Wegańskie gołąbki z włoskiej kapusty z sorgo 172Sorgo w Polsce jest mało popularne, choć co raz częściej można spotkać na sklepowej półce. Należy do rodziny traw i choć jest bardzo łatwe w uprawie
Kucharzyca
Cheeseburgerowa patelnia 197Do przygotowania potrzebujemy: Wołowina mielona– 400g Młoda kapusta- 70g Śmietana 30%- 110g Ser cheddar- 250g Masło- 35g Ser śmietankowy- 30g Koncentrat- 20g Smalec- 20g Woda- 100ml
serzmiesem
Kurczak po koreańsku 193Wielu z nas korzysta z przepisów zamieszczonych w internecie. Jedną z moich ulubionych stron jest Kwestia Smaku. Dziewczyna, która tworzy ją już dobre kilkanaście lat wie
Emskie Smaki
Skrzydełka ze śliwką zawinięte w boczek pieczone na marchewkach 157Skrzydełka ze śliwką zawinięte w boczek . Te skrzydełka serwuję od lat i na nie jednej sobotniej imprezie zrobiły furorę. Tym razem wprowadziłam pewną zmianę. Dostałam wielki
Tajemnice Smaku
Indyk w młodej kapuście 245Składniki: 400 g fileta z indyka 1/2 główki młodej kapusty 2 cebule sól, pieprz czubryca czerwona pieprz ziołowy ocet balsamiczny maggi 1/2 łyżki sosu chili 2
czarrna od kuchni
Ryż na mleku o smaku Grzańca – ciepłe śniadanie 155Ryż na mleku o smaku Grzańca przygotowałam bo jakoś szaro za oknem, buro, pochmurnie i zimno w dodatku. Miałam ochotę na ciepłe, rozgrzewające, sycące, aromatyczne śniadanie
Dorota Smakuje
Pieczone szparagi w boczku -musisz spróbować w maju! 151Pieczone szparagi w boczku to jeden z najsmaczniejszych sposobów przygotowania tego warzywa. Aromatyczny boczek wędzony podkreśla delikatny smak szparagów a proces pieczenia wydobywa z nich co
Dorota Smakuje
Dzikie rośliny – liście klonu w sosie pieczarkowym 173Dzikie rośliny – liście klonu w sosie pieczarkowym Używacie w swojej kuchni dzikich roślin, jadalnych chwastów , kwiatów? To temat, który obecnie coraz bardziej staje się popularny
Dorota Smakuje
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 139Powiem Wam, że przez długi czas opierałam się pierogom na słodko. Znałam ich smak z dzieciństwa i bardzo je lubiłam, jednak kiedy zabierałam się za ich
Be Fit Be Strong
Zupa z trzech serów 146Ta zupa to wypadkowa tego co ostatnio leżało w lodówce, czyli nadmiar serów. I gdyby nie to że były to sery pleśniowe to pomyślałabym ze już
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Taco ziemniak 179Taco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLeny
Focaccia serowa 165Focaccia jest jednym z najpopularniejszych rodzajów chleba we Włoszech, z długą historią sięgającą odległych czasów wczesnej kultury starożytnej Grecji i Etrusków, którzy mieszkali w północno-środkowych
RafalCook
Kotlety z kaszy jęczmiennej 210Takie małe urozmaicenie, czyli kotlety z kaszy jęczmiennej. Danie trochę bardziej kaloryczne jak sama kasza ugotowana kasza, ale smakują naprawdę wyśmienicie. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej
tyfranbox
Tarta ziemniaczana ze szparagami i kurczakiem 192Kiedy mam ochotę na tartę, ale nie koniecznie chcę mi się „bawić” w wyrabianie ciasta, wtedy z pomocą przychodzi ten prosty przepis na pyszną
Smaki Armine