obiad - 94612 przepisów (strona:2778/6308)

Pieczone parówki w cieście francuskim 254

jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Artykuł Pieczone parówki w cieście francuskim pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Barszcz ukraiński 197

przez praskę czosnek. Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut. Podajemy na ciepło i przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pieczeń rzymska z jajkiem 973

jajkiem podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie.  Moja pieczeń z mięsa wieprzowego pachnie ziołami. Taki piękny klops to również świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam podawać go z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń bardzo dobrze smakuje również na kanapki

AniaGotuje.pl
BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W SOSIE CHRZANOWO-ŚMIETANOWYM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 252

Biała kiełbasa to jedno z tych dań, które gości na Wielkanoc w większości polskich domów. Jeśli do tej pory podawaliście ją po prostu z wody lub

Ola la LCHF
Szybka pasta z kurczaka 152

Witajcie :)   Czasami tak jest że zostanie nam kawałek kurczaka z obiadu, no i co tu zrobić jak mamy je dwa lub jeden. Ja w takim przypadku najczęściej robię pastę na chleb. Jest pyszna i mięso nam się nie zmarnuje.Polecam wypróbować :) Składniki : 2 kawałki upieczonego kurczaka np: udka 2 małe korniszoany 1 mała cebulka sól, pieprz czarny do smaku szczypta

Sama słodycz i szczypta chili
FILET Z KURCZAKA PIECZONY Z CEBULKĄ I SMAŻONY MAKARONEM 163

Pyszny  kurczak pieczonyw prażonej cebulce ze smażonym Makaronem Chow Mein i warzywami , to idealna propozycja na obiad i nie tylko.Lubicie? My bardzo :) Polecam każdemu.  SMACZNEGO :)  SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: Mięso 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej (jeśli lubimy) 5 łyżek suszonej

Gotowanie Patki
Pizza Margherita 215

koktajlowe i przez chwilę zapiec. Po wyjęciu pizzy z piekarnika możemy jeszcze dodać na górę pizzy świeże liście bazylii. Artykuł Pizza Margherita pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lody z arbuza 153

wedle uznania. Do mrożenia używam sylikonowych foremek. Gotową masę arbuzową przelewam do foremek i odstawiam do zamrażalnika. Artykuł Lody z arbuza pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grzane wino z owocami 211

przez około 4 minuty. Przez cały czas nie zagotowywać. Gotowe, gorące wino przelewamy do kieliszków i podajemy. Artykuł Grzane wino z owocami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sos czosnkowy 145

było grudek w sosie, zawsze używam do wymieszania blendera. Gotowy sos odstawiamy do lodówki, żeby przegryzł się smakiem. Artykuł Sos czosnkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grillowana kukurydza 144

masłem i posypujemy solą. Każdą kolbę zawijamy osobno w folię spożywczą. Zawinięte kolby grillujemy przez ok. 10-15 minut. Artykuł Grillowana kukurydza pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Krążki cebulowe 229

onion rings umieść na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Serwuj od razu. Najlepsze zaraz po usmażeniu. Artykuł Krążki cebulowe pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Buraczki na rukoli 142

przyrządzone buraczki mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do obiadu czy wędlin lub pasztetów. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore

Kulinarne przemyslenia
Makaron z tuńczykiem, cytryną, rukolą i soczewicą 209

który po otwarciu może stać w lodówce dość długo, to produkty w jakie możecie zaopatrzyć wcześniej Waszą spiżarnię. Do tego świeża rukola oraz cytryna, i mamy składniki na prosty obiad. W trakcie gotowania makaronu (u mnie Bavette, ale można użyć Spaghetti) przygotowywany jest szybki sos: na oliwie podgrzewamy kapary, skórkę i sok z cytryny, tuńczyka i soczewicę z puszki. Dodajemy

Moja Delicja