obiad - 94112 przepisów (strona:1672/6275)

Bulgur z pieczarkami i arbuzem – zero waste 104

kandyzowanego arbuza do których to dań właśnie tej jasnej części się używa. Ja postanowiłam potraktować go jako warzywo dyniowate i dodać do pieczarkowego sosu, który był w planach na obiad. Powiem wam, że to był dobry pomysł. Smak niewyczuwalny – arbuz wkomponował się w sos. Danie wyszło większe objętościowo a moje poczucie, że uratowałam przed wyrzuceniem jedzenie bardzo przyjemne

Dorota Smakuje
PLACKI Z CUKINII 5802

podjadanie warzyw dla wybrednych smakoszy. Placuszki z  cukinii uwielbiają dorośli i dzieci. Najlepsze jest to, że możemy podać te placuszki jako przekąskę, przystawkę, na kolację, a nawet lekki obiad. W tym przepisie mąkę pszenną można zastąpić bezglutenową. Mąka działa jak środek wiążący, więc inne mąki będą równie dobrze działać.     Placki z cukinii najlepiej smakują świeże, jednak

Moja Książka Kucharska
Leczo z wołowiną 112

mięsny, w którym dominuje papryka i pomidory. To jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. W okresie letnim, kiedy sezon na wspaniałe pomidory i paprykę, bardzo często je gotuję na obiad czy na kolacje. Dzisiejsze leczo przygotowałam na wołowinie, która niesamowicie podbija smak dania. To dzisiejsze leczo to takie trochę danie w duchu zero waste. Kawałek wołowiny bez kości często wykorzystuję

Dorota Smakuje
Pieczone pulpeciki z fasolki 62

razem mam dla Was pomysł na pyszny obiad. Pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej sprawdzą się idealnie! Są wspaniałe nie tylko dla wegetarian. Najlepiej smakują z kaszą i świeżą sałatką. Polecam także dzieciom Tak wyglądają po upieczeniu Pieczone pulpeciki z fasolki – składniki (10 porcji): fasolka szparagowa, około 400g, ser żółty gouda w kostce, 100g, 1 mała czerwona cebulka, 2 ząbki

Natka Pietruszki
MAKARON Z SOSEM Z CUKINII 99

MAKARON Z SOSEM Z CUKINII W dzisiejszym poście zapraszam na bardzo pyszny i sycący obiad. W porze gdy cukini i kabaczka jest bardzo dużo - to danie często gości w moim domu.  Składniki: ok 25-30 dkg. kiełbasy lub boczku wędzonego 1 cebula 1 większa cukinia/kabaczek  paczka makaronu 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich lub oregano sól, pieprz olej

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ryż z cukinią 110

cukinią to proste danie, które przygotujemy w kilka minut i z całą pewnością zachwyci nas swoim smakiem i prostotą w połączeniu składników. Kilka składników, odpowiednie przyprawy i aromatyczny, smaczny obiad gotowy. Przeczytaj również: Ryż z warzywami i kurczakiem Poniżej znajdziecie listę składników oraz przepis… Składniki ryż 1 cukinia 1 cebula olej do smażenia pieprz 3-4 łyżki sosu sojowego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi z kurczaka a'la caprese 115

Pomysł na szybki, zdrowy i nienudny obiad z piersi kurczaka? Tak, dzisiaj taki na blogu. Piersi po włosku a'la caprese. Do tego upieczone w folii, czyli bardziej ugotowane, niesmażone i nieduszone. Przygotowany w ten sposób kurczak jest soczysty i bardzo smaczny. Z dodatkami typowo włoskimi jak pomidory, bazylia i mozzarella to tak jakbyście się przenieśli do włoskiej knajpki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z sosem pomidorowym i tuńczykiem 106

Tarta z pomidorowym sosem, pysznym tuńczykiem oraz warzywami to idealny pomysł na obiad, który na świeżym powietrzu będzie smakował jeszcze lepiej. Skusicie się? Składniki: Wypełnienie: 1 puszka tuńczyka 1/2 czerwonej cebuli 5 suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych Garść rukoli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Ciasto na formę 32 cm: 2 szkl. mąki 80 g masła

Czarnawisienka
Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru 115

szybkowaru. Gotowanie zupy to jedynie 10 minut plus pięć na obieranie i krojenie warzyw. Lekka a przy tym sycąca zupa warzywna. Teraz w letni czas wystarczy na cały obiad! Kilka prostych składników i można ugotować smaczne danie. Bazą jest cebula i oliwa plus seler i ziemniaki a także pęczak i soczewica by było bardziej treściwie i różnorodnie. To gotujemy

Dorota Smakuje
Udziec z indyka w marynacie musztardowej z czosnkiem 97

Udziec z indyka w marynacie musztardowej z czosnkiem doskonale sprawdzi się na pyszny obiad oraz po ostygnięciu jako dodatek do kanapki. Mięso z indyka jest bardzo wartościowe, niskokaloryczne i lekkostrawne oraz zawiera sporą ilość łatwo przyswajalnego białka. Zaprezentowany udziec wychodzi bardzo aromatyczny, mięciutki i delikatny. Koniecznie sami to sprawdźcie! Udziec z indyka w marynacie musztardowej z czosnkiem - składniki: około

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania