Lubicie marcepanowe cukierki? Ja w każdym razie uwielbiam, więc już wiecie jak powstała świąteczna Inka marcepanowa. Słodka, aromatyczna i doskonałe połączenie. Posypana migdałami tworzy idealną świąteczną
Pasja SmakuPrzepis autorski (mój). Koktajl jest niezwykle smaczny i bardzo syty, dlatego z powodzeniem zaspokoi głód, a przy okazji dostarczy mnóstwa energii i wartościowych składników odżywczych
Di gotujeSyrop jest aromatyczny i świetnie rozgrzewa. Do herbaty nada się idealnie, szczególnie do herbatki wypitej po powrocie z nart, łyżew czy innych zimowych szaleństw! Nie jest
Mania WypiekaniaKawa, która z pewnością Was rozgrzeję, nawet w mrozny dzień. W zimowe wieczory nie ma nic lepszego niż książka, koc i pyszna kawa. Jeśli tak jak
Domowa cukiernia EwyPłynne pokrzepienie wśród zmagań i znojów przedświątecznych porządków :) Podczas porządków przedświątecznych odkopałam spod zalegających w pawlaczu kartonów moją przedpotopową sokowirówkę , w spadku od Rodzicielki dawno temu
Grunt to przepis!Bardzo słodka czekolada o aromacie marcepanu. Rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień Składniki • 1 l mleka • 100 g masy marcepanowej • 100 g białej czekolady • kilka kropli olejku
W królestwie smaków BeatyUff... Nie mam na nic już dzisiaj siły. Takie dni jak dziś, gdy w pracy wrze przez bite jedenaście godzin, i tylko świąteczne melodie w tle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJak wiecie jestem wielkim ale to wielkim kawoszem! Z ogromną przyjemnością próbuję nowych smaków, nowych połączeń i kombinuję wyczarowując przy tym kolejne pyszności! Dziś mam dla
Ostra na SłodkoCzy macie czasem ochotę wypić coś ciepłego, kawowego, słodkiego i bez kofeiny? Ostatnio pijam kawę zbożową Inka, która poprawiam mi samopoczucie :) Polecam kawę Inka z syropem
Ana Mari's worldCzy macie czasem ochotę wypić coś ciepłego, kawowego, słodkiego i bez kofeiny? Ostatnio pijam kawę zbożową Inka, która poprawiam mi samopoczucie :) Polecam kawę Inka z syropem
Ana Mari's worldSą takie dni kiedy mam niesamowitą ochotę na czekoladowe brownie ( ojj często takie są! ). Co wtedy robię? Zwykle piekę! A gdy nie chce mi się piec
Ostra na SłodkoDoskonała czekolada na zimowe wieczory Bardzo dobrze rozgrzewa i dodaje energii Składniki • 1 litr mleka • 3 łyżki kakao • 2/3 szklanki cukru /lub zastąpić innym cukrem • łyżka
W królestwie smaków BeatySkładniki: orzech kokosa ( dojrzały orzech ma trzy wyraźne wgłębienia, bez oznak pleśni, przy potrząsaniu słychać w środku chlupanie wody kokosowej ) 1 l wody Wykonanie: 1
Atlas SmakówDojrzały banan...kawa inka o smaku czekoladowym..szczypta cynamonu, cukier lub miód do smaku..kawa inka...maślanka lub mleko...no i kilka sekund pracy blendera i
Moje domowe kucharzenie