Składniki: 1,5 kg gruszek,obranych 8 łyżek odszumowanego miodu (słoik wstawiamy do bardzo ciepłej wody i zbieramy pianę, która pojawi się na wierzchu ,aż miód będzie czysty i ten czysty dodajemy), 100g mieszanki ziołowej z wszewłogą górską. Wykonanie Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i gotujemy do miękkości w malej ilości wody,byle były zakryte. Odcedzamy, wodę odlewamy. Miękkie gruszki miksujemy z miodem i mieszanką ziołową. Tak przygotowane zagotować krótko ,przełożyć do wypa... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..