Otwieram oczy, spoglądam na zewnątrz przez okno... i co widzę? Śnieg! Tak moi drodzy, w Wielkopolsce miejscami zrobiło się biało... A więc do kubka gorącej
Poezja Smaków - blog kulinarnyInkę znam od małego, będąc dzieckiem praktycznie dziennie piłam ją z babcią do śniadania :) Smak tej kawy zbożowej sam w sobie jest pyszny, postanowiłam go jednak
Domowa cukiernia Ewy1 torebka herbaty Malinowa 1 łyżeczka cukru 2 łyżki syropu malinowego 1 plasterek pomarańczy kilka goździków kawałek cynamonu ************************************ Herbatę zalewamy wrzątkiem,wrzucamy przyprawy i gotujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDzisiaj mam dla was przepis na pyszne drugie śniadanie :) Składniki: 1/2 mango 2 średnie gruszki 300 ml mleka 2 łyżki lodów straciatella Wykonanie: Mango obieramy
Moje pyszne gotowaniePyszny, cytrusowy sok pełen zdrowia i energii. Temu smakowi trudno się oprzeć ;-) A do tego jest dziecinnie łatwy w przygotowaniu. SKŁADNIKI 60 g roszponki (2 garście
Passions hobbies lifePyszny i zdrowy sok z cytrusów. Bywa, że mam ochotę na sok, ale nie mam sokowirówki. Wiem, wiem... można by kupić. I tu się pojawia ponownie
Passions hobbies lifeWprawdzie teraz nie pora na nastawianie nalewki ale idealna pora na degustację, kiedy to wiosna tuż tuż, a marzec nam przeplata
To co kochamIdealna na świąteczne przejedzenie, bo likier orzechowy pomaga na dolegliwości trawienne. Ta nalewka im starsza tym lepsza. Moja ma 7 lat, a orzechy
To co kochamCzekoladnica to niekwestionowany hit sezonu! Ten likier musiałam chować sama przed sobą… no i nie udało się, zniknął w oka mgnieniu
To co kochamPo Czekoladnicy przyszła kolej na Kawosza. Mocno aromatyczny, gęsty i karmelowy. Składniki: • 1 litr wódki • 2 puszki mleka słodzonego • 1 czekolada gorzka • 6
To co kochamDomowy wermuth! Jasne, klarowne wino z ryżu na drożdżach z dodatkiem przypraw. Nie do odróżnienia od sklepowego wermuthu, moi goście byli pod
To co kochamPowoli zbliża się pora na ratafię. Nazwa pochodzi od toastu, wygłaszanego przez Kreolów francuskiego pochodzenia. Gdy umawiano się, dobijano targu, podawano nawzajem ręce
To co kochamTeraz jest czas rabarbaru, postanowiłam więc ugotować wiosenny kompot. Z dzieciństwa pamiętam taki mieszany z jabłkami lub porzeczkami. Mój ma smak korzenny i
To co kochamTo już ostatnie świeże jagody jakie miałam. Reszta została zamrożona na osłodzenie długich zimowych wieczorów. Powstał więc pyszny koktajl na mleku z
To co kocham