czosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu możemy dodać świeżego ogórka i mamy pyszny sos tzatziki. Opakowanie jest praktyczne, otwierane z dwóch stron ( do nabierania łyżeczka i z dziurkami do bezpośredniego sypania z opakowania ). Nam ten sos bardzo zasmakował
Ewa w kuchniDziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkojest bardzo ubogim gulaszem, gdzie dominuje tylko i wyłącznie polędwica wołowa.W wielu domach ( u mnie również ) do gulaszu dodaje się grzyby , paprykę , a od czasu do czasu również ogórki kiszone.Danie niesamowicie sycące , rozgrzewające i bardzo smaczne!Podane ze świeżym chlebem lub ziemniaczkami jest wspaniałym pomysłem na jesienny obiad! SKŁADNIKI:* polędwica wołowa – 600 g* cebula – 3 szt* papryka
Ostra na Słodkokurczaka smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 6-10 minut w zależności od wielkości Shoarmy. Shoarmę możemy podać z frytkami oraz sałatką przygotowaną z warzyw charakterystycznych dla gyrosa: pomidory, ogórki, kapusta pekińska, cebula. Całość również możemy polać sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Moje posty
Słodka Stronaoliwą, bądź masłem. Formujemy kotleciki i układamy na blachę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy kotleciki, aż się zarumienią ok. 10-15 min. Ciepłe wcinamy, najlepiej smakuje z ogórkiem kwaszonym. Smacznego
Moje pyszne gotowaniespalić. Tak ok. 5-6 min. Przekrajać na pół, ale nie do samego końca, tak jakieś 3/4.Sałatka:Sałatę, paprykę umyć i pociąć w paseczki tak sano ogórka. Wszystko wymieszać.Nasz kebab:Na dolną cześć naszego chlebka nakładamy warzywa, następnie mięsko i nakrywamy górną częścią placka.Smacznego :)*Nasze chlebki można zagnieść wcześniej i nakryć je ściereczką, aby nie obsychały, a smażyć
Moje pyszne gotowanieMałe szaleństwo z fastfoodem. Kupiła dzisiaj siostra kwadraciki rybne w panierce, więc pozwoliłyśmy sobie dzisiaj zaszaleć :D Składniki: bułeczka pszenna kostka rybna w panierce dwie rzodkiewki kilka plasterków ogórka odrobina serka kanapkowego Wykonanie: Bułeczkę przecinamy i do piekarnika, rybkę smażymy. Nakładamy naszą rybkę na bułkę (na część dolną), posmarowaną wcześniej serkiem kanapkowym. Układamy warzywka (ubolewałam nad tym, ze nie kupiliśmy
Moje pyszne gotowanieZatęskniłam do lata, kiedy to można kupić świeże warzywka i owoce. Niby w sklepach pełno wszystkiego. Piękne czerwone pomidory, zielone ogórki, kolorowe papryki...Ale to nie smakuje tak, jak w sezonie. Dziś postanowiłam zafundować sobie namiastkę nowalijek: zrobiłam sałatkę z kiełków.Użyłam do niej kiełków słonecznikowych, z brokuła, rzodkiewki i lucerny. Zmieszałam je w miseczce
Codzienna kuchnia niecodziennacieniutkie plasterki cebuli, -grubsze plastry pomidora......i polać keczupem. Przykryć górną częścią bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz z kawałkami marynowanej papryki.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennablenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :) Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. Oto moje składniki: sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, czerwona cebula Na placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia - według smaku i gustu. Na składniki nakładamy sos czosnkowy. Placek z nadzieniem najpierw zakładamy na dole, żeby utworzyć
Codzienna kuchnia niecodziennailości jaka nam odpowiada. Wszystko mieszamy i nakładamy na bułeczki. Ja lubię ostrzejsze potrawy, więc posypałam je jeszcze zmielonymi płatkami chili. Udało mi się kupić dobre (choć szklarniowe) ogórki. Idealnie pasują do mojego twarożku :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennasushi sama przynajmniej 100 razy, wtedy będę się wymądrzać ;) Dziś pochwalę się tym, co udało mi się wczoraj zrobić pierwszy raz :) Moje sushi przygotowałam ze świeżym ogórkiem, papryką konserwową, kawałkami sałaty lodowej, wędzonym łososiem i wasabi. Do tego podałam sos sojowy i marynowany różowy imbir.Lubicie sushi? Przygotowujecie je sami
Codzienna kuchnia niecodziennazrobiłam :D teraz podaję wasabi osobno :)Na ryżu układamy wszystko to, na co mamy ochotę :)Ja tym razem wykorzystałam surowego, wędzonego łososia, paluszki surimi, świeżego ogórka i sałatę lodową. Ale to dość ascetyczny zestaw :) Często do sushi dodaję paprykę, awokado, kawałki dojrzewającego sera czy delikatny twarożek śmietankowy. Wspaniale pasuje również krewetka albo zgrillowany pstrąg czy łosoś
Codzienna kuchnia niecodziennanatłuszczonej) patelni na lekko złoty kolor. Przestudzone smarować sosem czosnkowym (lub innym, ulubionym). Na sosie rozkładać pokrojone drobno dodatki. Ja wykorzystałam do tego:sałatę, rzodkiewkę, pomidory, czerwoną cebulę, ogórek i drobno utarty żółty ser. Można jednak dorzucić do tego każdy ulubiony składnik. Ogranicza nas chyba tylko nasza wyobraźnia.Dodatki można komponować w dowolny sposób, czasem podaję wszystko na stole
Codzienna kuchnia niecodziennasię zredukuje (około 20 minut). Placek ziemniaczany napełniamy gulaszem i składamy na pół, ja polałam również po placku.Danie podałam z sałatą z kukurydzą, szczypiorkiem i śmietaną. Idealnie pasują też ogórki kiszone.Mmm pycha
NA MOIM TALERZU