obiad na szybko - 16606 przepisów (strona:11/1108)

Tort malinowo-kokosowy 131

Przepyszny tort, który przygotowałam na urodziny Dominika. Z cudownym kokosowym aromatem i przełamującymi smak kwaskowatymi malinami. Świetnie będzie wyglądał na świątecznym stole - polecam! :)   Kocham piec

Cooking Monster
Tort bezowy z kremem kokosowym i owocami 136

Podobno beza to jedno z największych wyzwań każdego cukiernika-amatora, jest trudna w przygotowaniu, ale gdy zrobi się ją dobrze zapewnia niezapomniane doznania smakowe! Warto więc

Cooking Monster
Tarta z brokułem, boczkiem i pieczarkami 186

Obiad szybki, prosty i sycący! Tarta wytrawna to jeden z moich ulubionych patentów na szybki obiad . Zawsze mam w zamrażarce zachomikowaną porcję domowego ciasta na tartę . Zwykle wyrabiam je z przepisu: Idealne ciasto na tartę , choć czasami dla urozmaicenia używam tego patentu: Marchewkowe ciasto na tartę . Gdy mam akurat fantazję wyczyścić lodówkę z przeróżnych resztek jedzeniowych, właśnie tarta(...)tego mi służy. Rozmrożone ciasto oraz kilka zapomnianych składników lodówkowych tworzy niewielkim nakładem pracy pyszny i syty obiad . Gdybyście chcieli przyjrzeć się bliżej moim innym pomysłom na tartę, zapraszam: Tarta z serem feta i kurczakiem   Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami   Tarta ze szparagami, porem i pomidorami   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem   Tarta półkrucha

Grunt to przepis!
Tort tęczowy z masą twarożkową 126

Tort powstał przy połączeniu przepisu niezawodnej Pani Doroty z Moje Wypieki i mojej fantazji! :) No dobra, powiem szczerze - do pieczenia tortów przydałby mi się kompan, bo

Cooking Monster
Sałatka z grillowanym ananasem, serem halloumi i truskawkami 108

Lekkich sałatek ciąg dalszy... Zajadamy się nimi z Dominikiem od jakiegoś czasu i nie mamy dość! Istnieje tyle nieprawdopodobnie pysznych konfiguracji, a ta z pewnością do

Cooking Monster
Restaurant Week - Restauracja Sote - Nobo Hotel 83

Druga w tej edycji kolacja ambasadorska odbyła się w Restauracji Sote mieszczącej się w Nobo Hotelu . Oprócz świetnego towarzystwa towarzyszyło jej oczywiście wyborne jedzenie przygotowane przez

Cooking Monster
Restaurant Week - Stare Kino 108

Gdy rozpoczęła się wiosenna edycja Restaurant Week to wiedziałam, że muszę odwiedzić restaurację Stare Kino by Antoine Lopez . Nie jest tajemnicą, że pracuję w Hotelu Stare

Cooking Monster
Restaurant Week - Quale 109

W tym roku po raz kolejny mam zaszczyt być ambasadorem festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week Polska . Ta edycja jest bardzo bliska mojemu sercu, bo dotyczy problemu

Cooking Monster
Sałatka z grillowanym halloumi, mango oraz grejpfrutem 145

Ta sałatka to ambrozja! Zachwyci wszystkich, którzy kochają słodko-słone połączenia oraz sery z dodatkiem owoców. Grillowany lekko skrzypiący pod zębami halloumi w połączeniu z mango

Cooking Monster
Nie Lada Restobar - nowoczesny bar mleczny 89

Wiecie za co kocham dobre jedzenie? Za to, że łączy ludzi. A gdy dodać do tego jeszcze dobre wino, które rozwiązuje języki, to mamy przepis na

Cooking Monster
Rozgrzewający kompot z suszu 107

Kompot z suszu, czyli wigilijna klasyka. Pojawia się niemal na każdym świątecznym stole. W dzieciństwie kojarzył mi się z przymusem i czymś, co trzeba było wypić

Cooking Monster
Piernik czekoladowy z polewą krówkową 107

Idą święta, to czas mandarynek, Kevina na Polsacie i piernikowych pyszności! To najlepszy moment na to, by wybrać ulubiony piernik. Jeśli kochacie nie tylko korzenne przyprawy

Cooking Monster
Risotto z borowikami, brązowymi pieczarkami i tymiankiem 95

Nie jestem wielką fanką grzybów, najbardziej lubię pieczarki i rydze, resztę zaledwie toleruję... ale gdy poczułam niesamowity zapach suszonych borowików i koncentratu z grzybów leśnych to

Cooking Monster
Poutine serowy z kurczakiem 118

Poutine to kanadyjska potrawa przyrządzana z frytek, sosu pieczeniowego i cheese curds powstającego przy wytwarzaniu sera cheddar. Ja zainspirowana potrawami podawanymi w restauracji Pittu Pittu postanowiłam

Cooking Monster
Zupa porowo-serowa z gorgonzolą, gruszką i klopsikami 84

Jesień to dla mnie czas zup i eksperymentowania z nowymi smakami. Tak powstała ta zupa o naprawdę niebanalnym smaku. Przypadnie do gustu fanom słodko-słono-wytrawnych

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania