robić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki lotne
potrawyregionalneOjczyzną tofu są Chiny. Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym składnikiem diet odchudzających i ważnym elementem codziennej diety osób, które dbają o linię. Powstaje z trzech zaledwie składników ziarna sojowego, wody i koagulantu. Jest wspaniałym źródłem wapnia. Jest tradycyjnym składnikiem potraw orientalnych, zarówno mięsnych
potrawyregionalneNajważniejsza cecha ogórków to jego właściwości odchudzające. Korzystnie wpływa na wygląd , wzrost i zdrowie naszych włosów, cery i paznokci. Dzięki dużej zawartości siarki i krzemu leczy trądzik młodzieńczy. Sam w sobie ogórek jest nie tylko niskokaloryczny (tylko 6-8 kalorii w 100 g), ale przyczynia się do szybszego spalania kalorii i do usuwania nadmiaru wody z organizmu (oczywiście
potrawyregionalnerazem z miąższem pomarańczy, jest bardzo bogatym źródłem witaminy PP i pektyn. Spożywanie jej obniża zły cholesterol, wspomaga trawienie, zwalcza bakterie. Pomarańcze są doskonałymi owocami nadającymi się do diet odchudzających, oczyszczających czy jednodniowych diet sokowych. Spożywając pomarańczę wzbogacamy nasz organizm o bezcenne wartości odżywcze, witaminy, minerały. Szczególnie pomocne w okresie zimowym, kiedy brak już sezonowych świeżych owoców. Jednak
potrawyregionalnewszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł czyli koper włoski. Ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków
potrawyregionalnerobić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Jest ona delikatna a szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków. Olejki
potrawyregionalnedeserów. W słoneczne, letnie dni doskonale gasi pragnienie, a w połączeniu z cytryną i miętą dodatkowo orzeźwia. Nasiona są doskonałym dodatkiem do lekkich sałatek. Wykorzystywane są w dietach odchudzających. Kwaśne odmiany używane są w ciastach oraz jako dodatek do lodów. Z owoców produkuje się Grenadinę, która stosowana jest jako syrop barmański do wszelkiego rodzaju drinków i koktajli
potrawyregionalnekaszę gryczaną, ale jak najbardziej możecie ją zastąpić kaszami: jaglaną, jęczmienną czy kuskus. Kasza gryczana To najzdrowsza ze wszystkich kasz. Doskonale nadaje się dla osób na dietach odchudzających, gdyż proces trawienia i wchłaniania kaszy odbywa się powoli, dzięki czemu dłużej nie odczuwa się głodu. Dostarcza przy tym dużo magnezu, żelaza, witaminy E i lecytyny
potrawyregionalneorzechów, wanilii i oczywiście chałwy... Cud, miód, chałwa i orzechy! Na tyle jest słodka, że nie trzeba praktycznie słodzić. Zamieniając mąkę pszenną na mąkę razową, wyjdą nam w miarę "odchudzające" ciastka. Także... Do dzieła! Składniki: (1 szklanka = 250 ml) na około 8 sztuk w zależności jakiej wielkości zrobicie 100 g masła 75 g chałwy waniliowej 1 łyżeczka miodu
Gotowanie, czyli hobby dla każdegowitamin to bardzo cenne dla naszego zdrowia warzywo. Chroni przed rakiem i odmładza. Jako świetne źródło błonnika powoduje uczucie sytości, przy tym niskokaloryczne - zatem porządane we wszystkich dietach odchudzających. Wyjątkowo korzystny dla osób z chorobami wątroby oraz schorzeniami żołądka i jelit. Więcej przeczytasz tutaj. Tak przygotowany kalafior rzeczywiście jest super smacznym dodatkiem do drugiego dania i spokojnie zastąpi ryż
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wersji "sote". Jeśli zupa ma być wersją rozgrzewającą, przyprawiamy majerankiem grubo mielonym pieprzem i krasimy skwarkami. Smacznego. ja taka chuda w łyżce, mówiłam że ta zupa jest odchudzająca
FarmażonySmaczny i gęsty koktajl z selera naciowego, kiwi oraz imbiru i miodu to doskonale oczyszczający, odchudzający i pełen witamin napój. Seler naciowy znakomicie komponuje się z słodko- kwaśnymi owocami kiwi oraz imbirem i miodem, co daje mu bardzo wyrazisty i oryginalny smak. Taki koktajl to znakomita propozycja dla osób dbających o linię. składniki na 2 porcje 5 łodyg selera naciowego
Smakowite DaniaKolejny koktajl owocowo-warzywny powalający swoim smakiem i na dodatek mający bardzo cenne właściwości dla naszych organizmów. Zielone smoothie z ananasa, jabłka i jarmużu to smoothie oczyszczające, odchudzające, odkwaszające i osuszające , i na dodatek PYSZNE ! Świeży i dojrzały ananas jest owocem, który podobnie jak kasza jaglana odkwasza nasz organizm i osusza go z wilgoci, dzięki temu jest zalecany np. przy
Moja DelicjaOstatnio trochę poszalałam z ciężkimi potrawami i deserami i niestety z jedzeniem po 22:00 ;), dlatego dzisiaj przedstawiam przepis na pyszny odchudzający i spalający tkankę tłuszczową koktajl owocowy :) Polecam pić codziennie rano do 30 minut od przebudzenia przez kilka dni. Gwarantuję, że poczujecie się lepiej. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 zielone jabłko ze skórką 1 zielona gruszka
My Culinary ArtDzisiaj jak w temacie, przedstawiam danie dla odchudzających się, lub po prostu zdrowo żyjących. Danie jest proste i nie wymagające dużego nakładu pracy. Może nie wygląda mega ładnie, ale zapewniam, smakuje wybornie! Składniki maceraty(ilość każdego składnika to mniej więcej 2 łyżeczki): cała cytryna (wyciskamy sok) kurkuma 2 łyżeczki sól pieprz papryka słodka czosnek niedzwiedzi majranek olej 2 łyzki
Lubczyk i Wanilia