przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor. Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny. Ktoś kto lubi pierogi z kaszą gryczaną i białym serem z pewnością zasmakuje w tym daniu
Pieprzyć z Fantazjątopionej słoninki i śmietany. Do 5 łyżek stopionej słoninki ze skwarkami dodałam 2 łyżki śmietany. Całość chwilę gotowałam w patelni. Polałam zasmażką fusię i podawałam z kiszonym ogórkiem. Smacznego! Lidka Artykuł Pomałyga – mamałyga – fusia – lamięszka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąpłynu odparował. Przed podaniem oprószyłam pieprzem. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba i kiszonym ogórkiem. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną. Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego
Pieprzyć z Fantazjąminut by gulasz z serduszek „przegryzł się”. Podawałam tym razem z kaszą jaglaną. Można oczywiście serwować z taką jaką się lubi najbardziej albo z ziemniakami. Kiszony ogórek do tego to uwieńczenie dania! Notatki: * nie ma potrzeby dodawać marchewki, tym razem dodałam i poprawiło to delikatnie kolor i nawet smak * gotować dotąd aż będą miękkie, może
Pieprzyć z Fantazjąciężka i można jej zjeść dość sporo. O to chyba chodzi Składniki: * 4 średniej wielkości marchewki * 4 jajka * 1 puszka kukurydzy * 1 niewielka czerwona papryka surowa * 5-6 ogórków kiszonych * 2 jabłka *szczypiorek (pęczek) * majonez * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki do dekoracji Jajka i marchewkę ugotowałam. Ostudziłam. Wszystkie składniki pokroiłam w drobną kosteczkę. Szczypiorek
Pieprzyć z Fantazjąmomentu aż cebula będzie szklista. Przygotowanie oleju czosnkowego: na patelnię z olejem wkładamy dwa ząbki czosnku i podsmażamy je przez 1 minutę, po czym wyjmujemy z patelni. Śliwki, ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do cebuli. Do cebuli dodajemy 2 liście laurowe, 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, drobno zmielone ziele angielskie. Podsmażamy przez kolejne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przyrządzić śledzie w tym roku - wypróbuj ten przepis. Spróbuj również innych przepisów na śledzie: Śledzie curry Śledzie w musztardzie Śledzie w sosie tatarskim Sałatka śledziowa z burakiem, ogórkiem kiszonym i jajkiem Składniki: 400 g śledzi (odsączonych) w occie 10 pomidorów suszonych 3 łyżeczki prawdziwego miodu 3 gałązki świeżego rozmarynu lub 2 łyżki suszonego Szczypta pieprzu Opcjonalnie: 2 łyżki pestek
Czarnawisienkaugotowaniu czystego barszczu czerwonego . Pomysły na dodatki do obiadu… – Pomidory w śmietanie – Surówka z selerem naciowym – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego – Sałatka obiadowa z cukinii
Kulinarny S.O.S.ugotowaniu czystego barszczu czerwonego . Pomysły na dodatki do obiadu… – Pomidory w śmietanie – Surówka z selerem naciowym – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego – Sałatka obiadowa z cukinii
Kulinarne S.O.S.przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi i ziemniakami. Może ktoś się skusi na wołowinę w tej wersji na najbliższe święta? Składniki: 700 g wołowiny (ja użyłam udźca) 700 ml bulionu warzywnego 2 cebule 2 ząbki
Kardamonovyprzygotowuje się je dość szybko a przy tym te śledzie są bardzo smaczne. Smak tkwi w prostocie przecież :) Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 4 średniej wielkości ogórki kiszone * 1 duża cebula * 1/4 szklanki octu * 1/3 szklanki oleju * 1 liść laurowy * 2 kulki ziela angielskiego * 1 łyżeczka cukru Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez
Pieprzyć z Fantazjągodzinach pasteryzujemy jeszcze 40 minut. Dłuższą trwałość, do 6 miesięcy, osiągną przy trzeciej pasteryzacji, która powinna trwać 30 minut, również po upływie doby. Taka kiełbasianka smakuje znakomicie w towarzystwie ogórka kiszonego czy marynowanej papryki. Smacznego
Kulinarne przemysleniarolada mięsna pełna aromatycznych grzybów. Prawdziwa pyszna jesień na talerzu. Bardzo smakowite i delikatne były też filety z pstrąga z Zielenicy z ziemniakiem w popiele i sosem z kiszonego ogórka (41 zł). Na deser koniecznie musiałyśmy spróbować zwycięskiego dania z Gali Restaurant Week, czyli jagodzianki z palonym masłem, podawanej z lodami waniliowymi (19 zł). Jakie to było dobre, wcale
Kulinarne przygody Gatity