Maj i czerwiec to czas truskawek, rabarbaru i zielonych szparagów. Stąd szybkie, proste, ale pełne smaku wiosenno-letnie pęczotto z zielonymi szparagami i młodą cukinią. Cudownie
Fitsweet.meSkładniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 5 ząbków czosnku 2 cebule garść gałązek świeżych ziół (tymianek, majeranek, rozmaryn) - lub po 1/2 łyżce suszonych 50
Qchnia po prostuKeby1 Wōm sie na bezuch wcisły jake wegany, to na zicher2 mogecie im narychtować3 take karminadle. Kōnzystyncja4 majōm podobno do miysa5, fajnie smakujōm, ku tymu [...] Artykuł
Chop w kuchniSteki z wołowiny to zarazem prosta i najtrudniejsza potrawa. Steki to mięso wołowe poddawane dość krótkiej obróbce termicznej, ale bardzo często bywa tak, że ich nieprawidłowe
SMYKWKUCHNIPrzepis na naleśniki a’la bolognese Jak dla mnie naleśników nigdy za wiele. Robiłem już naleśniki zapiekane z warzywami , gdzie wylądowała m.in. cukinia, papryka i
BlendmanSzparagi w cieście francuskim z szynką i serem. To kolejny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego w wersji wytrawnej. Bardzo lubię połączenie szparagów z szynką Masło, parmezan
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWiosna to taki piękny czas, gdy poza truskawkami, młodymi ziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest
Symfonia SmakówWiosenna sałatka z warzywami, jajkami oraz kaszą gryczaną jest lekka, smaczna i pełna naturalnych witamin. Do zrobienia sałatki wykorzystałam również liście rzodkiewki.
Przepisy KulinarneDomowe pierogi to klasyka polskiej kuchni, która ma tysiące odsłon. Moja propozycja to wiosenne, wypełnione po brzegi farszem ze świeżej i młodej botwiny, polane koperkowo-orzechowym
Szalona Kuchnia EwelinyKrólik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą Zapraszam na kruchego i delikatnego w smaku królika, na
Wino Francja KuchniaUbiegły rok był bogaty w grzyby leśne, było ich naprawdę bardzo dużo. Zapewne w Waszych zamrażarkach i słojach nadal są przechowywane te dobrodziejstwa. Chcę Was zaprosić
Kuchnia BeatyPowoli zaczynamy sezon na świeże warzywa, nie mogło więc zabraknąć cukinii, a jeśli cukinia to koniecznie muszą byc placki!!! Składniki: 1 średnia młoda cukinia lub
Malinowo w kuchniMłode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem to przepyszny i banalnie prosty do przygotowania dodatek do różnego rodzaju mięs i ryb lub jako samodzielna przekąska. Naprawdę
Oryginalny smak