miejscowości i kraju, z którego pochodzi danie, zdjęcie miasta lub miejscowości, w których jedliście to danie, umieszczony banerek akcji. Rodzaj dania jest obojętny. Może to być sałatka, kanapka, napój, zupa, danie główne etc. Stwórzmy książkę kucharską inspirowaną podróżami po naszym globie :) Czas trwania akcji: 28 VII - 28 sierpnia 2015 Banerek: Banerek na Mikserze Kulinarnym: kod: <a href
Weekendy w domu i ogrodzieodrzucana ), słabymi herbatkami lub kompotem z jabłek ( zawiera dużą ilość pektyn, działających łagodząco na błonę śluzową jelit ). Ewent. słodzimy cukrem, miód działa rozwalniająco. Nie podajemy soków owocowych i napoi gazowanych. Sporną sprawą jest mleko - jedni nie wykluczają z diety, inni tak - ja nie podaję żadnych produktów mlecznych. 3. Lekkostrawne posiłki - unikamy potraw ciężkostrawnych, tłustych, ostrych, produktów o wysokiej zawartości
Atlas SmakówRozpączął się sezon i róże zaczeły już kwitnąć. Na krzewach zaróżowiło sie od pączków i kwiatów róż. Pora żeby zacząć zbierać płatki i zrobić z nich ulubiony wysoko %, wyskokowy napój. Nalewka z róż, to jedna z moich ulubionych nalewek. Mała butelka tej przyjemności kosztuje majątek, a po co go wydawać skoro można ją sobie zrobić samemu. Płatki najlepiej
Lili w kuchnibanan 1 kiwi garść świeżego szpinaku sok z 1/3 limonki Przygotowanie: Kiwi i banana obrać oraz pokroić w plasterki. Zmiksować ze szpinakiem i sokiem z limonki na gładki napój. Można dodać sok z 1 pomarańczy
The Sweet DamselPotrzebowaliśmy natychmiastowego orzeźwienia. Przynieść je może chłodny napój. Owoce dodają słodyczy, wiec przełamałam je orzeźwiającą natką pietruszki. Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkaWspaniały napój gaszący pragnienie w upalne dni Pięknie się prezentuje a dzieci za nim oszalały Składniki - 1 nektaryna - 1 jabłko - 1 cytryna - 12 zamrożonych truskawek - 4 łyżki zamrożonych jagód - woda można smakową ja użyłam wodę różaną - 4 listki mięty - 2 łyżki miodu - 4 słoiki 0,5 l Sposób przygotowania 1. Do każdego słoika podzielić owoce mrożone
W królestwie smaków Beatyhiszpańskiej kuchni. Dziś zapraszam Was na podsumowanie akcji. W tym roku udało nam się zebrać 27 wyśmienitych przepisów na hiszpańskie przystawki, zupy, dania z mięsem, owocami morza, desery oraz napoje. Chciałam serdecznie podziękować wszystkim osobom, które wzięły udział w mojej akcji, szczególnie Mirabelce, która dodała aż 13 przepisów! :) Jednocześnie chciałam Was bardzo przeprosić za to, że w tym roku(...)Karczma Honorietty Desery: Hiszpańskie magdalenki - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Hiszpańskie tosty z sherry - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Naleśniki hiszpańskie, fixuelos - Emilia z bloga Turcja od kuchni Napoje: Koktajl w hiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga Pommes à la cannelle Sangria - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź
Chilli Czosnek i Oliwaserek Almette z Morelą i Wanilią 300 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka błonnika kawowego łyżka suchego maku Dekoracja: 2 czekolady mleczne 3 łyżki napoju sojowego płatki migdałowe 150 g Wykonanie ciasta z serkiem Almette z Morelą i Wanilią : Wbijamy jaja do miski. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puch. Dodajemy przesianą mąkę(...)ciemne ciasto raz z makiem ciasto aż do końca. Pieczemy 55 minut w 170 stopniach. Przygotowanie polewy: Do garnka wkładamy dwie tabliczki czekolady ( 200 g). Dodajemy 3 łyżki napoju sojowego i mieszamy do rozpuszczenia ( na małym palniku ). Migdały prażymy chwilkę na patelni . Dekoracja ciasta: Ostudzone ciasto polewamy czekolada ( ja nakładałam pędzelkiem sylikonowym ). Obsypujemy całe ciasto migdałami prażonymi
Różowa kuchniadań. Sezon truskawkowy z tym roku powoli dobiega do końca więc na jego pożegnanie postanowiłam z ostatnich truskawek przygotować lemoniadę (śmiało możecie też użyć owoców mrożonych). Nie lubię słodzonych napojów dlatego moja wersja lemoniady nie zawiera cukru ani żadnych słodzików. Minimalistyczny skład gwarantuje za to naturalny smak tego pysznego napoju
Milion Smakówwiśniowy lekki chłodnik lody imbirowo cytrynowe lody limonkowe lody jagodowe, lody borówkowe lody truskawkowe lody w kwiatach cukinii, w tempurze lody zapiekane w cieście lody z owocami napój imbirowo cytrynowy na upalny wieczór - arbuz i wino poncz poncz II sałatka ogórkowo truskawkowa z "malibu" sałatka owocowa sałatka z ogórków z arbuzem sałatka z ogórków
królestwo garówbardzo ciekawa. Nie wiedziałam czego spodziewać się po smaku... Amazake (wym. Amazaki) to naturalna słodycz wytwarzana od wieków w Japonii z ziaren ryżu, znana głównie pod postacią pysznego, rozgrzewającego, napoju. Japońska kuchnia jest raczej wierna tradycji i najczęściej Amazake serwowane jest w postaci napoju, ale gdy produkt trafił na Zachód bardzo szybko zdobył też inne zastosowania, dzięki czemu możemy dziś
breakfast of dreamsziając niczym smok ;) Moja wersja okazała się o wiele bardziej przystępna - z sosem jogurtowym z natką pietruszki, tradycyjną pastą z fasoli i awokado. Do spróbowania otrzymaliśmy również pysznie orzeźwiający napój z hibiskusa. Pani cierpliwie opowiedziała mi co jest co, a Pan zaprosił naszą rodzinkę na mające się odbyć 25 lipca zapoznanie z kulturą Meksyku
Kuchnia po mojemubiałego martini 30 ml soku jabłkowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy składniki i energicznie mieszamy. Koktajlówki (kieliszki do martini) wstawiamy do lodówki. Napój przelewamy do kieliszków. Można też podać z pokrojonym w drobną kostkę jabłkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenBull Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy shotówkę i szklankę do whiskey. Mają być schłodzone. Do kieliszka nalewamy likier. Do szklanki lejemy napój. Do szklanki wrzucamy shota wraz z kieliszkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G KitchenCoś dla ochłody? Oczywiście lody! Dzisiaj bardziej pomysł jak przepis, ale może Was zainteresuje. Spróbujcie i koniecznie dajcie znać jak smakowały. Składniki : * 100g dowolnych żelek np misie * szklanka napoju gazowanego Przygotowanie : Do foremek na lody wrzucić po kilka żelek. Całość uzupełnić napojem. Zamrozić
Magiczne Życie Marty