obiad - 95112 przepisów (strona:2774/6341)

Kurczak w krakersach z puree BBB 164

dobić do kury na 100 sposobów bo głowa pomysłów jest hehehe jak narazie wersja nr.5. Tą potrawę zaczerpnąłem z kuchni mojej mamy, często przygotowywała nam tą wersje na niedzielny obiad. Przepis prosty nie skomplikowany - najdłużej schodzi z namaczaniem kury ale o tym później. Kurczak wychodzi soczysty mięciutki a otoczka z krakersów dodaje smaczka :) Jako dodatek wersji fit puree BBB (brukselka

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Domowy ,,kebab'' 189

takich miejscach omijam szerokim łukiem, a gdy mam ochotę to robię sobie w domu moją wersję tego tureckiego przysmaku :) Domownicy zadowoleni bo im smakuje. Kilka prostych składników i pyszny obiad gotowy. W sklepie żona się ze mnie śmiała bo stałem z 5 min i zastanawiałem się czy tortilla czy pita do kebaba - ostatecznie padło na drugą opcję. Upieczone chrupkie mięsko

Smacznie Pysznie Kalorycznie
DONUTY BATATOWE 172

jest tu ktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY

Kuchnia w oparach
WINNA GRUSZKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 157

się z tym zgadzam zwłaszcza, że wino jest nie tylko pyszne ale również posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Oczywiście nie mówię, ze pić kilka butelek dziennie, ale 1 kieliszek do obiadu na pewno nie zaszkodzi. Do tego dania wykorzystałam wino czerwone. wino czerwone jest zdrowsze niż białe ponieważ w procesie fermentacji wykorzystuje się też ich skórkę, która jest źródłem polifenoli. czerwone

Kuchnia w oparach
Cukinie z mięsnym farszem z dodatkiem sera wędzonego/ z soczewicą i pomidorowo- paprykowym akcentem 212

Danie to można podać zarówno na obiad, jak i w formie przystawki, jeśli pokroimy cukinię na mniejsze kawałki. Można też oczywiście wykorzystać bakłażan, jeśli ktoś woli. Zestawienie łagodnego farszu w jednym przypadku, z bardziej wyrazistym sprawi, że potrawa każdemu przypadnie do gustu. Przekonajcie się sami. Składniki na 4 połówki cukinii: Wersja 1 2 cukinie ok. 150 g mięsa mielonego wieprzowego

Pyszny Duet
Wiosna, wiosna, czyli wegetariańska zupa szczawiowa 205

wiosnę jakoś bardziej mamy ochotę na zupy. Agata wychodzi naprzeciw naszym smakom i oczekiwaniom kulinarnym, proponując wyrazistą zupę szczawiową. To danie w wegetariańskim stylu. Klasyczne, idealne na rodzinny obiad. To pyszna porcja witamin na talerzu. Agata robi najczęściej tę zupę ze szczawiu z własnego ogródka. Ale kiedy wczesną wiosną jeszzce go nie ma, to korzysta ze szczawiu ze słoiczka. Radzi

KulinarneImpresje.pl
Pieczone polędwice z indyka 183

Polędwice z indyka pieczone w marynacie. Na ciepło pokrojone w grubsze plastry idealne do obiadu. Na zimno idealne do kanapek. Mięso soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Nie wymaga od nas zbyt wiele pracy. Hop do piekarnika i gotowe:) Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Szczególnie polecam polędwiczki z indyka w sosie własnym. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś

O kuchni z uczuciem
Wiosenna zupa jarzynowa. 207

Teraz myślę, że być może była w zmowie z moją żoną. Ona chciałaby od dzisiaj jeść taką zupę codziennie! I co teraz? Blog poświęcony jednej zupie? Czy dwa równoległe obiady każdego dnia? ;) Składniki: 1 kalarepa 1 mała cukinia 2 większe młode ziemniaki 1 szklanka zielonego groszku 3 garście młodego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku 1/2 łyżeczki tymianku

zadanie-gotowanie
PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU 276

Wspaniałe jako dodatek do mięs i ryb, ale również wyśmienite... Artykuł PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Indyjskie saag tofu 219

zielenina. W towarzystwie indyjskich przypraw i innymi dodatkami jadana jest z  chlebkami naan , chlebkami roti albo ryżem. Połączone z doprawionym tofu okazało się strzalem w dziesiątkę na piątkowy obiad. Składniki (4 porcje) -350 g naturalnego tofu -500 g liści szpinaku -1 cebula -1 duży pomidor -2,5 cm kawałek świeżego imbiru -2 ząbki czosnku -3 łyżeczki oliwy z oliwek

Zielona Kuchnia
Zupa krem z ziemniaków 150

idealnie komponuje się także z chrupiącym boczkiem. Zupę krem z ziemniaków wzbogacam słodką śmietanką lub mlekiem, także kokosowym. Zupa krem, gładka pachnąca warzywami i czosnkiem, idealna na szybki zdrowy obiad. Jest apetyczna, moja, najlepsza jaką się zajadamy o każdej porze roku! SKŁADNIKI: ok. 1,5 l wywaru warzywnego 5 ziemniaków 4 ząbki czosnku 1 duża cebula masło 2 liście laurowe

Zasmakuj Kuchni
Surówka z marchewki, mango i kopru włoskiego 196

któregoś dnia przeżyłam nalot koleżanek Milenki, które tłumnie chciały zjadać „krojone jabłuszka” (u nas dzieciaki jako przekąski zjadają krojone owoce i warzywa) i wszystkie jabłka tuż przed obiadem mi zniknęły. Przejrzałam zawartość lodówki. Znalazłam mango, bulwę kopru włoskiego z natką i z „braku laku” powstała taka surówka. Okazało się, że jest to świetna alternatywa dla tradycyjnej

Dietolog
Łosoś pieczony w panierce z komosy ryżowej 241

zdać się na mnie i skorzystać z mojego przepisu na surówkę z marchewki, mango i kopru włoskiego ) i mamy super smaczny, pełnowartościowy posiłek. Idealnie sprawdzi się na późny obiad czy kolację, szczególnie dla osób z cukrzycą, bo jest w nim stosunkowo niewiele węglowodanów. U mnie w domu wszyscy bardzo lubią quinoę, zresztą łatwo to zauważyć, bo dość często pojawia się

Dietolog
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 263

samym początku chciałbym zaprosić na świeżo otwartego, mojego instagrama, na którym wcześniej dowiecie się co ciekawego można zrobić na obiad. Tam również pokazuję swoje podróże kulinarne. Nazwa to @tasteofimagination Ostatnimi czasy wróciła moja miłość do wszelkiego rodzaju babeczek. Kiedy wczoraj dowiedziałem się, że niebawem mają wpaść do mnie goście, to musiałem coś szybko wymyślić. Ze składników, które raczej każdy

Taste of imagination
Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami 322

Polędwica wieprzowa faszerowana musem brokułowym i suszonymi morelami to propozycja na ciekawy niedzielny obiad. Delikatne mięso wieprzowe, zawinięte w owędzany boczek, by było wilgotne i aromatyczne, a wewnątrz wkładka w postaci musu brokułowego z dodatkiem owoców, które po ususzeniu mają szlachetny smak. Danie pyszne, miękkie, i bardzo smaczne. Idealnie smakuje z pieczonymi ziemniakami (przepis tutaj i tutaj ). Myślę, że fajnie

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania