nalewka - 4783 przepisów (strona:172/319)

Szybkie ciasto czekoladowe z wiśniami 65

Przepis na szybkie i proste ciasto czekoladowe z wiśniami. Najlepiej sprawdzą się tutaj wiśnie z nalewki, ja osobiście użyłam wiśni z dodatkiem likieru amaretto, który nadał niesamowitego aromatu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min   Składniki: (na tortownicę 20-21 cm) 100 g miękkiego masła 110 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta soli

Słodki Blog
Dżem żurawinowy z chia (tylko 4 składniki!) 103

roli głównej. 10 pomysłów na wykorzystanie świeżej żurawiny: 1. Syrop żurawinowy 2. Sos żurawinowy 3. Żurawina do mięsa 4. Ciasto ucierane z żurawiną 5. Babeczki owsiane z żurawiną 6. Nalewka żurawinowa 7. Sok żurawinowy 8. Koktajl z żurawiną 9. Sernik z żurawiną 10. Kisiel z żurawiny WSKAZÓWKI: Dzięki dodatkowi superfood jakim są nasiona chia (inaczej szałwia hiszpańska) dżem nabiera dodatkowych

Czarnawisienka
Niezbędnik przypraw na jesień – jak zdrowo i smacznie podkręć aromat Twoich dań 83

zwalcza pierwsze oznaki przeziębienia. Imbir jest dostępny w formie suszonego korzenia lub też jako łatwiejszy w użyciu imbir mielony, możemy też spotkać się z wieloma wariacjami np. zaprawą do nalewki wykonaną z imbiru oraz soku z cytryny. Niepowtarzalne właściwości cynamonu Kolejną przyprawą nie będzie już korzeń, a kora. Już pewnie wszyscy wiedzą, że mowa o dobrze znanym i aromatycznym cynamonie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pijany czarny las 299

Ciasto Pijany Czarny Las powstało po zrobieniu nalewki wiśniowej , z której zostały mi wiśnie nasączone alkoholem. Pierwsze ciasto jakie  mi się skojarzyło z wiśniami to tort Czarny Las. Tort wydał mi się za duży, więc powstało ciasto biszkoptowe ze śmietankową masą, wiśniami i odrobiną czekolady.   CIASTO PIJANY CZARNY LAS   Składniki: (forma 20x30 cm)  ciasto

Bon appetit mon amie
Oryginalne Zioła Szwedzkie - zastosowanie 66

oczywiście te zioła też możecie znaleźć, bo staram się ile się da używać produktów naturalnych, ziołowych na różne dolegliwości.  Oryginalne Zioła Szwedzkie to kompozycja kilku ziół w formie nalewki. Znajdziemy tutaj gorzkie zioła takie jak piołun i korzeń goryczki. Oba zioła pomagają w zaburzeniach trawiennych. Kolejny jest korzeń arcydzięgla, który zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Myrra pomaga utrzymać prawidłowy poziom

kruche babeczki
Nalewka z winogron 96

Domowa nalewka z winogron ciemnych lub jasnych to bardzo dobry sposób na wykorzystanie jesiennych, ogrodowych winogron. Zapraszam po sprawdzony i bardzo prosty przepis.  - tylko kilka składników - można użyć dowolnych winogron - dokładny opis wykonania oraz propozycje na dodatki

AniaGotuje.pl
Truskawki. Owoce lata, zdrowa, słodka przyjemność 75

zwłaszcza w sezonie letnim. Wykorzystywane są do robienia dżemów, konfitur, marmolady, kompotów, soków, galaretek, pierogów. Smakiem zachwycają świeże owoce z jogurtem, truskawkowe lody, sorbety, kremy, desery, ciasta. Domowa truskawkowa nalewka to uczta dla smakoszy, owocowo-spirytusowego napoju. Te delikatne owoce znalazły również zastosowanie w postaci mrożonek. Mrożonki względem świeżych owoców nie tracą zbyt wielu właściwości makro i mikroelementów. Polecane przepisy

ProstePesto.pl
Pomidory – dlaczego warto je jeść? 79

prawdziwą bombę witaminową. Too jeden z najzdrowszych produktów, jakie możemy zaprosić do swojej kuchni. undefined Artykuł Pomidory – dlaczego warto je jeść? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl

Drinkologia
Domowa kiszona kapusta 75

naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 77

naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli

Kuchnia MagdaLeny
Laureaci X jubileuszowej edycji konkursu „Polska od Kuchni” 63

Partnerzy główni: MUSZYNINKA, GASTRO MAGIC SERVICE Partnerzy: PR&ART, BUKAT, SKARBY SEROWARA, LAZUR, MŁYNY ŻABCZYŃSCY, KAWA ASTRA COFE & MORE, JACKIEWICZ Z HAJNÓWKI, MARKA PIECZONE I WĘDZONE, WINE4YOU, NALEWKI STAROPOLSKIE MAJEWSKI, MARKA BACZEWSKI, CRAFT BEWERY PALATUM, EMIX, NASZA TŁOCZNIA. Patroni medialni: Gdzie Zjeść Info, News Gastro, Magazyn Restauracja, Magazyn Biznes Restauracja & Catering, Poradnik Restauratora, TELEWIZJA TV WIP, Szef

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smak dzikich roślin – Patrycja Machałek 62

podziałem na pory roku, oto kilka z nich: Wiosna – koktajl kokosowy z liśćmi brzozy – fiołkowy drink – marmoladę z szyszek daglezji – marmoladę z forsycji – nalewkę z kwiatów robinii akacjowej Lato – szampan z kwiatów czarnego bzu – leśny dżin – ryż z koniczyną łąkową – masło stokrotkowe – pokrzywowe leniwe Jesień – kawa z żołędzi

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania