ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:248/434)

Pstrąg łososiowy z cytrusami 72

będą smaczniejsze. 6. Tak przygotowaną rybę przełóż na blachę i zapiecz w nagrzanym piekarniku przez 20 min. Rybę możesz podać z dowolnymi dodatkami, ja wybrałam klasykę - ziemniaki i kiszone ogórki. Wiele osób, zwłaszcza będących na diecie odchudzającej, boi się ziemniaków, uważają, że są kaloryczne i nie warto włączać ich do diety. Nie do końca jest to prawda - ziemniak

Z notatnika dietetyka
Mini omleciki z warzywami 84

wcześniej masę. 5. Omleciki piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C  przez 15-20 minut. Tak przygotowane mini omleciki możesz podać z dowolnymi dodatkami - ja podałam z ogórkiem kiszonym, pomidorkami koktajlowymi i kromką chleba

Z notatnika dietetyka
Gołąbki z kaszanką 62

przez 45 minut. Ja gołąbki podałam akurat z sosem pieczarkowym, bo miałam trochę pieczarek w lodówce. Równie dobrze sprawdzi się choćby sos grzybowy 😉  No i oczywiście ziemniaki i kiszony ogórek - klasyka obiadowa

Z notatnika dietetyka
Gulasz z indyka 132

dodać do gulaszu, posolić, popieprzyć i ewentualnie doprawić ostrą papryką do smaku, wymieszać.  Taki gulasz nie wymaga już dodatków w postaci surówek, ale można do niego podać ogórka kiszonego

Kulinarne przemyslenia
Sałatka brokułowa z żurawiną i boczkiem 98

niestety musimy jeść różnego typu sałatki. Dobrze jest zmieniać lądujące w niej warzywa i dodatki, aby Wam się nie znudziły. Moja podstawowa sałatka to oczywiście mix sałat, pomidorki, ogórek kiszony lub świeży, często papryka marynowana, tuńczyk i ryż wymieszany z sosem jogurtowym. Pomimo prostoty jest naprawdę dobra, ale czasami potrzebuję odmiany. Dlatego dzisiaj przepis na sałatkę brokułową. Sałatka wyjątkowo prosta

Słodkie Gotowanie
Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego 86

Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia smarowidło, które idealnie pasuje do grzanek albo chrupiącego świeżego pieczywa. Świetnie komponuje się z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem. Jeśli lubicie tuńczyka, z pewnością przypadnie wam do gustu. Składniki na pastę z tuńczyka i serka wiejskiego: 4 jajka 200 g serka wiejskiego puszka (około 180 g) tuńczyka

e-PrzepisyKulinarne
Śledzie gajowego – Przysmak gajowego 137

przygotowane śledzie, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Marynowane śledzie z kawiorem 116

mnie jabłkowy), szklanka wody, listek laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu czarnego, 6 - 7 łyżek cukru 250 ml śmietanki kremówki 30%, sól (u mnie sól z ogórków kiszonych ), kawior Śledzie zalać zimną wodą na około 2 – 3 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć, osuszyć. Pokroić na równej wielkości nieduże kawałki. Przygotować marynatę: zagotować ocet z wodą

królestwo garów
Gryczaki 68

przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.  Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor.  Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny. Ktoś kto lubi pierogi z kaszą gryczaną i białym serem z pewnością zasmakuje w tym daniu

Pieprzyć z Fantazją
Pomałyga – mamałyga – fusia – lamięszka 81

topionej słoninki i śmietany.  Do 5 łyżek stopionej słoninki ze skwarkami dodałam 2 łyżki śmietany. Całość chwilę gotowałam w patelni.  Polałam zasmażką fusię i podawałam z kiszonym ogórkiem. Smacznego! Lidka Artykuł Pomałyga – mamałyga – fusia – lamięszka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Boczek duszony w piwie 36

płynu odparował. Przed podaniem oprószyłam pieprzem. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba i kiszonym ogórkiem. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 60

ognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną.  Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka   Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z serduszek drobiowych 80

minut by gulasz z serduszek „przegryzł się”.  Podawałam tym razem z kaszą jaglaną. Można oczywiście serwować z taką jaką się lubi najbardziej albo z ziemniakami.  Kiszony ogórek do tego to uwieńczenie dania! Notatki: * nie ma potrzeby dodawać marchewki, tym razem dodałam i poprawiło to delikatnie kolor i nawet smak * gotować dotąd aż będą miękkie, może

Pieprzyć z Fantazją
Bałagan – Sałatka warzywna 51

ciężka i można jej zjeść dość sporo. O to chyba chodzi Składniki: * 4 średniej wielkości marchewki * 4 jajka * 1 puszka kukurydzy * 1 niewielka czerwona papryka surowa * 5-6 ogórków kiszonych * 2 jabłka *szczypiorek (pęczek) * majonez * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki do dekoracji Jajka i marchewkę ugotowałam. Ostudziłam. Wszystkie składniki pokroiłam w drobną kosteczkę. Szczypiorek

Pieprzyć z Fantazją
Śledzie po kaszubsku 121

momentu aż cebula będzie szklista. Przygotowanie oleju czosnkowego: na patelnię z olejem wkładamy dwa ząbki czosnku i podsmażamy je przez 1 minutę, po czym wyjmujemy z patelni. Śliwki, ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do cebuli. Do cebuli dodajemy 2 liście laurowe, 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, drobno zmielone ziele angielskie. Podsmażamy przez kolejne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!