obiad - 94612 przepisów (strona:3926/6308)

Wiosenne pęczotto z zielonymi szparagami i cukinią 129

Maj i czerwiec to czas truskawek, rabarbaru i zielonych szparagów. Stąd szybkie, proste, ale pełne smaku wiosenno-letnie pęczotto z zielonymi szparagami i młodą cukinią. Cudownie

Fitsweet.me
Pieczone kawałki indyka w czosnku i ziołach 140

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 5 ząbków czosnku 2 cebule garść gałązek świeżych ziół  (tymianek, majeranek, rozmaryn) - lub po 1/2 łyżce suszonych 50

Qchnia po prostu
Karminadle ze zelera (Kotleciki selerowe) 92

Keby1 Wōm sie na bezuch wcisły jake wegany, to na zicher2 mogecie im narychtować3 take karminadle. Kōnzystyncja4 majōm podobno do miysa5, fajnie smakujōm, ku tymu [...] Artykuł

Chop w kuchni
Jak zrobić steki z wołowiny? Pomysł na danie z grilla 109

Steki z wołowiny to zarazem prosta i najtrudniejsza potrawa. Steki to mięso wołowe poddawane dość krótkiej obróbce termicznej, ale bardzo często bywa tak, że ich nieprawidłowe

SMYKWKUCHNI
Naleśniki a’la bolognese 95

Przepis na naleśniki a’la bolognese Jak dla mnie naleśników nigdy za wiele. Robiłem już naleśniki zapiekane z warzywami , gdzie wylądowała m.in. cukinia, papryka i

Blendman
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 112

Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem. To kolejny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego w wersji wytrawnej. Bardzo lubię połączenie szparagów z szynką Masło, parmezan

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
146.Leniwy, smaczny obiad, czyli: pieczone gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i tartą marchewką z dodatkiem nasion chia (bez 151

      Wiosna to taki piękny czas, gdy poza truskawkami, młodymi ziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest

Symfonia Smaków
Sałatka z kaszą gryczaną i liśćmi rzodkiewki 120

Wiosenna sałatka z warzywami, jajkami oraz kaszą gryczaną jest lekka, smaczna i pełna naturalnych witamin. Do zrobienia sałatki wykorzystałam również liście rzodkiewki.

Przepisy Kulinarne
Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem 124

Domowe pierogi to klasyka polskiej kuchni, która ma tysiące odsłon. Moja propozycja to wiosenne, wypełnione po brzegi farszem ze świeżej i młodej botwiny, polane koperkowo-orzechowym

Szalona Kuchnia Eweliny
Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą 151

Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą  Zapraszam na kruchego i delikatnego w smaku królika, na

Wino Francja Kuchnia
Risotto z grzybami leśnymi 80

Ubiegły rok był bogaty w grzyby leśne, było ich naprawdę bardzo dużo. Zapewne w Waszych zamrażarkach i słojach nadal są przechowywane te dobrodziejstwa. Chcę Was zaprosić

Kuchnia Beaty
Placki z cukinii 106

Powoli zaczynamy sezon na świeże warzywa, nie mogło więc zabraknąć cukinii,  a jeśli cukinia to koniecznie muszą byc placki!!! Składniki: 1 średnia młoda cukinia lub

Malinowo w kuchni
Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem 101

Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem to przepyszny i banalnie prosty do przygotowania dodatek do różnego rodzaju mięs i ryb lub jako samodzielna przekąska. Naprawdę

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania