czas przygotowania Składniki: · 1 kg schabu · 2 papryki czerwone · 4 ogórki konserwowe · 10 dag sera żółtego · 200 g przecieru pomidorowego · 4 łyżki ketchupu(...)wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. 4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy. 6. Roladki gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilasmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy ( mała lub 1/2 dużej ) 1 puszka czerwonej fasoli 4-5 ogórków konserwowych kawałek kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula – mała czerwona papryka , najlepiej spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego(...)barwiła pozostałych składników , odsączamy . Tak samo odcedzamy z zalewy kukurydzę i tuńczyka . Następnie w dużej, przejrzystej misce układamy warstwę kapusty pekińskiej ( lekko solimy ) , fasoli , kukurydzy , papryki , tuńczyka , cebuli ogórka – kolejność możecie zmienić , wedle fantazji Składniki z listy sos, mieszamy ze sobą w misce i polewamy ,grubą warstwą ,wierzch sałatki . Wykańczamy tartym serem i szczypiorkiem. Sałatka raczej do spożycia
Ogrodnik w podróżysałatkę śledziową z pomidorami . Do przygotowania sałatki możemy użyć filetów śledziowych matias lub filetów śledziowych marynowanych. Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 500 g pomidorów 200 g ogórków konserwowych 2 średnie cebule 1 strąk papryki czerwonej na sos : 7 łyżek oleju 6 łyżeczek musztardy francuskiej do smaku : sól ,pieprz Link do filmu z przygotowania : Sałatka śledziowa z pomidorami(...)razy . Przygotowanie pozostałych składników na sałatkę śledziową : Cebulę przekrawam na pół i kroję w cienkie pół plasterki . Pokrojoną cebulę przelewam wrzącą wodą na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Ogórki kroję w drobną kostkę . Umyte pomidory przekrawam wzdłuż na pół , wycinam zgrubienie od łodyżki i kroję w nie za dużą kostkę razem ze skórką . Umytą paprykę przekrawam na pół , usuwam
Uwaga Babcia Gotujeśniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję: - farsz z tuńczykiem - ze szczypiorkiem - z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem(...)majonezem, tuńczykiem i przyprawami , farsz nakładamy do połówek jajek i gotowe! Na farsz ze szczypiorkiem tuńczyka wymieniamy na szczypiorek( spory pęczek) , podobnie postępujemy z farszem z pieczarką i ogórkiem. SMACZNEGO!! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat
Kuchnia Beatyokazać żę cała ryba została zjedzona przez domowników. Składniki na rybę 1 kg filetów z mintaja, morszczuka lub dorsza (co kto lubi ) 2 średniej wielkości cebule Pół słoika ogórków konserwowych 1 papryka Puszka kukurydzy Mąka Składniki na zalewę Pół szklanki oleju 6 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru 0,5 szklanki ketchupu Pudliszki (wielbiciele ostrego jedzenia mogą użyć ostrego(...)ponieważ ryba w zbyt zimnym zamiast smażyć się będzie „piła” tłuszcz i stracimy smak pysznej soczystej ryby. 2 Wszystkie składniki na zalewę gotujemy kilka minut. 3 Cebulę paprykę i ogórki kroimy w plasterki 4 W głębokim naczyniu układamy kawałki ryb, posypujemy cebulą, ogórkami, papryką i kukurydzą. Warstwy układamy do wyczerpania składników. Na koniec wylewamy cały sos i szczelnie
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyłyżeczki ] pieprz [ 1 płaska łyżeczka ] czosnek [ 5 dużych ząbków ] majeranek [ 2 łyżki stołowe ] papryka [ 1 płaska łyżeczka ] olej [ 4 łyżki stołowe ] Składniki - na sos cebula [ 1 średniej wielkości ] ogórek konserwowy [ 2 sztuki ] majonez [ 4 łyżki ] kwaśna śmietana [ 3 łyżki ] starty czosnek [ 2 małe ząbki ] sól pieprz Przygotowanie Karkówkę myję, suszę i pekluję dzień wcześniej: sól zwyczajna, sól do peklowania(...)wypływa i czy lekko wchodzi. Po wyjęciu studzę i wkładam do lodówki, żeby się dobrze schłodziło, wtedy się lepiej kroi. Potem robię sos tatarski: drobno siekam surową cebulę, ogórek konserowy, do tego dodaję majonez, kwaśną śmietanę, starty czosnek, sól i pieprz. Przed podaniem karkówkę kroję w cienkie plastry i polewam sosem. Tytuł: Kuchnia na plebanii Autor: Łukasz Modelski Wydawnictwo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataproszku, szczypta chili w proszku lub płatkach, 1-2 łyżki sosu sojowego - opcjonalnie. 1 pełna łyżeczka mąki pszennej + 3 łyżki zimnej wody dodatkowo: podsmażone pieczarki, pokrojony w paski ogórek konserwowy WYKONANIE Kurczaka oczyszczamy z białych błon i kostek, kroimy w paski. Przekładamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski(...)paprykę w proszku. Dolewamy gorący bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagotowujemy, przykrywamy i redukujemy płomień do małego. Gotujemy 10 minut. Pod koniec gotowania, opcjonalnie, można dodać obsmażone pieczarki lub/i ogórki korniszone. W międzyczasie mąkę wsypujemy do miseczki i mieszamy, stopniowo dolewając zimną wodę. Przelewamy do garnka z sosem. Gotujemy 2-3 minuty bez przykrycia, aż sos lekko zgęstnieje. Próbujemy
cool and mintynajlepiej z indyka) Łyżeczka musztardy Skóra z ¾ cytryny 2 łyżki twarożku ziarnistego Świeże listki tymianku Sól, pieprz Hamburgery: 4 bułki (takie jakie lubimy, mogą być np. grahamki) 2 pomidory Ogórek konserwowy Sałata Żółty ser (i każdy inny dowolny dodatek jaki lubimy w hamburgerach :)) Ketchup, Majonez (według upodobań) Mięso przekładamy do miski oraz dodajemy do niego odsączony twarożek, musztardę i posiekany(...)chwili przekładamy mięso na drugą stronę. W czasie, gdy nasze kotlety się smażą szykujemy bułki: rozcinamy na pół, smarujemy w środku ketchupem lub majonezem według uznania. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. W bułce układamy listek sałaty, kotlet, plasterek żółtego sera, pomidora, ogórka lub dowolny inny dodatek. Z wierzchu dajemy kapkę majonezu i zamykamy bułki. Zajadamy póki mięsko jest
Kolizje Smakówpowiem Wam ,że zaskoczyła u mnie niejednego gościa. Koniecznie wypróbujcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka kwitnący bez – składniki: 300 g pieczarek 500 g filetu z piersi kurczaka 7 ogórków konserwowych 6 jajek 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 większa cebula sok z buraka natka pietruszki do ozdoby olej {„source_sid”:”8BB6B09E-A176-403E-8F83-939EA7C5F10E(...)smaku. Odstawiamy do przestudzenia. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą gyros i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy mięsko na oleju. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu białka oddzielamy od żółtek. Białka kroimy w paseczki. Żółtka siekamy drobniutko. Pokrojone w paseczki białka dzielimy
Olcia gotuje!mąki 1/2 szklanki mleka 20 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 filet z kurczaka 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 2 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy 150 g żółtego sera tartego bazylia, oregano przyprawa do gyrosa 2 łyżki oleju do smażenia tłuszcz do wysmarowania blachy sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki(...)minut. 3. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z ketchupem w miseczce. 4. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć pokrojonego kurczaka. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na wielkość blachy lub na kształt
Danka Pichcifilmik -> na końcu posta. Ta pasta jest bezglutenowa . (a przepis wymyślił mój tata) * * * Składniki na jedną miseczkę: 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 cebula 2 płaty papryki konserwowej 2 ogórki kiszone 2-3 łyżeczki musztardy sól i pieprz Wykonanie: 1. Do miski wrzucamy tuńczyka wraz z oliwą i rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę, plastry papryki i ogórki drobno
Kawa z mlekiemwspólnego sałatka gyros? Chyba tylko użytą do niej przyprawę. Składniki: - 2 pojedyncze piersi drobiowe- przyprawa gyros- 2 cebule- młode części pora- puszka kukurydzy- ogórki konserwowe - ½ główki sałaty lodowej- 1 papryka czerwona- 2 ząbki czosnku- majonez- jogurt grecki- 3-4 łyżki oleju arachidowego Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na niewielkie kawałki. Do miski (czy zamykanego pojemnika(...)której było smażone mięso. Chwilę smażyć, aby tylko odzyskać smaki grosa z patelni (nie szklić cebuli), ostudzić. Do majonezu dodać drobno pokrojony czosnek oraz 3 łyżki jogurtu greckiego, wymieszać. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, paprykę w drobną kostkę, por w krążki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ponieważ jest to sałatka warstwowa składników nie mieszamy tylko równomiernie rozprowadzamy. Na mięso wykładamy
mojewypiekiinietylkoTatar z łososia z oliwą ** Rybe w kukurydzianej panierce ** Rybę w sosie czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g filetów śledziowych (około 4-6 sztuk) 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana) kilka marynowanych grzybków (leśnych lub pieczarek) 1 mała cebulka łyżka musztardy, np. sarepskiej, miodowej łyżka płynnego miodu(...)ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Jajka obierz ze skorupki, a cebulę z łupiny. Paprykę przekrój i usuń gniazdo nasienne. Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę – śledzie, ogórki, jajka, paprykę, grzybki i cebulę. Umieść je w misce, następnie dodaj składniki sosu, czyli musztardę, miód i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy tatar podawaj w miseczce
Kulinarny S.O.S.pieczarkami. Śledzie są bardzo smaczne, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 600 g solonych filetów śledziowych a’la matias 300 g papryki czerwonej 150 g ogórków konserwowych 200 g cebuli 250 g pieczarek około 100 g koncentratu pomidorowego około 7 łyżek ketchupu pikantnego lub łagodnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku(...)pół i kroję na mniejsze kawałki Przygotowanie sosu: Cebulę kroję w piórka, umytą paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie paseczki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, ogórki kroję w półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekam. Teraz na rozgrzanym oleju na patelni smażę cebulę przez kilka minut, tak żeby się zeszkliła. Następnie dodaję paprykę, pieczarki i smażę na małym
Uwaga Babcia Gotujeobiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone puszka pomidorów w puszce krojonych 2 duże łyżka ajvaru ząbek czosnku sól i pieprz pół łyżeczki papryki wędzonej , szczypta chili 2 łyżki octu balsamicznego(...)czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą. Dodajemy pomidory ponownie przykryć pokrywką dalej dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie na sam koniec dodać ogórki pokrojone na plasterki, zamieszać i zagotować
Andzia Pichciodławiany w maju i czerwcu. Kupując śledzie warto pamiętać, że matiasy nie mają ikry ani mlecza. Składniki 0,5 kg matiasów lub filetów a'la matias 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone 1 duża lub 2 małe cebule (mogą być czerwone - są łagodniejsze w smaku) 1 duże, twarde, kwaskowe jabłko 250-350 ml gęstej śmietany(...)moczyć przez kolejną godzinę sprawdzając co pewien czas czy mają już odpowiedni smak. Wymoczone śledzie osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny Śmietanę wymieszać z majonezem. Ogórki i obrane ze skórki jabłko pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę ***** pokroić w piórka lub w kostkę, dodać śmietanę z majonezem, doprawić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasmażeniaNa zaostrzony sos tatarski:skórka i sok z połowy cytrynypół łyżeczki soli morskiej w płatkach bądź 1/4 łyżeczki soli zwykłejgęsta kwaśna śmietana (100 g)2 łyżeczki małych kaparów1 ogórek konserwowy lub 50 g korniszonów3 krążki (posiekane) papryczki jalapeno (ze słoika) - ja niestety ich nie znalazłam, więc zastąpiłam papryczkami pepperoni w słoiczku1 łyżka posiekanych świeżych listków estragonu (również zastąpiłam estragonem suszonym(...)ruszt, by trochę obeschły.Zacznij robić sos: do miseczki otrzyj skórkę z cytryny, wyciśnij sos, dodaj sól i wymieszaj, by się rozpuściła.Dodaj śmietanę, posiekane kapary, skrojony ogórek , papryczkę, estragon i natkę- wszystko razem dokładnie wymieszaj, a następnie posyp mieszanką listków estragonu i natki pietruszki. Na patelni rozgrzej tyle oliwy, by pokryła dno warstwą 2-3 mm. Usmaż filety
Gotowanie to kochanie