ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:240/434)

Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem 76

ktoś napisze, że jeszcze powinnam do tej sałatki wrzucić ser żółty. Tak, wiem, nie dodałam. Jak ktoś ma ochotę, niech się nie krępuje. Możecie też dodać szynkę, ogórki kiszone lub konserwowe. Wszystko będzie pasować. Ładujcie co lubicie. Przede mną, w najbliższym czasie, jeszcze dwa sałatkowe przepisy. Nie będą jednak publikowane przed Świętami, bo będą dedykowane Sylwestrowi. I to chyba

Kardamonovy
Sałatka z marynowanym czosnkowym śledziem i ziemniakami 76

niespełna 39 tys. ton.     Sałatka z marynowanym śledziem i ziemniakami Czas przygotowania: 60 minut + czas marynowania  Składniki: 6 średnich śledzi bałtyckich  500 g ziemniaków 3 kiszone ogórki 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki majonezu 3 łyżki naturalnego gęstego jogurtu  sól pieprz natka pietruszki   Marynata do śledzi: 1/2 szklanki octu 10% 1 i 1/2 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Jak zrobić puder z owoców 75

Sprawdza się także jako przyprawa do sałatek oraz pieczonych mięs, zwłaszcza kaczki. Pudry możesz przygotować także z grzybów i warzyw. Na blogu znajdziesz m.in. przepis na suszone ogórki kiszone . Po ich zmieleniu na puder otrzymasz najlepszą przyprawę do zrazów zawijanych i żurku. Puder z owoców, możesz traktować jako zdrowy i w pełni naturalny zamiennik cukru. Chociaż jest zdecydowanie mniej

Cztery Fajery
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 72

wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże. Potrzeba czegoś więcej? Może jedynie kiszonego ogórka dla towarzystwa Składniki: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 średnie ziemniaki 1/4 niewielkiego selera 1 średnia cebula lub 4 większe szalotki /w sumie około 800g warzyw

Even Better Food
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 65

wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże. Potrzeba czegoś więcej? Może jedynie kiszonego ogórka dla towarzystwa Składniki: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 średnie ziemniaki 1/4 niewielkiego selera 1 średnia cebula lub 4 większe szalotki /w sumie około 800g warzyw

Even Better Food
Powidła śliwkowe pieczone 108

roku mi odwaliło i prześladuje mnie wizja końca świata, który objawi się tym, że braknie ogórków kiszonych, dżemu z borówek i brusznicy oraz nie będzie chałki z masłem i powidłami śliwkowymi. Szlag wszystko trafi, zaś ja umrę nie dość, że głodna, to jeszcze z pustą spiżarnią. Tak się nie godzi! Nie może być tak, że w spiżarce echo

ladykitchen
Polskie Skarby Kulinarne – Restauracja Kiyrnicka by Saguła 135

już wcześniej wspomniana, Góralska pizza – zjedzona od razu pod restauracją w samochodzie, przepyszna ( aczkolwiek ja nie lubię ogórków na pizzy – tu one pasowały znakomicie !) Pizza zrobiona jest na cieście ziemniaczanym, z sosem pomidorowym, oscypiek, borowikiem marynowanym i ogórkiem kiszonym oraz posypana jest szczypiorkiem.   Podsumowując Cóż mogę powiedzieć, miejsce oprócz tego, że zaskoczyło mnie smakami, to jeszcze

Kuchnia na wzgórzu
Co nowego w mojej kuchni – kimchi? 139

rodzaj kiszonki pochodzący z kuchni wietnamskiej. Uwielbiam azjatyckie smaki. Taka kuchnia bardzo mi odpowiada. Jest nie tylko aromatyczna ale bardzo zdrowa. Kiszonki w polskiej kuchni są bardzo popularne. Popularność kiszonych ogórków nie maleje ale warto rozszerzyć asortyment właśnie o kimchi . Do przygotowania tej dosyć ostrej przystawki potrzeba kilka specjalnych składników ja rybny sos, soja i chili. Przyrządziłam kimchi

codojedzenia
Schab duszony z warzywami 85

bądź gotowanych ziemniaków, Schab w sosie smakuje wszystkim i dorosłym i dzieciom. Duszony schab z dodatkiem pieczarek, marchewki to jedna z najlepszych kompozycji. Do schabu najlepiej smakują buraczki bądź kiszone ogórki. Artykuł Schab duszony z warzywami pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Świeżonka czyli swojska uczta mięsna 280

usmażyła się z każdej strony, a mięso nie przypaliło. Jeśli wolisz bardziej wysmażoną wątróbkę, zostaw minutę dłużej. 6. Dopraw solą i pieprzem i wszystko wymieszaj. Podawaj na ciepło z ogórkiem kiszonym lub kapustą i koniecznie z kieliszkiem czegoś mocniejszego W ten sposób przyrządzone mięso można przełożyć do słoików i zawekować. Smacznego! Artykuł Świeżonka czyli swojska uczta mięsna pochodzi z serwisu

Kuchnia Na Wypasie
5 obiadów na tydzień – jak robić, żeby się nie narobić 94

pietruszek 4 ziemniaki Mała główka czerwonej kapusty 1 puszka cieciorki + puszka na humus Boczniaki Sałata rzymska lub masłowa duża Papryka żółta Papryka czerwona Cebula 2 pomidory Garść pomidorków koktajlowych Kiszony ogórek Ogórek świeży Makaron /mąka/kasza Makaron soba 1 kg mąki chlebowej 1 szklanka pęczaku Nabiał/jaja 0,5 l jogurtu 2 jajka Ser haloumi lub tofu Natka pietruszki

Niedzielny kucharz
Domowy ketchup. 100% pomidora na zimę. Wiesz co jesz. 87

kartach Kuchni po mojemu. Są tak jak ONA częścią  mojego serca. A i moja rodzina, nawet nie ta rodzona tylko zaprzysiężona zajada się przetworami Teściowej. Mamowe ogórki kiszone stanowią już legendę w naszym domu. Są marką samą w sobie. Opisany właśnie ketchup jest na dobrej drodze do takiej samej kariery

Kuchnia po mojemu
Pulpety Stroganoff z makaronem soba 88

beef Stroganoff, albo po polsku „strogonow” – danie popularne na całym świecie, w Polsce nieodłączny kulinarny akcent wszystkich domówek w latach 80 i 90, robiony w najrozmaitszych wersjach: często z ogórkiem kiszonym i innymi dodatkami, zazwyczaj z mięs znacznie tańszych niż polędwica wołowa, która występuje w oryginalnym przepisie. Stroganoff, lub Strogonov to danie bez ustalonego pochodzenia i bez jednego, kanonicznego składu

Niedzielny kucharz
Szynka w sosie śliwkowym – mięso w sosie bez mąki! 140

liście laurowe 15-18 suszonych śliwek kalifornijskich 3 łyżki oleju do smażenia przyprawy: sól, granulowany czosnek, słodka papryka, tymianek do podania: kluski śląskie , kasza lub ziemniaki z wody, ogórki kiszone Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oczyszczamy z błon. Kroimy na ok. 1-cm plastry ostrym nożem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Plastry mięsa z obu stron posypujemy

Poezja smaku
Powidła śliwkowe pieczone 76

roku mi odwaliło i prześladuje mnie wizja końca świata, który objawi się tym, że braknie ogórków kiszonych, dżemu z borówek i brusznicy oraz nie będzie chałki z masłem i powidłami śliwkowymi. Szlag wszystko trafi a ja umrę nie dość, że głodna, to jeszcze z pustą spiżarnią. Tak się nie godzi! Nie może być tak, że w spiżarce echo

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania