Wegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka
BlendmanUwielbiam bób pod każda postacią więc tym razem włożyłam go na talerz razem z kurczakiem. Efekt wyszedł znakomity więc polecam serdecznie do spróbowania. Mięciutki, aromatyczny bób
Moje Małe CzarowaniePortobello to przepyszne, olbrzymie pieczarki, w smaku obłędne, słodkawe i idealnie nadają się do nadziewania. Tym razem nadziałam je kaszą kuskus i kiełbasą wiejską. Efekt znakomity
Moje Małe CzarowanieNareszcie nadszedł czas, gdy w sklepach możemy kupić świeże owoce i warzywa w przystępnej cenie. Korzystając z okazji postanowiłam przygotować kaszotto z warzywami pełne minerałów i
Czekoladowa muffinkaMoja Książka kucharska przedstawia przepis na RISOTTO Z KURKAMI I POMIDORAMI. Kremowe, delikatne risotto z niesamowitym aromatem świeżych ziół oraz grzybów - z lekką nutą pomidorów. Całość
Moja Książka KucharskaTeraz mam w końcu trochę więcej czasu, więc mogę na nowo eksperymentować z przepisami i częściej publikować przepisy, bo jestem wstępnie po egzaminach. Wczoraj wykorzystałam
FitKotDziś zapraszam Was na kolejną, zdrową i sycącą sałatkę. Taka sałatka z Multigrano doskonale sprawdzi się również w formie obiadu, który możecie zabrać ze sobą do
Słodkie okruszkiJako, że paprykowy szał jest już dostrzegany u nas też danie z jej udziałem. Czerwona papryka to moja ulubiona z papryk bo ja właściwie lubię klasykę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiejsza propozycja jest idealna dla tych, którzy nie lubią zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. Smażymy raz w tygodniu większą ilość placków, które następnie chowamy do
Powiedz dietom nieDzisiaj Dzień Dziecka. Co dobrego przygotujecie swoim dzieciom z tej okazji? Moje dziecko co prawda jest już duże ale i jej należy się odrobina łakoci w
Bernika - moj kulinarny pamietnikMoje dzieci wprost przepadają za zupami. „Mama, jesce zupkę” – jak miło słyszeć taki słowa Bardzo się z tego powodu cieszę i dlatego tak
Słodkie okruszkiWiele osób zastanawia się co zrobić z burakami, które zostają z kwasu buraczanego, którego wykorzystali do barszczu. No właśnie, co z burakami? Naprawdę nic trudnego, można
magiczna kuchnia KasiKaszę uwielbiam, kaszę należy jeść i to jest bezdyskusyjne. Czy kaszę lubicie zajadać? jeśli nie to tym razem powinna Wam zasmakować z aromatycznym sosem porowym i
Moje Małe Czarowanieobiad zapewne będzie rosół, ale nie u mnie. Dlaczego? Może dla tego, że za nim nie przepadam, bo w dzieciństwie co niedzielę, patrzyły na mnie "wielkie oczy" z talerza i mi się po prostu przejadł. A może dlatego, że brakuje mi czasu, aby "pyrkał" sobie 3-4 godziny na gazie. Dzisiaj przepis na pyszną grochówkę, którą można szybko przygotować
Kuchnia w opałach