Szybka surówka do obiadu? Proszę bardzo! Surówka z pora i jabłka w nieco łagodniejszej wersji dla najmłodszych. Bardzo delikatna i aromatyczna. Polecam! Surówka z pora i jabłka – składniki: 1 jabłko, 1 por, płaska łyżka dobrej jakości majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, mała szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw odkrawamy końce pora i przekrawamy go na pół, a następnie
Natka PietruszkiSzybka, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z papryką zieloną i selerem naciowym. Idealnie się sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub do grilla. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 zielona papryka 2 pomidory 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka koperku majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski. Paprykę
magiczna kuchnia KasiPyszna, prosta sałatka z dressingiem na bazie jogurtu oaz majonezu. Idealna na letnią kolację, a nawet obiad. Taką sałatkę można podać również w wersji z tortillą czy właśnie kebabem i zrobić sobie taki pyszny domowy fast food . Składniki: kilka liści zielonej sałaty 1 pomidor 1 ogórek plaster żółtej lub czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 1 mała pierś z kurczaka
Healthy food explorerBrak pomysłu na obiad? Już go masz! Pęczotto czyli kasza pęczak przygotowana na wzór risotto z porem, mięsem z indyka i pieczarkami to idealna propozycja na proste i sycące danie. Minimum składników, a maksimum smaku to zasada, którą w kuchni lubię najbardziej. Przepis jest idealny nawet dla najbardziej opornych kulinarnie osób. Składniki do wykonania tego przepisu znajdziecie w każdym sklepie
Be Fit Be Strongkandyzowanego arbuza do których to dań właśnie tej jasnej części się używa. Ja postanowiłam potraktować go jako warzywo dyniowate i dodać do pieczarkowego sosu, który był w planach na obiad. Powiem wam, że to był dobry pomysł. Smak niewyczuwalny – arbuz wkomponował się w sos. Danie wyszło większe objętościowo a moje poczucie, że uratowałam przed wyrzuceniem jedzenie bardzo przyjemne
Dorota Smakujepodjadanie warzyw dla wybrednych smakoszy. Placuszki z cukinii uwielbiają dorośli i dzieci. Najlepsze jest to, że możemy podać te placuszki jako przekąskę, przystawkę, na kolację, a nawet lekki obiad. W tym przepisie mąkę pszenną można zastąpić bezglutenową. Mąka działa jak środek wiążący, więc inne mąki będą równie dobrze działać. Placki z cukinii najlepiej smakują świeże, jednak
Moja Książka Kucharskamięsny, w którym dominuje papryka i pomidory. To jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. W okresie letnim, kiedy sezon na wspaniałe pomidory i paprykę, bardzo często je gotuję na obiad czy na kolacje. Dzisiejsze leczo przygotowałam na wołowinie, która niesamowicie podbija smak dania. To dzisiejsze leczo to takie trochę danie w duchu zero waste. Kawałek wołowiny bez kości często wykorzystuję
Dorota Smakujerazem mam dla Was pomysł na pyszny obiad. Pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej sprawdzą się idealnie! Są wspaniałe nie tylko dla wegetarian. Najlepiej smakują z kaszą i świeżą sałatką. Polecam także dzieciom Tak wyglądają po upieczeniu Pieczone pulpeciki z fasolki – składniki (10 porcji): fasolka szparagowa, około 400g, ser żółty gouda w kostce, 100g, 1 mała czerwona cebulka, 2 ząbki
Natka PietruszkiMAKARON Z SOSEM Z CUKINII W dzisiejszym poście zapraszam na bardzo pyszny i sycący obiad. W porze gdy cukini i kabaczka jest bardzo dużo - to danie często gości w moim domu. Składniki: ok 25-30 dkg. kiełbasy lub boczku wędzonego 1 cebula 1 większa cukinia/kabaczek paczka makaronu 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich lub oregano sól, pieprz olej
Kulinarnie z Polką na Kresach