Makaron z cukinią i kurczakiem 242Makaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 262Artykuł Czekoladowy sernik z polewą czekoladową pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Babeczki z żurawiną 211Pieczemy przez 20-25 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Po ostudzeniu możemy delikatnie oprószyć babeczki cukrem pudrem. Artykuł Babeczki z żurawiną pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z dyni 192wysuszyć i po dotknięciu powinna być sprężysta. Po upieczeniu odkładamy do wystudzenia. Podajemy z bitą śmietaną lub lodami. Artykuł Tarta z dyni pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto śliwkowe 218kruszonką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Gotowe ciasto należy ostudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Ciasto śliwkowe pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta czekoladowo karmelowa 347gładkiego sosu czekoladowego. Masę czekoladową wylewamy na schłodzoną masę karmelową. Całość musimy schować do lodówki do całkowitego stężenia. Artykuł Tarta czekoladowo karmelowa pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Fondant czekoladowy 226piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Delikatnie wyciągamy z foremki na talerzyk. Możemy podawać z lodami lub bitą śmietaną. Artykuł Fondant czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kopytka ze szpinakiem i masłem tymiankowym 205rondelku, gałązkę świeżych ziół. W przepisie tym, nie podam Wam również konkretnych ilości, bo wiem, że są tacy co wszystko skrupulatnie odmierzają miareczkami. A mi może zostać z obiadu 300g ziemniaków, komuś innemu inna ilość i już nie zrobi kopytek ze szpinakiem, bo ilości nie te. Ten wpis powstał jako inspiracja dla Was, do poszukiwania takich dań, w których można
Mieszam w Garnku
Poniedziałek: Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 186mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką sałatkę można też śmiało podać jako przystawkę podczas proszonego obiadu. Polecamy! Sałatka stanowi kompilację różnych przepisów, głównie z amerykańskich blogów. Od siebie dodaliśmy kaszę jaglaną, aby danie było bardziej sycące. Dlaczego warto jeść buraki Pieczone buraki nie tylko świetnie smakują
Niedzielny kucharz
Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka 186Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie
Ogrodnik w podróży
„zloto” sw. Hildegardy czyli miod z wszewłoga gorska i gruszkami 178zagotować krótko ,przełożyć do wyparzonych słoiczków i przechowywać w lodówce (można też porcjami zamrozić). Przed śniadaniem zjadamy 1/2 łyżeczkę na czczo popijając szklanka ciepłej wody , 1 łyżeczka po obiedzie i popić szklanka cieplej wody, 2 łyżeczki wieczorem: można rozpuścić w ciepłej wodzie, Smakuje lekko pikantnie i bardzo, bardzo ziołowo. Kuracja odtruwająca trwa 2-3 tygodnie. leczenie
w mojej kuchni
Szybkie bułki pszenne 183Bardzo lubię domowe pieczywo, bardzo chętnie bym je piekła ale te drożdzowe mają jeden minus, długo się je robi więc jak rano zacznę to na obiad zjem ;) A jak zrobię na noc to rano już nie są takie pyszne. Co prawda ratuje je mikrofala ale chrupkości w nich już nie ma. Przeszukując internet w poszukiwaniu jakiegoś fajnego przepisu na domowe
Życie zaczyna się w kuchni
TOSKAŃSKI GULASZ Z FASOLI 273Sycące i rozgrzewające danie w sam raz na chłodne dni.... Artykuł TOSKAŃSKI GULASZ Z FASOLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Pieczeń z biodrówki 241Biodrówka to jest bardzo dobre mięso, warto o niej pamiętać. Ja jeden kawałek miałam z kościem. Przy kościu zawsze mięso ma lepszy smak i nadaje pieczeni
Kuchnia Pokoleń
Placuszki bananowe z masłem kokosowym 243córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem przygotowałam je z bananem i dodatkiem masła kokosowego. Placuszki są niezwykle maślane, delikatne w smaku. Podane z owocami stanowią znakomite śniadanie lub obiad dla maluszków. 1,5 banana 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki masła kokosowego 1 łyżka cukru kokosowego Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki
VioletoweKucharzenie