Ostrzejszy aromat dzięki cebulce nadaję sałatce wyrazistego smaku. Rodzinne spotkanie, więc na stole zagościła sałatka. Standardowa, którą każdy uwielbia z ryżem i bardzo prosta z łatwo
Zdrowie i pysznie na talerzuKurczaka z pieczarkami zawiniętego w ciasto francuskie zna chyba każdy. Wydaje mi się, że jest to tak świetne danie, a jednocześnie dosyć proste do przygotowania, że
Smaki Na TalerzuBigos z młodej kapusty i pomidorów wzbogaca nasze sezonowe przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty. W czerwcu kupiliśmy już dwie dorodne główki młodej kapusty, z których zrobiliśmy
niecodziennikparyLato to chłodniki, lato to najpiękniejsza z polskich zupa, czyli różowa botwinka. Tej królowej wiosny i lata nie może zabraknąć na naszym stole. Uwielbiam botwinkę, zarówno
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki 1 duży por, 140 g pomidorków koktajlowych 400 g pieczarek 1 szklanka bulionu 3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki mąki olej 1 pęczek pietruszki 1
Moje WyrobyPrzepyszne placki z kaszy gryczanej z boczkiem i parmezanem to danie bardzo proste i dość szybkie w przygotowaniu. Posiłek idealny dla miłośników sytego jedzenia. U mnie
Blog kulinarny S9.PLPizza na winie, czyli pizza z tego co w lodówce . Kiedyś usłyszałam od koleżanki z pracy, że moje przepisy na pizzę są najlepszy na świecie. A
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięColeslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu to moja propozycja na letnią, świeżą surówkę. Nie wiem czy wiecie, ale liście chrzanu są jadalne. Tych większych używa
Dorota SmakujeMakaron z zielonymi szparagami, czerwoną papryką i szynką parmeńską to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Teraz, gdy mamy sezon na szparagi, musicie koniecznie wypróbować ten
Natka PietruszkiRolady, kluski śląskie i czerwona kapusta. Dla mnie, idealny zestaw obiadowy. Najczęściej rolady robię ze schabu, bo takie lubimy najbardziej. Do środka rolady, wkładam
Agusiowe smakołykiKuchnia polska po raz kolejny. Tym razem przenosimy się w Bieszczady i proponujemy zweganizowaną wersję łemkowskich placuszków z kapusty kiszonej. Nasze fuczki od innych wyróżnia również
Roślinożerni urlopowiczeSkładniki : 60 dag wątróbki wieprzowej 60 dag tłustego, surowego boczku 2-3 jajka 1 duża cebula mały pęczek szczypiorku lub koperku 3 łyżki bułki tartej sól
Proste Potrawy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z żołądków drobiowych nie pojawia się w naszym codziennym menu zbyt często. Wiele z nas nie przepada za podrobami i wykorzystuje w
Przepiski.plPrzepyszna, gęsta i sycąca “Zupa z soczewicy z batatami i fasolą. Wyjątkowo zdrowa, pełna białka pochodzącego od strączków, a na dodatek wegańska. Dzięki przyprawom takim
Moja Delicja