając kształt koła. Podzielić ciasto na 10 części

Praktyczna pl
Musztardowe Udka 95

Sól ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        5 ogórków konserwowych ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Udka kroimy(...)się pieczą, obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.   Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki. 8.   Na koniec żeby powstał nam sos dodajemy 3 łyżki musztardy sarepskiej i wlewamy śmietanę, 2 minuty gotujemy. 9.   Udka po upieczeniu, układamy w naczyniu

Kulinarna Chwila
Żarska zupa rozgrzewająca 90

korzeniowego 1 por (biała część) 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego 1,5 litra bulionu wołowego 2 łyżki kaszy pęczak 1 łyżeczka mielonego kminku 3 ogórki konserwowe 1 puszka pomidorów krojonych 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka(...)wrzątku sól, pieprz Przygotowanie Kiełbasę kroimy, tak jak lubimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Por kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w kostkę. Ząbki czosnku rozgniatamy. Ogórki kroimy w zapałkę. Papryki kroimy w paski. Na rozgrzany olej wrzucamy kiełbasę i czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy jarzyny i ziemniaki, chwilę dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Wrzucamy

R'n'G Kitchen
Tosty zapiekane w piekarniku – pychotka 153

Już nie mogą się doczekać kolejnych tostów, mniam, mniam … . Składniki: 18 kawałków chleba tostowego pełnoziarnistego 3 łyżeczki koncentratu 3 łyżeczki majonezu 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 ogórki konserwowe 2 pomidory 250 g sera żółtego 7-9 plastrów szynki 6 jajek 200 g słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki pieprzu mielonego ½ łyżeczki soli Olej(...)smażyć z obu stron na złoty kolor (ok.1-2 min z jednej strony). Połowę ułożyć w naczyniach żaroodpornych na dnie, a drugą połowę odłożyć na talerz. 2. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, a pomidory w plasterki. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Koncentrat, majonez i czosnek przepuszczony przez praskę dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem posmarować tosty

Przepisy Babci
Pasta z jajek na kanapki 145

ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na śniadaniowy stół lub podwieczorek. Podaję ją na pieczywie, chrupiących grzankach, świeżej ciepłej bagietce, z pomidorem lub świeżym ogórkiem, koperkiem czy natką pietruszki. Wspaniale smakuje, apetycznie wygląda, z dodatkiem świeżo skrojonego grubego szczypioru. Nie można się oprzeć! Pastę z jajek przygotowuję na kilka sposobów, z różnymi dodatkami(...)startym żółtym serem, - z twarożkiem i szczypiorem, - z kremowym twarożkiem lub gęstym jogurtem naturalnym, - z pieczarkami podduszonymi na maśle, - z drobno posiekaną szynką, - z kawałkami oliwek, - z kiszonymi lub konserwowymi ogórkami, - z marynowaną lub pieczoną papryką, - z niewielką ilością masła i przypraw, np. słodkiej i ostrej papryki. - dziś wersja ze szczypiorem. Jeśli go pominiecie uzyskacie pastę jajeczną

Zasmakuj Kuchni
Szybki obiad: Strogonow prawie jak z przepisu Jamiego Olivera 187

osób 400g schabu bez kości (w oryginale 2 steki z polędwicy wołowej każdy po 200g) 300g pieczarek (mogą być wymieszane pieczarki z boczniakami) 4-5 dużych ogórków konserwowych 2  czerwone cebule 1 pęczek natki pietruszki 1 szklanka kaszy pęczak (w oryginale biały ryż) 1/2 garści suszonych grzybów (w oryginale bez suszonych grzybów) 1-2 łyżeczki słodkiej papryki(...)gotuję na poziomie 2), aż kasza wchłonie całą wodę (około 10 minut). Zostawiamy pod przykryciem. Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem, aby namokły i zmiękły. W malakserze kroimy na cienkie plasterki ogórki i cebulę. Przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, szczyptę soli i 3 łyżki zalewy z ogórków. Wymieszać i odstawić na bok.  Na dużej patelni rozgrzewamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka jarzynowa w miseczkach z tortilli 169

jeśli robimy małe babeczki) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 słoik Mieszanki marchew, groszek, kukurydza (460g) Orzech 1-2 ogórki konserwowe z chilli Orzech 1 ugotowany ziemniak (użyłam ziemniaka z obiadu) 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 pomidorki koktajlowe szczypiorek  sól, pieprz do smaku 1. Z tortilli wyciąć(...)mają się zrobić sztywne, ale trzeb uważać, gdyż jeśli będą się piekły za długo to mogę się później kruszyć). 2. Przygotować sałatkę: mieszankę warzywną odsączyć z zalewy na sitku. Ogórki i ziemniaka pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i musztardę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. 3. Sałatkę wyłożyć do miseczek. Ozdobić posiekanym

Kto ugości moich gości?
Schabowe Puerto Rico 102

sól ·        cebula ·        50 dag pieczarek ·        3 ogórki konserwowe ·        Puszka kukurydzy ·        Przecier pomidorowy ·        1 łyżeczka tabasco ·        Szczypta chili(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4.   Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.   Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami. 7.   Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej

Kulinarna Chwila
Rożek Piz Za 134

papryki czerwonej ·        Pieprz ·        Sól ·        3 ogórki konserwowe Dodatkowo: ·        20 łyżek mąki pszennej ·        1 szklanki mleka ·        2 łyżki oleju(...)Następnie pokrojone papryki. 9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10.                   Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy. 11.                   Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy

Kulinarna Chwila
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 179

patelnię jest chyba jednym z ciekawszych jakie jadłam. Do tego kluski śląskie i obiad mamy "na wypasie". Składniki: Dla dwóch osób: Roladki: 2x 2cm plastry schabu 2 ogórki konserwowe 10 dkg boczku wędzonego 1/3 opakowania mrożonych warzyw na patelnię z dodatkiem grzybów leśnych 2 łyżeczki "z kopką" musztardy sarepskiej sól, pieprz 2 łyżki oleju Kluski śląskie: 8 ziemniaków średniej(...)gotowania gotowych klusek śląskich ok 2 dkg masła Sos: Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Schab bardzo cienko rozbijamy. Ogórki oraz boczek kroimy w kosteczkę. Dodajemy odpowiednią ilość warzyw na patelnię, zwracając uwagę, by nie dodać plastrów ziemniaka, które w tych warzywach się znajdują. Całość mieszamy z dwoma łyżeczkami musztardy

Kuchnia w czekoladzie