przez 15-20 minut w 180°C Podczas gdy nasz pstrąg piecze się możemy przygotować do niego sałatkę. Moja, BARDZO improwizowana składała się z kukurydzy oraz fasoli konserwowej, pomidora, ogórka, natki pietruszki, soli i pieprzu- prosto i smacznie. I takim oto sposobem mamy zdrowy obiad w niecałe pół godziny- kolejny dowód na to, że nawet w pośpiechu nie jesteśmy
peanutbuttermonstermnie nieocenionym źródłem wielu bezglutenowych inspiracji. Najczęściej przygotowywanym przeze mnie japońskim daniem jest oczywiście sushi. Uwielbiam eksperymentować i używam różnych, niekoniecznie japońskich dodatków. Np. kiedyś wymyśliłam, że zamiast ogórka czy awokado lepszy będzie świeży zielony melon. Wszystkim tak bardzo zasmakowała ta wersja, że stała się naszym absolutnym nr 1. Chociaż mam książki z setkami przepisów na sushi, na razie domownicy
głodny alergikPostanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru
Chocolate Stop Temptingmajeranku i z domieszką czosnku niedźwiedziego... :) Coś dla koneserów takich specjałów. Od razu przypomina się każdemu "stół wiejski" na weselu, dobra zabawa i zimna wódeczka, albo bimberek... Do tego ogórek kwaszony! Ahhh bajka :) dlaczego więc odmawiać sobie takich przyjemności, skoro możemy zrobić to sami?! Smalec z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: -1,5 kg słoniny
Zainspiruj się kuchniąśrednich ziemniaków 4-5 dużych marchewek 1 pietruszka 1 selera w korzeniu 10 jajek 2 puszki groszku 1 puszka kukurydzy 1 cebuli Kwaśne twarde jabłko 3 litrowego słoika ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy stołowej Sól , pieprz , cukier Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki gotujemy, (ziemniaki wyławiamy wcześniej, bo pierwsze będą miękkie
Apetyczna babeczkaŁączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy jogurt, ale można też sałatkę zostawić w postaci ,, na sypko,, też jest pyszna :). Sezonowo można dodać świeżego lub kiszonego ogórka. Smaczna jako sałatka lub jako pasta do kanapek lub macy. Smacznego
Apetyczna babeczkamiałam łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo przypadło mi do gustu w formie gyrosa. Przygotowujemy dowolne warzywa. Tu mam różne rodzaje sałat, pomidora, ogórka kiszonego i paprykę. Mięso kroimy w kawałeczki obficie przyprawiamy albo samodzielnie sporządzoną mieszanką przypraw, albo gotową mieszanką do gyrosa (najlepiej bez glutaminianu sodu) i obsmażamy. Gotowe placki układamy na talerzu
chwile dla mniecytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić. Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić na noc w chłodne miejsce. Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami,udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia Danusikonserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie . Do moich kanapek wybrałam chleb ciemny, razowy. Dodałam sałaty, suszonego pomidora, selera naciowego o właściwiościach uspokajających ,ogórka gruntowego oraz wstążeczki marchewki. Dodatek salaty lodowej nadał moim kanapkom delikatności i wykwintności. Taka kanapaka to nie tylko na co dzień, ale i od święta! Pożywna, pełna zdrowia, elegancka i chrupiąca
Z Kuchni Do Kuchnisałatce warzywnej... Gdy mam dylemat jaką sałatkę zrobić każdy mi mówi... to może z gyrosem? Niby każdy ją robi, ale każdy inaczej... jedni dodają cebulę inni por, jedni ogórki kiszone, a inni konserwowe- ja np. wcale ich nie dodaję... jedni dodają czerwoną fasolkę, a inni świeżą paprykę... jedno jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros
Aga w kuchniMarynujemy w takiej marynacie kurczaka ok. 2 godzin. Następnie nadziewamy na patyczki od szaszłyków kawałki kurczaka, boczku oraz plasterki cebulki. Grillujemy ok. 30 minut. Podajemy z grillowanym chlebkiem i ogórkiem małosolnym- pycha
Aga w kuchniDżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie
Aga w kuchniplasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem
Kuchnia Łukaszawody) w garnku z grubym dnem prze ok. 20 minut na małym ogniu. W między czasie należy pokroić łososia (Ja używałem tylko łososia, ale możecie użyć innych dodatków np. ogórek, awokado, philadelphia). Po ugotowaniu do ryżu dodajemy ocet i dzielimy na 10 równych części. 1. Nori układamy na macie do sushi, błyszczącą stroną w dół i wykładamy ryżem
Kuchnia Łukasza