Składniki: 250 g fileta z ulubionej ryby 1/2 pęczka szparagów 1 mała cukinia 1/2 pora 250 g boczniaków 200 g fasolki 200 g mrozonego groszku 25
czarrna od kuchniJeśli lubisz bliskowschodnie smaki, sałatka tabbouleh bezwzględnie przypadnie ci do gustu. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które najpewniej i tak znajdują się już
okolicepalnika.plKotlety mielone z indyka w płatkach owsianych to pyszne urozmaicenie tradycyjnych mielonych, które znają wszyscy. Mięso z indyka jest zdrowsze i lżejsze od wieprzowego, a
Di gotujeMłoda kapusta z boczkiem to sposób na wykorzystanie tego sezonowego warzywa. Łapcie przepis bo tylko teraz w maju i czerwcu na straganach można spotkać młodą kapustę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięStir-fry z łodygą brokuła Nie lubisz marnować jedzenia? Ten przepis, to sposób na wykorzystanie łodygi brokuła, która jest zazwyczaj wywalana. Ostatnio wparowała na mój stół
BlendmanSkładniki: 1 pęczek młodej włoszczyzny 2 pęczki botwiny 10 średniej wielkości młodych ziemniaków 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 150 ml śmietanki 30
Qchnia po prostuDzięki prostej sztuczce twój kurczak pieczony w piekarniku będzie cały rumiany i równomiernie przejdzie smakiem przypraw, a do tego wygląda tak, że ślinka cieknie. Po prostu
Kulinarna PolskaPrzepis pochodzi od pani Mireli . Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Tarta ze szparagami to danie idealne dla osób na diecie wegetariańskiej. Ciasto: 250g mąki 125g zimnego
Smaczne PotrawyZapiekanka z ryżem i brokułami Znasz serek z ziemniaka ? Ja go uwielbiam do tego stopnia, że postanowiłem oprzeć na nim dzisiejsze danie. Inspirując się nim, zrobiłem
BlendmanKeto pizza to najlepszy przykład na to, że dieta ketogeniczna nie musi oznaczać serii wyrzeczeń i pożegnania się raz na zawsze z naszymi ulubionymi smakami. Nie
ZGruntuFitTo już 2 lata minęło jak “Szkoła na widelcu” przyjechała na Śląsk, by przeprowadzić warsztaty na temat żywienia dzieci, w trakcie których Grzegorz Łapanowski zaproponował nam
Bernika - moj kulinarny pamietnik5 / 5 ( 8 votes ) Paprykowe gołąbki w młodej kapuście Gołąbki zawsze pojawiają się na naszym stole w momencie, kiedy pojawia się młoda kapusta w sklepach. Wolę
Ogrodnik w podróżyGęsty, bardzo aromatyczny sos ze świeżą siekaną bazylią i jogurtem naturalnym Najczęściej polewam nim sałatę, ale jest też świetnym dipem do przekąsek (krakersów, paluszków, wędlin, gotowanych
Kulinarny S.O.S.Jołdło1 ze woka znojdymy nojpryndzyj2 we kuchni ze dalekego wschodu, choć joł musza Wōm pedzieć3, że lubia ta patelnia, bo kans4 sie do ni zmieści [...] Artykuł
Chop w kuchni