własny sposób jej jedzenia. Babka może być daniem głównym, ale często jest również jedzona kolejnego dnia jako dodatek do mięsa czy gulaszu. Serwuje się też jako danie bezmięsne z ogórkiem kiszonym, kiszoną kapustą lub z ulubionymi surówkami. Je się ją również podsmażoną na chrupiąco, popijając szklanką zimnego mleka i ta wersja jest zdecydowanie moją ukochaną, bo tak ją jadłam jako
Eat me! Fit me!bardzo miło jeśli polubicie moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki / Składniki na 6 porcji : 4 garście Mix sałat 1/2 opakowania sera feta 3 pomidory 4 ogórki kiszone 1 cebula 3 łyżki drobno posiekanego koperku Sos: 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 łyżka wody 1 łyżka oleju lnianego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Mix sałat rozkładamy
Gotowanie Patkipulpetami, odkąd po raz pierwszy ją jadłam. Zupa koperkowa z pulpetami równie dobrze smakuje z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Czasami zamiast soku z cytryny dodaję do niej sok z kiszonych ogórków albo łyżkę chrzanu na każdą porcję. Zupa koperkowa z pulpetami - składniki 500 g mielonego mięsa drobiowego, wieprzowego lub mieszanego 1 czerstwa bułka pszenna namoczona przez 10 minut
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 1 szklanka makaronu ugotowanego (miałam muszelki) 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 3 jajka, ugotowane na twardo 1 mała cebula 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone 20 szt. oliwek zielonych 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu sól, pieprz Wykonanie: Makaron wrzucić do miski, mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Warzywa i jajka pokroić
Agusiowe smakołykikiedy kuchnia zasłana jest warzywami , a na blatach stoją słoiki , wiadomo że już lato dobiega ku końcowi .. Moje chłopaki mówią ,że dom pachnie jesienią czyli jak suszone grzyby ,koper , kiszone ogórki i powidła w jednym.. Też uwielbiam ten klimat i właśnie dlatego chyba nigdy nie przestanę robić domowych przetworów składniki : 3 kg świeżych buraków 4 duże czerwone papryki
Ogrodnik w podróżynależy uważać z ilością soli - surowa kiełbasa bywa słona. Tak przygotowane kotlety schabowe można podać z dowolną jarzynką. Ja podałam je z młodą kapustą, ale sprawdzą się też ogórki kiszone. Polecam! kotlety schabowe z farszem z surowej, białej kiełbasy składniki 5 kotletów schabowych, bez kości, rozbitych ok 200 g białej, surowej kiełbasy 1 cebula garść pietruszki sól, pieprz papryka
Stare Garybezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 3) WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 4) POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE
Kuchnia MagdaLenybezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 3) WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 4) POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE
Kuchnia MagdaLenyŚledzie smażymy z każdej strony po 1-2 minuty, gdy będzie złoty jest gotowy. Śledzia spożywamy na ciepło, zaraz po usmażeniu, np. z ziemniakami z wody z koperkiem i kiszonymi ogórkami . Smacznego! The post Śledzie smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardziej chrupiącą panierkę polecam Wam sprawdzić ten przepis – ryba w kukurydzianej panierce Do ryby najczęściej podaję zestaw ulubionych surówek. U nas są nimi: kapusta kiszona , buraczki , i prosta surówka z kiszonych ogórków . Ale możecie oczywiście podać smażoną rybę z innymi dodatkami. A jeśli szukacie innych pomysłów na obiad zajrzyjcie do zakładki „Obiadu”. Miłego dnia
Słodkie okruszkiboczki 😉 Ja wybrałem steka T-bone, czyli dwa kawałki mięsa polędwicy i rostbefu połączone kością w kształcie litery T. Bogusia zamówiła wiślańskiego burgera z plastrami boczku, oscypka i ogórka kiszonego. Stek był zgodnie z moim zamówieniem średnio wysmażony, soczysty z dodatkiem aromatycznego sosu i gratin z pieczoną szalotką. Bogusi burger…co ja Wam będę mówił, wyobrazicie sobie
kuron.com.pljecie na Paleo śniadania? Sałatka z jajkiem i majonezem Składniki kilka liści sałaty 1 mała marchewka starta na drobnych oczkach kilka rzodkiewek drobno posiekanych 2 łodygi selera naciowego 1 ogórek kiszony 2 łyżki majonezu domowego, najlepiej na oleju z awokado lub oliwie 1-2 jaja ugotowane na półtwardo Sposób przygotowania Posiekane warzywa wymieszać w misce razem z majonezem i przyprawami
Modern Cave Girlkilkunastu minut (w zależności od średnicy roladek - środek musi być upieczony), uważając, żeby się nie przypaliły. Gotowe roladki kroić w poprzek. Ja podałam je z duszoną żółtą cukinią i ogórkiem kiszonym. Artykuł Roladka drobiowa ze szpinakiem w szynce parmeńskiej pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlzwana „wegańskim smalcem” lub po prostu „fasolowym hummusem”, czyli takim dla dbających o linię. Mimo, że to smalec-fit, to tak samo dobrze smakuje na pajdzie prawdziwego chleba z kiszonym ogórkiem jak ten prawdziwy. W dodatku ta wersja jest pełna białka i witamin, przy dużo mniejszej ilości tłuszczu. Warto więc na niego zwrócić uwagę i od czasu do czasu taki
Analiza Smaku